fbpx Skip to content

Egy héttel az előző béták megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette ezek újabb fejlesztői bétáit. A nyilvános béta és a macOS Sierra 10.12.2 új verziója pedig egy nappal később meg is érkezett.

ios10-2-watchos3-1-1-tvos10-1-sierra-10-12-2-beta-2-cover

Az iOS 10.2 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 3.1.1 beta 2 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után; a tvOS 10.1 beta 2 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Sierra esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 10.2 beta 2

Az iOS 10.2 beta 2 build száma 14C5069c.

Újdonságok

Az iOS 10.2 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak.

Visszakerült a beta 1 esetén elnémult, töltést jelző hang.

A Beállítások / Általános opció alatt megjelent a harmadik helyen Vészhelyzet – SOS menüpontja. Ennek segítségével az Apple Watch esetén megismert szolgáltatást immár az iPhone-on is használhatjuk majd:

ios10-2b2-sos-01 ios10-2b2-sos-02

A funkció aktiválásához ötször egymás után meg kell nyomjuk az ébresztés/altatás gombot:

ios10-2b2-sos-03

Külföldi oldalakon szerepel az új TV app is újdonságként, de az nekünk nem jelent meg, hiába állítottuk át a készülék nyelvét és régióját az amerikai beállításokra.

tvappios102-800x709

Neked sikerült előcsalni? Írd meg hozzászólásban!

A Zene app esetén a megújult zene vezérlők használatáról első alkalommal egy tájékoztató képernyő fogad minket, és sokkal nagyobb és jobban kiemelt keverés és ismétlés gombokat is kaptunk:

ios10-2b2-zene-01 ios10-2b2-zene-02

A MacRumors készített egy rövid összefoglaló videót is a vizuális típusok számára:

iOS 10.2 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 10.2 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 3.1.1 beta 2

Az új build verziószáma 14S5869b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A watchOS 3.1.1 az összes Apple Watch modellre elérhető lesz.

tvOS 10.1 beta 2

Az új build verziószáma 14U5574b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Ezen túl a Zene ikont immár az iOS-hez passzolóra cserélték.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

macOS Sierra 10.12.2 beta 2

Az új build verziószáma 16C41b.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A macOS Sierra esetén a Beta Access Utility-vel lehet engedélyezni a béta verzióra való frissítést.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 10 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 10 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 10-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 3-ról szólókat meg itt, a tvOS 10-ről készülteket itt, a macOS Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Sziasztok!
    Ios 10.2 beta 2 esetén a TV app itthon nem elérhető? A cikkben nem esett róla szó, de külföldi oldalakon írnak róla.

  2. @bangoheifetz: mivel jelenleg a Dish, a GVTC, a Hotwire és a Sling TV szolgáltatók vannak csak benne, és mivel az Apple is azt mondta el róla, hogy egyelőre US only, így itthon nem tudsz mit tenni vele.

    iPhone esetén nincs külön TV app. iPaden lehet, hogy van, de nincs kéznél erre iPad. Apple TV esetén sem jelent meg TV ikon.

  3. @Jadeye: köszi a gyors választ

  4. Esetleg az ora gorgetes es a számológép billentyű hangját nem vettek ki benne? A 10-es iOSel bekerült nekem es nem tudom kikapcsolni sehol. Qrvara idegesítő. (Kb mint a fényképező zar hangja, azt sem értem miért nem lehet külön lenemitani, miért kell hozza nemara állítani a telefont)

  5. Nem biztos, hogy idetartozik, de valaki írta valahol, hogyha egy fotót beállít FŐKÉPERNYŐNEK, akkor sötétebb lesz a kép. Ezt én is tapasztalom 5S-en, de SE-n teljesen jó.

  6. @Jadeye: De nem a 10.2 bétában olvastam, hanem egy korábbi verziónál valahol.

  7. @Jadeye: Én 5S-en 10.1.1-en találkoztam ezzel az érdekességgel.

  8. @makimano: a 10.2 beta 2-ről szóló cikk alatt írtad, abból arra lehet gondolni, hogy azon tapasztalod ezt. egyéb esetben pedig valószínűleg túl világos a kép, és így az ikonok felirata nem látszana megfelelően – vagy be van kapcsolva valami kisegítő opció, kontraszt növelése, ilyesmi.

  9. BT ugyanolyan fos ????


Add a Comment