fbpx Skip to content

Az Apple hétpecsétes titokként kezeli az Apple Watch értékesítési számait, így csak az időnként megjelenő elemzői becslésekre hagyatkozhatunk. Most a Canalys cég tette közzé számait.

apple-gold-plated-watch

Már a termék megjelenésekor közölte az Apple, hogy az Apple Watch eladási számait nem fogja önálló tételként nyilvánosságra hozni (ellentétben az iPhone, iPad, Mac, stb. számaival), hanem az Egyéb kategóriában lesz benne az eredménye. Ez a cég szempontjából két okból is praktikus: egyrészről ha besül a termék, nem lehet tudni, milyen keveset adtak el belőle, másrészről siker esetén a konkurenciának nem szolgálnak eladási adatokkal.

Időről-időre mi is közzéteszünk eladási becsléseket, pár napja a Canalys nevű elemző cég tette közzé a hordozható kütyükkel kapcsolatos értékesítési számait, így az Apple Watch-csal kapcsolatosat is. Eszerint az indulástól fogva, fél év alatt mintegy 7 millió darabot adtak el belőle. Az értékesítési nehézségek nem léptek fel, hiszen az elején a gyártással voltak problémák, nem tudtak annyit gyártani, hogy kielégítsék keresletet. Azóta ezek a problémák megoldódtak, az órát egyre több országban lehet megvásárolni (sajnos Magyarországon hivatalosan még nem), megjelent a watchOS 2, új szíjakat is lehet az órához venni, így a darabszám felfutóban van. Az elemző cég nagy várakozással tekint a karácsonyi időszakra, mely megmutathatja a hordozható kütyük piacának erősségét is.

Egyébként az okosórák piacán az Apple toronymagasan vezeti a piacot, mivel többet adott el, mint az összes piaci szereplő együttvéve: az Apple Watch az egyetlen óra, melyből 300 ezer darabnál több kelt el. Őt követi a Pebble Time Steel több mint 200 ezer darabbal, míg a Samsung Gear csökkenő trendet mutat. De ez utóbbi annak tudható be, hogy a Gear S2 2016. negyedik negyedévében rajtol el.

apple-watch

Az okoskarkötők piacán a Xiaomi tarol, egy negyedév alatt 10 millió darab talált gazdára, amely az agresszív árazásnak és marketingkampánynak köszönhető. Megemlítendő még a Fitbit Charge HR nevű kütyüje is, mely növekvő eladásokat produkált.

Szóval az Apple Watch piacvezető, de nyilván nem ülhet az Apple a babérjain, mivel normálisan használható androidos okosóra még nem jelent meg és csak idő kérdése, hogy egy gyártó berobbanjon a piacra.

Ti mit gondoltok erről?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. megy az ido de annyira nem gyorsan hogy a gear s2 2016 ban rajtoljon el 🙂

  2. Lehet ünnepelni, tűzijátékozni, pezsgőt bontani, de szerintem ez nem sok. Tudom hogy a konkurencia eladásához képest iszonyatosan soknak tűnik még akkor is, ha tudjuk hogy ez egy saccolt szám. És ha figyelembe vesszük hogy simán hozzá lehet(ett) jutni, nem volt tülekedés érte, akkor tisztán látszik hogy ez nem annyira jött be az Apple-nek (mint ahogy szerintem senkinek sem).
    Ráadásul a használt órák ára is nagyon a béka segge alatt van. Az Apple-nek lett egy új TV kategóriája. Azaz van, de minek.

  3. majd ha annyit adnak el mint Iphonet egy évben akkor majd bulizunk…

  4. Engem még ez a szám is meglep, sőt, megdöbbent…


Add a Comment