Tim Cook: a kiterjesztett valóság rengeteg lehetőséget kínál, de idő lesz jól megalkotni

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tim Cook egy újabb interjúban dicsérte a kiterjesztett valóság által kínált lehetőségeket a BuzzFeed News újságírójának.

tim-cook-joao-canziani-photo-fast-company

Cook szerint rengeteg lehetőség rejlik ebben az új technológiában hosszú távon, ezért már egy külön, dedikált csapat van erre ráállítva az Apple-nél.

Tim Cook ebben az új interjújában is hasonló dolgokat ismételt el, mint a legutóbbi, augusztusi, Washington Post újságírójának adott interjújában, miszerint az Apple meglehetősen nagy erőforrásokkal dolgozik már a háttérben az AR saját megvalósításán.

“Nincs helyettesítője az emberi kapcsolatoknak. Véleményünk szerint a technológiának pedig pont ezt kell kihangsúlyoznia. Úgy látjuk, hogy a kiterjesztett valóság rengeteg lehetőséget hordoz magában hosszú távon. Ugyanakkor idő lesz, amíg valaki könnyedén használható formába önti ezt a technológiát.”

Már jelenleg is számtalan arra utaló jel van – többek között szabadalmak és felvásárlások – arra vonatkozóan, hogy az Apple komolyan dolgozik a kiterjesztett valóság saját elképzelései szerinti technológiai megvalósításán.

Ugyanakkor fontos kiemelni azt is, hogy amíg nem könnyedén hozzáférhető a technológia, addig inkább egyfajta akadály lesz a kiterjesztett valóság, mintsem előrelépés, hiszen két egyén csak akkor tud a kiterjesztett valóságról beszélni és interakcióba lépni azon keresztül, ha mindketten rendelkeznek a szükséges eszközökkel, ami jelenleg több százezres vagy milliós nagyságrendű készülékeket jelent.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Majd miután az összes gyártó piacra dobta a saját szemüvegét, rá két évvel hatalmas innovációként feltüntetve az Apple ‘újra feltalálja’ majd és dupla áron kínálja. Sajnos.

  2. Az innováció Jobs volt. Az iPhone, iPod és hasonlók voltak találmányok. Áttörésre itt már nem kell számítani, Ők csak tovább vitték a meglévőt

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!