fbpx Skip to content

Az Apple Store-okból előszeretettel lopják a termékeket, persze nem egyesével, általában autóval próbálnak bejutni a boltokba és tömegével elvinni a telefonokat, számítógépeket és egyebeket.

apple-regent-street-2

Tehát az nem jellemző, hogy valaki megpróbálna egy-egy terméket elvinni a boltból fényes nappal, nyilván ez sokkal kockázatosabb és persze a zsákmány sem akkora, mint egy autós betörésnél. Az Apple múlt héten nyitotta meg újból a londoni Regent Streeten lévő, felújított boltját, amiben már az iPhone készülékek nincsenek biztonsági kábellel védve.

272899-2560

Ahogy a Cnet képén is látszik, a készüléket kényelmesen elvehetjük az asztalról, megfoghatjuk, elrakhatjuk a zsebünkbe, kipróbálhatunk rajta egy-egy tokot. Ez egy sokkal emberközelibb vásárlást tesz lehetővé, de természetesen ezek a készülékek továbbra is védve vannak. Ha valaki megpróbálná kivinni a boltból, akkor megszólal egy riasztó, illetve a bolton kívül ezek az iPhone-ok nem működnek.

A Cnet készített egy rövid videót is erről, azt ide kattintva tudjátok megnézni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. “…illetve a bolton kívül ezek az iPhone-ok nem működnek.”

    Viszik majd alkatrésznek. 😀

  2. haha ez a “kipróbálom hogy a zsebemben elfér a telefon” dolog itthon is biztos működne…

    nálunk a mediamarkt-ban is acélsodronnyal van kikötözve az iphone nehogy a rézbőrűek elvigyék 😀

  3. @rossifumi: Nyugi vannak Londonban is… kifut vele az utcára aztán csipoghat akármi, ha nem is mukodik utánna, simán eladja alaktrésznek jó pénzért…

  4. @AppleFan: Ahogy régen is voltak “dummy” telefonok, amiket a kirakatba téve meg lehetett csodálni az új készüléket, de alá volt írva, hogy egyetlen alkatrésze se kompatibilis az igazival, nem érdemes ellopni. Simán el tudom képzelni, hogy ezek a bemutató darabok is olyanok.

  5. @rgbx: Ezek 1:1-ben ugyanazok (legalábbis eddig azok voltak), csak másik sw fut rajtuk. Nem hiszem, hogy változtattak volna rajta.

  6. Sw csere után simán megy minden ?

  7. @Baranyi Zsolt: nem. természetesen van rajtuk aktiválási zárolás, így még ha erőszakkal restore-olja valaki, aktiválni nem fogja tudni. nyilván az Apple sem hülye.


Add a Comment