fbpx Skip to content

Emlékszem, mikor még 3GS-t használtam, imádtam azt a készüléket, hiszen az volt az első iPhone-om, viszont az akksija egy idő után furán kezdett viselkedni. Sokszor váratlanul kikapcsolt és visszakapcsolva a kijelző csak sárgán világított és csak töltőre dugva volt hajlandó újra működni. Ez akkumulátor hiba volt, amit szerencsére könnyen lehetett orvosolni, de elég bosszantó volt.

iphone-6-akksi-okt24-cover

Most iPhone 7-et használva annyira jó érzés volt egyik nap úgy hazaérni, hogy mindent megcsináltam, amit aznap szerettem volna, használtam bőven a készüléket és estére még mindig volt az akksiban 60% töltöttség. Nyilván új még a készülék meg sokat dolgoztak rajta az Apple-nél, hogy a nem éppen gigantikus akksival is tovább bírja a készlék mint az elődei.

Mindenki ismeri, mennyire bosszantó tud az lenni, hogy azon kell izgulnunk napközben, ha nem tudjuk tölteni a telefont, hogy kibírja-e estig. Jó lenne, ha ez az érzés pár éven belül teljesen eltűnne, de sajnos ez manapság még nagyon sok ember napi problémája. Természetesen érdemes tisztában lenni azzal, hogy milyen funkciók mennyire merítik a készüléket és e szerint használni azokat és nem csak az Apple-t szidni miért nem raktak a készülékbe nagyobb akksit.

Amennyiben úgy érzed, már nem bírja olyan sokáig egy töltéssel a telefonod, érdemes az ebben a cikkben található lépeseket végigcsinálni, mert lehet, csak ennyi a gond. Az akkumulátor állapotának otthoni megtekintésére mi az iBackupBot mellett coconutBattery-t ajánljuk, melyekkel könnyedén ellenőrizheted, hogy telefonod akkumulátorában mennyi élet van még, illetve hány ciklust sikerült már beletöltened.

Egy éves kora után az iPhone-ok jelentős része esetén jelentkeznek akkumulátor problémák. A gyors merülésen túl előfordulhatnak olyan problémák is, melyek egyértelműen az akkumulátor elöregedésére, meghibásodására utalnak, aminek egyetlen megoldása van csak, az akku cseréje. Ilyen problémák lehetnek a váratlan újraindulások, fagyások, a felhasználói beavatkozás nélküli kikapcsolások (ez legtöbbször hidegben szokott előfordulni) és akár a teljes használhatatlanság. A hibákért gyakran a nem megfelelő töltőadapterek a felelősek, de az ok nem minden esetben egyértelmű, mert más alkatrészek meghibásodása is gyakran okoz hasonló tüneteket.

Az iPhone 4/4s szériától eltekintve az akkumulátorhoz a kijelzőn keresztül vezet az út. iPhone 6 esetén is először el kell távolítani a készülék alján található csavarokat, hogy az előlapot speciális eszközök segítségével ki tudjuk mozdítani a helyéről. Az iPhone 6-os széria sikeresen kinőtte az 5s Touch ID gyermekbetegségét, ami azt okozta, ha túl nagy erővel, nem megfelelő eszközökkel és hozzá nem értéssel nyitotta ki valaki a készüléket, akkor bizony a ujjlenyomat-olvasó szalagkábele elszakadhatott és ezzel buktuk egy életre a készülékben az ujjlenyomatos belépést. Az előlap kábeleinek épsége miatt mindenképp érdemes az előlapot leválasztani az alaplapról akkumulátor csere esetén is. Az iPhone 5s óta az akkumulátor ragasztócsíkokkal van rögzítve a házba, ezért az iPhone 6 esetén is először azokat kell kimelegíteni, hogy a helyére beragaszthassuk az új telepet. Ezután már csak össze kell szerelnünk a készüléket és ki kell próbálnunk, hogy minden rendesen működik-e. Mi az iSamurai-nál csak minőségi, kipróbált akkumulátorokat szerelünk be a készülékeitekbe, hogy úgy bírják, mint fénykorukban, a dobozból kikerülve.

A következő két hétben (november 6-ig) az iPhone 6 készülékek akkumulátorait cseréljük kedvezményesen, a részletekért kattints ide. A csere mindössze 30 percet vesz igénybe és a jól megszokott 6 hónap garanciát vállaljuk rá.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment