fbpx Skip to content

A WWDC a fejlesztőknek, a fejlesztőkről szól, ezalatt a pár nap alatt számos rendkívül hasznos és érdekes előadáson vehetnek részt, ami a későbbi munkájukat segítheti. A felhasználók számára a legizgalmasabb egyértelműen a nyitó keynote, de a minden évben kiosztásra kerülő Apple Design Award díj is említésre méltó.

Apple-Design-Award-2016-cover

Az Apple minden WWDC során az elmúlt egy év legjobb, leginnovatívabb alkalmazásait és játékait díjazza a világító Apple logós alumínium dobozzal, az Apple Design Awarddal. Profi fejlesztőkön túl (10 db) mindig két tanulói munkát is díjaznak. Nézzük is meg, kik kapták meg a díjat 2016-ban!

Complete Anatomy

complete-anatomy

Orvosoknak és orvostanhallgatóknak készült a Complete Anatomy, mely az emberi test anatómiáját elemeli egy olyan szintre, amit eddig még nem láthattunk. Valós időben renderelt, akár 4K-s felbontású textúrákkal tarkított 3D-s modellek segítik megérteni a testünk rejtelmeit (iPad Pro ajánlott a használatához). Az alkalmazás rendkívül részletgazdag és minden zavaró tényezőtől mentes a kezelőfelülete is.

complete-anatomy-2

[appstore id=”1054948424″]

Streaks

streaks

Jó szokások kialakításában (egészséges étkezés, olvasás, több mozgás, rendszeres fogmosás, elegendő folyadék bevitel, stb.) lehet segítségünkre a Streaks teendő kezelő alkalmazás. Apple Watch támogatásának köszönhetően (óra számlapon elhelyezhető komplikációnak köszönhetően mindig szem előtt van az alkalmazás) akkor „zavarja“ a használóját, amikor úgy érzi, az ráér egy kicsit, így nemcsak egy újabb zavaró tényező lesz az app, hanem hasznos társa a mindennapjainknak. Letisztult kinézete, egyszerűsége és az Apple Watch támogatása miatt méltán jár neki a díj.

streaks-2

[appstore id=”963034692″]

Zova

zova

A rendszeres testmozgás rengeteget tud javítani az életminőségünkön, viszont sokaknak nem alakul úgy a napjuk, vagy a lehetőségeik, hogy el tudjanak menni heti párszor valamilyen edzésre. Ezen a problémán segít a Zova, amelyben videós edzésprogramok segítségével akár a tévénk előtt is tehetünk valamit az egészségünkért, de akár az Apple Watch-unk is adhatja az utasításokat a gyakorlatokhoz.

zova-2

[appstore id=”919000809″]

Frame.io

frame.io

A teljesen Swiftben íródott és remek Final Cut Pro X és Premier Pro támogatással rendelkező Frame.io nagyszerű segítsége lehet a videókon dolgozó csapatoknak, amiben meg tudják egymással osztani a részfolyamatokat és visszajelzéseket is tudnak adni egymásnak. Az alkalmazás egy valós problémára kínál megoldást, aminek köszönhetően nem kell mindig küldözgetni egymásnak a változtatásokat, hanem mindenki egyszerre, egy helyen láthatja a dolgokat és közösen beszélhetik meg a változtatásokat, úgy, hogy nem kell egy helyen lenniük. A valós problémára megoldás és Auto Layout, Dynamic Type, 3D Touch Quick Actions, és Peek and Pop használatának köszönheti a díjat.

frame-io-2

[appstore id=”1056295002″]

Ulysses

ulysses

Az Ulysses purintán kezelőfelülete mögött egy hatalmas tudású szövegszerkesztő lapul, ami remek társa lehet újságíróknak, bloggereknek, de akár diákoknak is. Mentes minden zavaró funkciótól, hogy csak az írásra tudjunk koncentrálni, ráadásul ezt akár dark mode-ban is megtehetjük. Az iOS verzió iPaden támogatja a Slide Over-t és Split View-t, iPhone-on pedig a 3D Touch adta lehetőségeket és a Handoff segítségével pedig könnyedén tudjuk folytatni az írást bármelyik készülékünkön.

ulysses-2

[appstore id=”623795237″]

[appstore id=”950335311″]

Chameleon Run

chamelon-run

A Chameleon Run egy gyors tempójú auto-runner platformer játék iOS-re és tvOS-re. AppleTV-n rendkívül jól kihasználja a Siri Remote adottságait, aminek köszönhetően igazán addiktívvá tud válni. Grafikájának, zenéjének és hangeffektjeinek köszönheti az Apple Design díjat. Annyira megtetszett ez a játék, hogy hamarosan részletes beszámolót is olvashattok majd róla.

chameleon-run-2

[appstore id=”1084860489″]

Lara Croft GO

lara-croft-go-cover

A Square Enix-nek a Hitman GO után egy újabb nagy múltú franchise-t, Lara Croft kalandjait, azaz a Tomb Raidert sikerült nem is akárhogy átültetniük érintőkijelzőre. A körökre osztott puzzle-játék nagyszerűen visszaadja a Tomb Raider játékok hangulatát egy kis társasjáték hangulattal, ahol minden lépésünkre a környezetünk is reagál. Nagy kedvencem a Lara Croft GO, alig várom, hogy újabb pályák jelenjenek meg hozzá. Bővebb tesztünket itt tudjárok elolvasni.

laracrofr-go-2

[appstore id=”971304016″]

INKS.

inks-cover

Az utóbbi idők nagy kedvence volt nálam az INKS., mely ötvözi a klasszikus flipperek és festékes lufik világát. Méltán kapta meg a díjat, nemcsak az egyedi ötlete, hanem a fejlesztési folyamata miatt, ahol is a festékpatronok kidurranását nem számítógépen alkották meg, hanem akvarell papíron valódi festékkel. Bővebb tesztünket itt tudjátok elolvasni.

inks-2

[appstore id=”1081847121″]

Auxy

auxy

Az Auxy az iOS-re elérhető egyik legjobb elektronikus zene készítő alkalmazás, mely teljes mértékben Swiftben íródott és elég komolyan használja a Core Audio-t, aminek köszönhetően saját zenei motort tudtak készíteni a fejlesztők. Letisztult, modern kezelőfelületének és magas teljesítményének köszönheti a 4000 db öt csillagos értékelést és Apple design díját is.

auxy-2

[appstore id=”909573739″]

djay Pro

djay-pro

A djay Pro 2011-ben már megkapta ugyanezt a díjat, viszont azóta se álltak le a fejlesztéssel, így most újra díjazottak lettek. Az alkalmazás mind macOS-re, mind iOS-re elérhető és a fejlesztők minden OS-verzió és készülék megjelenésekor továbbfejlesztették, hogy a legtöbbet tudják kihozni a felhasználók a hardver és a szoftver kombinációjából. Több mint 70 iPad Pro billentyű kombinációjával és 4 deckes megoldásával az iOS verzió méltó párja az asztalinak, ráadásul ott tudjuk folytatni az egyik készüléken, ahol a másikon abbahagytuk a munkát. Egyszerre akár négy magas minőségű hangsávot is összemixelhetünk, vagy akár két 4K-s videót.

djay-pro-2

[appstore id=”947578651″]

[appstore id=”1056681903″]

Linum

tanulói díjazott

linum

Joaquin Vila puzzle-játéka, a Linum kapta egyik tanulói díjat idén. Ebben a játékban karokat kell úgy mozgatnunk, hogy adott lépésszámból át tudjuk mozgatni az alakzatot a kívánt helyre, amik eleinte nem okoznak túl nagy kihívást, de később már igazi fejtörők tudnak lenni. A Linum olyan megoldásokat használ, mint UIView animációk, CoreData, StoreKit, ReplayKit, és GameCenter támogatás.

linum-2

[appstore id=”998141697″]

Dividr

tanulói díjazott

dividr

A Dividr egy három fős, tanulókból álló fejlesztőcsapat (Josh Deichmann, Patrick Pistor, Erik Lydick) alkotása, melyben az iPhone 6s-sel bemutatott 3D Touch segítségével tudjuk a játékot irányítani. A képernyő nyomásának erősségétől függ, hogy a két lekerekített sarkú négyzet egymáshoz közeledik vagy távolodik és így kell kikerülni az akadályokat, ami elég nehéz feladat. A díjat a 3D Touch implementációja és a játék Swiftben való írása miatt kapta.

dividr-2

[appstore id=”1109361588″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. A streaks valamiert nalam nem mukodik. Az adott idopontban napokon nem jelez :(.


Add a Comment