Vendég blogger: Stocard – hűségkártyák a Walletban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alábbi cikket Dániel küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

stocard-05 stocard-04

Régóta kerestem már a megoldást, hogy a különféle hűségkártyámat és társait ne kelljen mindig a pénztárcámban tartanom, hanem felvehessem őket a Walletba, ezzel megkönnyítve a mindennapokat. A minap futottam bele a Stocard nevű appba, amit most pár sorban be is mutatnék.

Az app letöltése után regisztráció nélkül egyből több módszerrel is felvihetjük az első kártyánkat. Először kiválasztjuk, milyen kártyát vinnénk fel a rendszerbe – amennyiben az alkalmazás által gyárilag nem támogatott kártyát szeretnénk eltárolni, az Other card opcióval ezeket is hozzáadhatjuk.

stocard-01

Ezután lehetőség van kamerával beolvasni a vonalkódot, vagy legépelni a kártya számát. Mentés után pedig a kártya adatlapjának az alján találjuk az Add to Apple Wallet gombot.

stocard-02 stocard-03

Ezután a szokásos módon előhívjuk a kártyákat, és a vásárlásnál már csak le kell olvasni a virtuálissá vált vonalkódunkat a kasszánál.

Az alkalmazás nem minden kártyánál engedélyezi a Wallethoz adást, de ugyanúgy használhatjuk azokat a kártyákat is az alkalmazást megnyitva.

Tesco-ban teszteltük, gond nélkül működik mind az önkiszolgáló kasszánál, mind az eladónak felmutatva.

Stocard - Loyalty Cards Wallet
 • Stocard - Loyalty Cards Wallet
 • Méret: 251.95 MB | Verzió: 10.4.0
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ausztriában nagy sláger volt ez az App kb. 2 éve, de betiltották, mert sokan visszaéltek vele. Elvileg ugyan azt a hűség kártyát többen is használhatjak időben. A régebbi tipusú szkennerek pedig nem be sem tudjak beolvasni a mobilos kódolt, csak a fizikai kártyát.

  Miutan a Magyar emberek jóval kreatívabbak, mint az Osztrákok ezért megítélésem szerint, itthon is igen hamar be fogjak tiltani az elfogadóhelyek.

 2. Óriási találmány lenne, de pl. az supershop érdekes lenne, hogyan dugják be az omv kúton a telefonomat a kártyaolvasóba? Vagy ott is tudnak vonalkódról olvasni?

 3. @Kovács Péter: Pontosan ez jutott nekem is eszembe. Vajon a Sparban tudnak erről? Először a pénztárosokkal kellene közölni, hogy mi is ez és mit kell vele csinálni. Vagy nem? Biztosan jó ez az app, de mire is? Ezzel nem vagyunk kint a vízből. De azért köszi. :D
  “…mind az eladónak felmutatva.” – és akkor én magyarázkodjak, hogy mit kezdjen vele? Na ne már! Hamarabb végzek, ha a megszokott módszert használja. Bedugja, kihúzza és szevasz.

 4. Én ugyanerre a Simple-t használom, kicsit többet tud, ezért némileg nehezebb megtalálni benne a hűségkártyákat, de az elv ugyanaz. Eddig mindenütt sikerült elfogadni a virtuálissá tett kártyáimat a képernyő beolvasásával, kivéve az Auchanban.

 5. Én a mobile-pocket alkalmazást használom erre a célra. Az abból a szempontból biztonságosabb, hogy jelkóddal vagy ujjlenyomattal lehet védeni. Viszont nem fűzhető hozzá a wallet alkalmazáshoz. :-(
  A használata eléggé korlátozott. Főleg az auchan bizalom kártyát használom belőle (a feleségemnél van az eredeti) és ez vagy elfogadja a pénztáros vagy nem. Rendszerint fiatal pénztárost kell keresni mert azok nem dobják vissza azonnal hanem kalandvágyból kipróbálják. Ugyanakkor volt aki arra hivatkozva, hogy az eredeti kártyának ott kell lennie nálam nem is próbálta meg lehúzni. (Ez nem esett jól mert 50eFt-ért vásároltam éppen)

 6. beraktam pár kártyát tesztnek, majd kipróbálom, hogy elfogadják-e. viszont beállítottam a google back-up-ot is és az lenne a kérdésem azt hova menti mert a program jelezte, hogy kész a mentéssel de nem találom őket sehol sem. előre is köszi!

 7. az Otp Simple alkalmazása ugyanez, sőt még több is és ráadásul magyar. Minek berakni walletba? Használsz egy appot, ami tárolja a kártyáidat hogy utána használj egy appot ami tárolja onnan a kártyáidat? Baromság.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!