fbpx Skip to content

Az első Apple Store 2001-ben nyílt meg az Egyesült Államokban, azóta több mint 400 helyen találkozhatunk a cég saját boltjaival. Egyik zászlóshajó a londoni Regent Street-en található, amely komoly felújítás után szombaton nyitotta meg újra kapuit.

apple-regent-street-1

A londoni bolt első volt Európában, 2004 óta fogadta az Apple termékei iránt érdeklődőket. Mivel a cég szinte folyamatosan változtatja üzleteinek design irányelveit, ezért erre a boltra is ráfért egy “nagygenerál”. Több mint egy éve becsukott, hogy előző héten új arculattal pompázva megnyithasson. Nézzük meg, milyen változások történtek az elmúlt egy évben.

Először is a designban igazodott a nemrég megnyitott San Franciscó-i Union Square-en található üzlethez. Ez nem véletlen, hiszen a terveket ugyanaz a Foster and Partners nevű cég készítette, aki a San Franciscó-i boltot vagy az Apple nemsokára átadásra kerülő központját, a Campus 2-t tervezte.

A kialakításnál fontos szerepet kapott a természetes közeg. Az üzletben itt is helyet kaptak élő fák, melyek a hallt szegélyezik két oldalról.

Az épület homlokzatában szerkezeti módosítás nem történt, csak megtisztították a carrarai márványt és kézzel vágott velencei üveglapok kerültek a kirakatba. Az áttervezett galéria és a két emelet magasságban lévő plafonról jövő fény olyan hatást kelt, mintha természetes fényözön árasztaná el a hallt.

apple-regent-street-2
Forrás: apple.com

A galériára vezető ikonikus üveglépcsőt elbontották és két oldalra kőlépcsőt építettek, ezzel is nagyobbítva a földszinti teret.

apple-regent-street-5
Forrás: apple.com

A négy, kirakatban lévő Apple-logó helyett már egy Apple-zászlót lenget a szél. Az emeleten lévő Forum helyt ad művészi előadásoknak és oktatási eseményeknek is.

Ilyen volt:

regent-street-apple-545

És ilyen lett:

apple-regent-street-new

Jony Ive, az Apple designfőnöke a következőket mondta el:

A Regent Street-en úgy őriztük meg a kültéri homlokzatot, hogy a belső nyitásával növekedett az átláthatóság és a természetes fény elönti belső teret. Az anyagokat úgy választottuk ki, hogy illeszkedjenek az épület történelmi közegéhez. Képesek vagyunk úgy modernizálni a helyet, hogy hiteles maradjon a környezetéhez.

Az üzlet bemutatóján Angela Ahrendts, az Apple kiskereskedelemért felelős alelnöke a következőket mondta:

Örülünk, hogy a Regent Street részei lehetünk, és izgalommal tölt el minket, hogy szolgálhatjuk a közösséget, helyet kínálunk a tanulásra, szórakozásra, ahol a vásárlóink támogatást kaphatnak a személyzettől és egymástól is.

A bolt a 2004-es nyitás óta több mint 60 millió látogatót fogadott, a kezdeti létszám 100 főről 512-re nőtt. A képeket elnézve tényleg jól sikerült a felújítás.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment