fbpx Skip to content

Bár a karácsony elsődleges célja nem az ajándékozás, de ha már ez egy iPhone-os blog, akkor érdemes megemlíteni, hogy a karácsonyfa alatt az Apple telefonja volt a legtöbbször megtalálható. Durván a legtöbbször.

Christmas Nativity Baby Jesus

A Flurry Analytics 600 ezer mobilos alkalmazást vizsgál, így elemzéseik elég nagy pontosságúak. Most megnézték, hogy a december 19-25 közötti időszakban hogyan alakultak az új készülékek aktiválásai.

Nos, a mérésben toronymagasan az iPhone végzett az élen. Pontosan az összes aktiválás 51%-a iPhone volt, őt követte a Samsung 18%-kal, ami csaknem harmada az almás aktiválásoknak. A dobogóra még felfért a Microsoft Lumiája 5%-kal. A “futottak még” kategóriában található a Sony és az LG valamivel 1% feletti aktiválással. A feltörekvőként számontartott Xiaomi, Huawei, Lenovo és a HTC sehol sincs, bár ez betudható annak, hogy Kína nem keresztény ország, így ott nincs igazán karácsony és ajándékozás sem.

karacsony aktiválás

A Flurry megnézte a készülékek fajtáit is. Az arányok hasonlóak voltak, mint egy éve. Annyi változás történt, hogy előretörtek a phabletek, már 13%-ot hasítottak ki a képzeletbeli tortából a tavalyi 4%-hoz képest. Vesztesek egyértelműen a táblagépek (főleg a 10 colosak), a lenti diagramból egyértelműen látszik a kannibalizáció. A fejlesztőknek is figyelembe kell venni, hogy az emberek jelentős részének már a nagyképernyős telefon az elsődleges, sőt másodlagos készülékük is. Érdemes megemlíteni, hogy a típusok között az iPhone 6 végzett az élen, míg az iPhone 6 Plus is benne volt az első ötben.

karacsony tipusok

Szóval a karácsonyi időszak kegyes volt az Apple-höz, attól függetlenül is, hogy idén elmaradt a korábbi években már megszokott 12 Days akció, a Samsungnál pedig nem valószínű, hogy éves bónuszokat fognak osztogatni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Helyileg hol vizsgálták ezt, USA? Ha igen, akkor egy kicsit csalóka a cím.


Add a Comment