Vendég blogger: Kipróbáltuk a DiCAPac vízálló iPhone tokját

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A SzifonStore-tól  kaptunk tesztelésre egy vízálló tokot és egy hozzá való szelfibotot, hogy a nyaralásunk időtartama alatt megmutassa, mire képes.

8809176630576

A DiCAPac egy viszonylag új márka a vízálló tokok piacán, azonban a cég már 11 éve létezik és fejleszti a saját technológiáit. A tesztelt termék a középkategóriát képviseli, nem drága, de kellően védi a készülékünket, nem egy úgymond “zacskó” tok.

Mint mindenki, én is úgy vagyok a vízálló tokokkal, hogy óvatosan próbálgatom, mielőtt megbíznék benne. Ebben az esetben sem történt ez másként annak ellenére, hogy a lezárás 3 biztonsági zárral van ellátva:

  1. a légmentes zacskókon is helytálló műanyag pattintó csík,
  2. több rétegű összetekerés tépőzárral,
  3. leszorító tépőzár.

Miután megtörtént az óvatos tesztelgetés, mélyebb vizekben is kipróbáltuk. Fotóztunk és videóztunk a tokban, nem kellett attól tartani, hogy egy csepp víz is bejuthat. Később a papírpénzt is a tokban tároltuk, így folyamatosan használatban volt a záró technológia, ami többszöri nyitogatás után sem romlott, tehát nem egynyári termékről beszélünk.

IMG_0254-21

A DiCAPac hátán található egy praktikus csipesz is, mellyel felcsippenthetjük a fürdőnadrágunkra is. Az érintés érzékelése a legtöbb vízálló toknál nem működik megfelelően, azonban  a DiCAPac a bennragadt levegőnek köszönhetően gond nélkül vette az érintéseket is. Tehát a vízállósági teszten maximálisan átment, egyetlen fontos szempont maradt a fotók készítése.

Elsőre picit aggódtam, hogy nem lesznek tiszták a képek, de végül, ahogy láthatjátok is, szinte semennyire sem látszik, hogy tokban volt a készülék:

IMG_0052-19

A szelfi bot segítségével szárazon és vízben egyaránt remek fotókat készíthetünk (akár víz alatti csoportképet is). A bot a kialakításának köszönhetően a tokkal és a benne lévő készülékkel fenn marad a víz tetején! A vízmentes kioldót akár lepattintva a botról is könnyedén használhatjuk. Teljes mértékben elégedettek voltunk a működésével.

Összességében bátran ajánljuk a DiCAPac márkát, ha vízálló tokról van szó. A külön megvehető vízálló szelfibot és kioldó pedig már csak hab a tortán, ha a víz alatt szeretnénk fotót készíteni magunkról. 🙂 A tok és a kiegészítők megvásárolhatóak a SzifonStore-ban!

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Én nyaraskor ebayrol rendeltem egy vízálló tokot i5s és i6 ra valót. Először én is féltem hogy beázik meg minden. De többszöri tesztelést követően élesben is teszteltem és nem csalódtam. Az ara csak 1000ft volt. De állta a vizet. 4-5 m re mentem le vele,érintése is működött. Aki sűrűn jár vizes,nedves,párás helyre megéri beruházni ilyen tokra. 🙂

  2. Számomra egy vízálló toknál az egyik legfontosabb, hogy telefonálni is lehessen benne, úgy hogy a másik fél is érthetően hallja amit beszélek. Erről nem esett szó a cikkben. Ezt sikerült tesztelni? Tudnátok róla írni? Kevés olyan tok van, ami ennek az elvárásnak megfelel. Másfelől egy iphone 5 vagy esetleg 4 nem csúszkál a tokban?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!