Az Apple szép lassan eltünteti a boltjaiból a biztonsági kábeleket

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple Store-okból előszeretettel lopják a termékeket, persze nem egyesével, általában autóval próbálnak bejutni a boltokba és tömegével elvinni a telefonokat, számítógépeket és egyebeket.

apple-regent-street-2

Tehát az nem jellemző, hogy valaki megpróbálna egy-egy terméket elvinni a boltból fényes nappal, nyilván ez sokkal kockázatosabb és persze a zsákmány sem akkora, mint egy autós betörésnél. Az Apple múlt héten nyitotta meg újból a londoni Regent Streeten lévő, felújított boltját, amiben már az iPhone készülékek nincsenek biztonsági kábellel védve.

272899-2560

Ahogy a Cnet képén is látszik, a készüléket kényelmesen elvehetjük az asztalról, megfoghatjuk, elrakhatjuk a zsebünkbe, kipróbálhatunk rajta egy-egy tokot. Ez egy sokkal emberközelibb vásárlást tesz lehetővé, de természetesen ezek a készülékek továbbra is védve vannak. Ha valaki megpróbálná kivinni a boltból, akkor megszólal egy riasztó, illetve a bolton kívül ezek az iPhone-ok nem működnek.

A Cnet készített egy rövid videót is erről, azt ide kattintva tudjátok megnézni.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. haha ez a “kipróbálom hogy a zsebemben elfér a telefon” dolog itthon is biztos működne…

    nálunk a mediamarkt-ban is acélsodronnyal van kikötözve az iphone nehogy a rézbőrűek elvigyék 😀

  2. @AppleFan: Ahogy régen is voltak “dummy” telefonok, amiket a kirakatba téve meg lehetett csodálni az új készüléket, de alá volt írva, hogy egyetlen alkatrésze se kompatibilis az igazival, nem érdemes ellopni. Simán el tudom képzelni, hogy ezek a bemutató darabok is olyanok.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!