Elon Musk szerint az Apple saját elektromos autón dolgozik

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A héten megjelent egy interjú a BBC oldalán, melyben Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az Apple titokban egy saját elektromos autó koncepción dolgozik.

_87606838_dbda8a8e-8528-40a7-ad35-c1f49cead6bc

Elon Musk szerint a közeljövőben azok a járművek, amelyek nem képesek majd maguktól közlekedni, rendkívül ósdinak és régiesnek fognak tűnni.

Bár jelenleg mind a Nissan, a BMW és még néhány másik gyártó is rendelkezik elektromos autóval, ezek hatékonysága és profitképessége még mindig messze elmarad a Tesla-hoz képest. Azonban az Apple-t ismerve igen komoly ellenfele lenne a Tesla-nak, feltéve, hogy valóban úgy döntenek, hogy belépnek az elektromos autók piacára.

_87606842_6bd8a067-d1b8-43bb-99a3-2647bd1049bb

Bár az Apple még hivatalosan nem támasztotta alá azt a feltevést, miszerint elektromos autó gyártásba kezdenének, de nemrégiben valóban megvásároltak néhány, a kocsikra utaló domain nevet, mint például az apple.car, az apple.cars és az apple.auto.

_87606840_3876c4a3-bae7-4118-8abe-2aeb89da923b

Elon Musk szerint egyértelmű, hogy Apple már régebb óta dolgozik az autón, hiszen “Meglehetősen nehéz valamit titkolni, hogy ha felveszel hozzá több ezer mérnököt, hogy megcsinálják.” Bár elmondása szerint nem mint versenytárs tekint az Apple-re, hanem mint partner, mivel meglátása szerint az elektromos autók piaca exponenciálisan fog bővülni a közeljövőben.

Az interjúban Musk felvázolt egy jövőképet, miszerint minden kocsi elektromos és önműködő lesz és a vezetési élmény inkább egy hobbi lesz, mintsem szükség. Továbbá ha azt is figyelembe visszük, hogy már a jelenlegi kocsik is tudnak olyan, félig önműködő funkciókat, mint például a sávtartás, követési távolság tartás, garázsból automatikusan történő ki-és beállás, automatikus parkolás, akkor talán már nincs is annyira messze ez az elképzelt jövőkép.

A BBC az interjút a Tesla design stúdiójában készítette, így akit érdekelnek kicsit a kulisszák mögötti képkockák, mindenképpen érdemes megnéznie: Tesla chief Elon Musk says Apple is making an electric car.

Szerinted az Apple mikor fogja bemutatni a saját autóját, ha egyáltalán azon dolgozik?

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!