fbpx Skip to content

Tavaly már beszámoltunk arról, hogy az Apple készülékei durván uralták az új készülék-aktíválások rangsorát. Idén sem volt ez másképp, taroltak az iPhone-ok.

angels-of-christmas-greg-olsen

A Flurry Analytics idén is megmérte, hogy mely telefonok lehettek a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok. Ehhez a készülék-aktiválásokat és 780 ezer alkalmazást követett nyomon a december 19-25. közötti időszakban.

Nos, az Apple készülékei magasan taroltak, az új készülék-aktiválások 49.1%-a almás eszköz volt. Ez ugyan visszaesés a tavalyi 51.3%-hoz képest, de még így is elsöprő fölény, mivel a második helyezett Samsung „csak” 19.8%-ot tudott elérni. Utána egy újabb nagy űr következik, a Nokia 2%-kal, az LG 1.7%-kal, míg a Xiaomi 1.5%-kal következik.

flurryholidayactivationsbymanufacturer-800x627

Méret szerinti megosztásban az úgynevezett phabletek tudtak jelentősen növekedni, az összes aktíválás 27%-át tették ki. Ez jóval magasabb arány, mint a 2014-es 13%, és a két évvel ezelőtti 4%. A növekedésben fontos szerepet kapott az iPhone 6s Plus, mely vitte a pálmát. Vesztes oldalon a nagyméretű táblagépek és a közepes méretű telefonok állnak.

activationsbyformfactor-800x627

Megvizsgálták operációs rendszer szempontjából is a készülékeket. iOS fronton messze legnépszerűbb készülék az iPhone 6s volt, amit a nagyméretű táblagép és az iPhone 6s Plus követ. Érdekes módon Androidnál a phabletek megelőzték a közepes méretű telefonokat, ezek aránya 50% volt a 35%-kal szemben. Ebből is látszik, hogy 5 hüvelykes képátló alatt nem érdemes kiadni androidos telefont, sokaknál a méret a lényeg.

androidiosformfactor-800x627

A Flurry megmérte az alkalmazásboltokból történt letöltések számát is, és megállapította, hogy karácsony napján (25-én) 2.2-szer több alkalmazást töltöttek le az App Store-ból és a Google Play-ből, mint egy átlagos decemberi napon.

A számokból látszik, hogy az Apple – újra – letarolta a karácsonyi időszakot, így január végén valószínűleg kedvező értékesítési- és nyereségszámokról fognak beszámolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment


Add a Comment