fbpx Skip to content

A múlt heti csillagász alkalmazás után az App of the Week keretében az Apple-nek újra egy játékra esett a választása. Ezen a héten egy igazi klasszikust, a Sonic CD-t tölthetitek le ingyenesen.

sonic-cd-cover

Sonic-ot szerintem senkinek se kell bemutatnom, de főleg azoknak nőhetett a szívükhöz, akik a ’90-es években voltak gyerekek. Sonic évre pontosan egy korú velem, számomra mégis nagyon sokáig kimaradt bármiféle játék vele – mondjuk nem is volt otthon semmiféle konzolunk, így most nagy lelkesedéssel próbáltam ki a sündisznó kalandjait a telefonomon.

us-iphone-2-sonic-cd

A Sonic CD egy igazán pörgős, akciódús platformer játék, ami komoly kihívások elé állítja a játékosait. Ez a remake jól mutatja, hogy régebben nem a csilli-villi grafikával adták el a játékokat, hiszen arra még nem állt készen a technológia, hanem a megnyerő játékmenettel és a végigjátszásukhoz brutális reflexekre, logikai érzékre volt szükség. Ebben a játékban őrült sebességgel kell rohannunk a pályákon, anélkül, hogy meghalnánk és közben minél több pénzérmét gyűjtsünk össze és a számtalan ellenfelet legyőzzük.

A Sonic CD iOS-re lényegében egy az egyben megegyezik az eredeti, 1993-as, SEGA CD konzolra írt változattal. A grafika ugyanúgy kissé darabos, pixeles, ahogy anno ez megszokott volt. A pályák, a karakterek, a hangok, minden ugyanaz, csak épp megoldották, hogy érintőképernyőn is lehessen irányítani Sonic-ot, a sündisznót.

Aki régen imádta ez a játékot, az most sem fog benne csalódni, akinek pedig ez az első találkozással Sonic-kal, szerintem az is remekül fog szórakozni vele a hosszú hétvégén, hiszen ő egy igazi játék legenda, amit Apple TV-vel AirPlay-en keresztül még a nagy képernyőn is lehet játszani.

A játékot most 3 euró helyett ingyen tölthetitek le, de sajnos a reklámok kikapcsolása még további 2 eurós beruházást igényel.

[appstore id=”454316134″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Az appstore-ban Mindenki panaszkodik,hogy ingyenes de fizetni kell a reklam eltuntetesehez vagy ha nem akkor 3-4 reklamot irnak 1perc alatthogy vegig kell nezni

  2. Ekkora geciséget “free app of the week” hah helyette találóbb a “freemium app of the week”

  3. @princesama1: szerintem az rosszabb, hogy az egyébként fizetős játékban is még külön kellene a reklámok eltávolításáért fizetni. most legalább a játék maga ingyen van.

  4. Mi? Na neee van olyan is? Nem is hallottam még róla.

  5. @princesama1: ez egyébként az App Store-ban “App of the Week”, nem pedig “free app of the week”. ajándék lónak ne nézd a fogát.

  6. Na, a szarrágók – vagy inkább fillérbaszók – elkezdtek gyülekezni…

  7. Jadeye “Free App of the Week” legalábbis nekem iphone-on ezt írja.

    Persze Agent_H te gondolom olyan kis takony vagy akinek ha 1-et fizetsz 2-őt kapsz akció van inkább kifizeted mind a kettőt, hogy ne nézzenek szarrágónak

  8. Nem, nekem nem esik nehezemre 1,2,3,4 stb dollárt kifizetni egy fejlesztőnek te gyökér!


Add a Comment