fbpx Skip to content

Az iPhone eddig sem volt vízálló, és az iPhone 7 esetén sem beszélhetünk még erről. Ugyan az Apple már tett lépéseket arra vonatkozólag, hogy a készülék jobban bírja egy esetleges baleset esetén, azonban továbbra sem ajánlja, hogy vízbe merítsük az iPhone-t.

267198

Az iOS 10-ben pedig külföldi kollégák felfedezték, hogy a rendszer érzékeli és szól nekünk, ha folyadék kerül a készülék Lightning csatlakozó részébe. Eddig egyébként csak hardveresen volt látható, ha folyadék került a készülékbe.

Az iPhone készülékek és a legtöbb iPod folyadékérzékelője kívülről is látható.

A folyadékérzékelők akkor aktiválódnak, ha vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal kerülnek kapcsolatba. Az érzékelő alapesetben fehér vagy ezüst színű, vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal érintkezve viszont teljes egészében piros színűre vált. A folyadékérzékelők nem aktiválódnak a páratartalom- és hőmérséklet-változásokra, ha az értékek a termék esetén előírt tartományba esnek. (Forrás: Apple.com)

267198 267195 267192

A rendszer figyelmeztet, hogy csatlakoztassuk le a kiegészítőt, mivel folyadékot érzékelt az iPhone. Természetesen ez lehet hiba is, így lehetőségünk van arra, hogy a rendszer ezt figyelmen kívül hagyja, ám ezt duplán kell nyugtáznunk és felhívja a figyelmünket, hogy problémát okozhat a víz az iPhone-ban.

Arról ismét felröppentek a pletykák, hogy az iPhone 7 esetleg vízálló lesz, de mi továbbra is azt gondoljuk, hogy inkább csak növelik a készülék cseppállóságát, és ezzel szerintünk nincs is semmi probléma. Számtalan tok érhető el, amivel akár meg is úsztathatjuk a szeretett készülékünket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Sziasztok valakivel elöfordult már ugyan ez a jelenség annak ellenére hogy a készüléke nem ért sohasem vizet? Lehetséges hogy ez hiba? A folyadék érzékelöt meg néztem nincs elszinezödve. Esetleg valami megoldás rá?

  2. Hol látható kívülről a folyadék érzékelő?

  3. Micsoda fícsör!! Ez nagyon hasznos, hiszen a telefon sűrűn kerül víz közelébe, hiszen bírja, mivel vízálló. Valamint megoldja a random app összeomlásokat, meg az akkuidőben is segít. JA BOCS, MÉGSE. Most komolyan? Ez mire jó? Nem kell máson javítani? Ez a legfontosabb? Széggyeljék el magukat!!!

  4. @palint8: Igazad van, én is olvastam, hogy ez lesz csak az iOS 10-ben… Jézusom, vannak bajok… ????

  5. @Jadeye: Idézek a kedvedért! 😉 “Persze a készülékek továbbra sem vízállóak…” További kérdésem: miről beszélünk akkor? Biztos nagyon hasznos ez az újítás, de értelme akkor sincs, meg gyakorlati haszna sem, mert ha a telefon víz közelébe kerül, esetleg vízkár éri, akkor a szervízben az arcodja vágják, hogy a telefon nem vízálló. Remélem érted mire gondolok…

  6. @palint8: Végülis tényleg nincs értelme. Kis víztől önmagában a telefonnak semmi baja nem lesz. Csak mondjuk a lightning porton töltés közben olyan gyönyörű problémákat tud okozni, hogy az lesz a legkissebb bajod, hogy az indikátor piros vagy sem. Tényleg nincs értelme…

  7. @palint8: akkor vegyél vízálló tokot. de akkor én is: “idézek a kedvedért! ;)”


Add a Comment