fbpx Skip to content

Hétfő óta elérhető a fejlesztők számára a Mac számítógépek új operációs rendszere, a macOS Sierra, amelyről már mi is beszámoltunk nektek egy korábbi cikkünkben.

17240-14546-160614-MacBook_Pro-l

Ahogyan az már várható volt, a fejlesztők elég hamar elkezdték tanulmányozni a rendszer apró részleteit is, új készülékek megjelenésére utaló nyomok miatt. Mindezt nem is eredménytelenül. 😉

A macOS Sierra első fejlesztői béta változatában számos olyan rendszerfájl található, ami arra utal, hogy a következő MacBook Pro valóban egy OLED érintőkijelzős billentyűzettel érkezhet.

Például olyan parancsok találhatóak a rendszerben, mint a “kHIDUsage_LED_NumLock” vagy a “kHIDUsage_LED_CapsLock”, amelyek láthatóan egy újfajta billentyűzetre utalnak. Ezenkívül még olyan funkciók hasonló irányítási módjára található utalás, mint az akkumulátor szint kijelzése, a nyomtató állapota, médialejátszó vezérlése, rendszerüzenetek megjelenítése valamint egyéb értesítések kijelzése.

27496375661_9907058f5c_b

Az OLED billentyűzeten kívül még az Apple “IOKit Changes” dokumentumában arra utaló jeleket is felfedeztek, hogy egy biometrikus eszköz is szerepet kap a billentyűzet mellett, amely bár nem közvetlenül, de utalhat a Touch ID megjelenésére a MacBookok esetén is. Érdekes módon a dokumentum alapján ez a Touch ID egy fix helyzetű alkatrész lenne, azaz nem lenne lenyomható, mint ahogyan azt már az iPhone készülékek esetén megszokhattuk.

27292118000_49f9dbc770_b

A pletykák alapján az Apple valószínűleg még idén be fogja mutatni az új MacBook Pro modelleket, a cikkben használt képek pedig értelemszerűen csak koncepció képek Martin Hajek jóvoltából.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment