fbpx Skip to content

Az iPhone 7-tel egyidejűleg az Apple bemutatta az új, vezeték nélküli fülhallgatóját, az AirPods-t, ami számos tekintetben forradalminak számít a vezeték nélküli fülhallgatók terén.

battery_large_2x

Az AirPods fő különlegessége, hogy egy saját, speciális W1 chippel rendelkezik, ami alapvetően három problémát hivatott megoldani.

Az első nem más, mint a rendkívül gyors és egyszerű párosítás. Ahogyan azt az Apple is bemutatta egy videóban, nem fordulhat elő olyan, hogy akadozik a csatlakozás vagy mondjuk a következő alkalommal már nem találja egymást a két eszköz. Egyszerűen csak működik, állandóan. Aki használt már Bluetooth fülhallgatót, az tudja, hogy ez mindig ennyire triviális sajnos.

A második, hogy miután létrejött a Bluetooth kapcsolat, az rendkívül stabil is marad. Nincsenek véletlenszerű kimaradások, szaggatások, de még fél másodperces csúszások sem. Egyes találgatások szerint ez nem csak önmagában a W1 chipnek köszönhető, hanem már a Bluetooth 5 szabvány megjelenésének. A Bluetooth 5 hivatalos megjelenését a piacon idén várják az elemzők, azonban az iPhone 7 specifikációjában még csak a sima Bluetooth 4.2 található.

Végül, de nem utolsó sorban pedig szintén a W1 chip felelős a kiemelkedően alacsony áramfogyasztásért, aminek köszönhetően nem kell majd állandóan töltenünk a fülhallgatót, illetve ha mégis töltésre kerül a sor, akkor az rendkívül gyorsan menjen vége (15 perc töltés 3 óra zenehallgatást tesz lehetővé).

iphone-headphone-jack

Érdekességképpen érdemes megemlíteni, hogy ez a W1 chip nem csak az AirPods-ban lesz megtalálható, hanem már a Beats Solo 3 fejhallgatóban is használja az Apple, ahol míg a Beats Solo 2 esetén 12 óra volt az akkumulátor idő, addig a Beats Solo 3 esetén az Apple állítása szerint 40 óra, ami hatalmas különbség így összehasonlítva.

w1

A Bluetooth chippel kapcsolatosan az Apple honlapján csak annyi látható, hogy az úgynevezett Class 1 Bluetooth található már a Beats Solo 3-ban, míg a Solo 2 csak a szokásos Class 2 chippel érkezett. A Class 1 lényegesen erőteljesebb, azaz sokkal nagyobb hatótávval rendelkezik, azaz a szokásos 10 méter helyett akár 100 méteres körzetet is képes lefedni.

1472612086-b352_battery_disruptor_1720x688

Arról természetesen még nincs információ, hogy vajon az iPhone 7 is Class 1 chippel érkezett volna, azonban ha jobban belegondolunk, ez lenne a logikus lépés, hiszen minden más esetben nem lenne olyan eszköz az Apple kínálatában, ami ki tudná használni a Beast Solo 3-ban rejlő lehetőségeket.

airpodscase-pf-open_airpods-pf_iphone7-jetblk-pf_pr-print-414x4902x

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy az AirPods ismét csak egy korszak elindító terméke lesz, ami az elején még meglehetősen drága, de már előre mutatja azt az utat, hogy milyen lesz kizárólag csak vezeték nélküli fülhallgatókat használni a mindennapok során.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Én csak azt nem vágom hogy hogyan a vezetékes Earpod távirányítót mi váltja ki?
    Ugye nem a hangvezérlés? Érdekes lenne a villamoson az biztos… 🙂

  2. @Andoro: lehet tapogatással irányítani az AirPods-ot.

  3. @Andoro: sztem bökés és az ujjadat húzod a hangerőhöz pl., bár ilyen kis felületen nem tudom, működik-e (nekem az onear fülesem így működik)…. :O

  4. Amit eddig nem tudtak megoldani, az a kialakítása. Az én fülemből kiesik, fényes, csúszós. Nem, a fülem nem zsírozza össze. Van egy 8000Ft-os bluetooth fülesem, vezetésnél sem zavar. Felesleges 60Ft -ért megvenni ezt. Tudom sokan zenét hallgatnak vele, arra van sok egyéb jobb és olcsóbb.

  5. @Ferenc1: Nekem tökéletes, tehát megtudták oldani. Én biztos beruházok rá, kíváncsi leszek milyen. 🙂

  6. Hű de jó lesz! Alig várom. Rendeltem amint lehet. Ipari környezetben lesz használva. Jó teszt lesz. Kár, hogy nincsen fekete.

  7. “Aki használt már Bluetooth fülhallgatót, az tudja, hogy ez mindig ennyire triviális sajnos.”
    A sajnos nem kell a végére. Egyébként normális kütyüvel tényleg nincs probléma a hagyományos bt csatlakozással. Én egy Sony MDR XB950BT-t használok már 2. éve mindenféle gond vagy kényelmetlenség nélkül. Ha bekapcsolom egyből csatlakozik, visszajelzi a töltöttséget. Nem szakadozik, nincs elcsúszás és nem esik ki a hangzásból egyik tartomány sem. Emiatt sem izgat nagyon a jack elhagyása.

  8. Van egy fontos kérdésem: biztosan Bluetooth kapcsolatot használ? Csak mert se a promó képeken, se a videóban nincs bekapcsolva a Bluetooth a készüléken, mégis csatlakozik!

  9. @hepike: Te most sikeresen összehasonlítottál egy ormótlan nagy fejhallgatót, 2 kis pöcökkel szemben. Érzed a különbséget? 🙂

  10. Jaybird X2. 1 mp alatt csatlakozik, 8 órát bír specifikáció szerint (amit többé-kevésbé hoz is), töltöttséget jelzi a telefon (igaz csak 100, 60 és 10 százalékos lébcsőben), 1-2 alkalomra emlékszem, mikor egy pillanatra megszakadt a kapcsolat, egyébként 10 méterre is elmehetek a telefontól, jól szól, csepp (izzadtságálló), 45 ft volt. Szóval szerintem a dáblijú csip csak marketing, nem attól lesz jó a BT füles

  11. @asdabasd:
    Én most sikeresen összehasonlítottam a bt kapcsolatot az apple saját megoldásával szemben… 🙂 Ha jól olvasom csak a vezeték nélküli kapcsolatról írtam, sehol nem került említésre a hangzás, a méret a súly az élettartam, a használhatóság stb. De persze javíts ki ha tévednék.

  12. @admin: ” Nekem tökéletes tehát meg tudták oldani” Kedves Admin ez ugy hangzik mintha te lennel az etalon es a fold lakossaganak a 90%-a a te fuled alapjan kell hogy viseltessek. Csak mondom ,hogy nem csak nekem de az ismeroseim kozott szinte mindenki ugyan ezzel a problemaval kuszkodik : csodaszep keszuleket keszitenek es hasznalhatatlan EZ NEM A TE HIBAD NE VEDD MAGADRA!!!! De ne ugy jeletsd ki mintha x y ember a kissebseg . Es szerintem igenis tobb meretben kellene gyartani plane ennyi penzert! En peldaul az usabol 160$-ert tudnam hozatni de annyiert sem kell mert latom , hogy pont ugyan az a kikepzese mint a vezetekesnek. Nem tudom ki emlekszik az  elso headsetjere? Kis fekete nekem van olyan is de az sem sikerult fulbe maradora persze sikerult megoldanom de ekkora osszegekert kellene gondolnia az emberiseg sok szinusegere.

  13. Az apple megoldasa is bluetooth.

  14. Nem erti senki ugy latom… A jaybird x2 true wireless? Nem. Egyetlen true wireless gyarto sincs jelenleg aminek a termeke ilyen specifikaciokkal bir mint az Airpods. Persze papiron pl a bragi dash marha jo, egeszen addig amig megnem latod a facebook oldalukon a sok panaszt…

  15. @mrisz:
    Nekem is kiesik a fülemből, szóval nem tökéletes. 🙂

  16. @HSA: Aha, én is rendeltem ilyen Jaybird X2-t. Valóban minden gond nélkül működik, majdnem vízálló stb, viszont pocsék a hangja. A telefonhoz csomagolt gyári füles többszörösen lekörözi. Lehet bármilyen tökéletes is a W1 chip, ha a füles hangja rossz, akkor dobhatjátok a kukába. Persze senki se fogja bevallani…. 🙂


Add a Comment