fbpx Skip to content

Az iOS 9.1 megjelenésével egy halom új emojit is kaptunk a hibajavításokon túl, így pont aktuális írni a jópofa emoji-kollázs készítő Emojify alkalmazásról.

emojify

Bizonyára már mindenki találkozott olyan kollázzsal amiben egy nagy képet több apró, színben passzoló képből raktak össze, de olyat is biztos láttatok már, mikor különböző termékekből rakták össze egy ember képét, mint például ezt a Steve Jobs képet. Az Emojify fejlesztői ezt egy kicsit tovább gondolták és online kommunikációnk nagyon fontos elemeit, az emojikat helyezték az alkalmazás fókuszába.

emojify1 emojify2

Az Emojify segítségével kedvenc képeinket könnyedén átalakíthatjuk, hogy pixelek helyett mosolygós kaki, karácsonyfa vagy épp más emojikból épüljenek fel. Az alkalmazás viszonylag nagy szabadságot ad nekünk, ugyanis nem csak egy beállítás és emoji szettel dolgozhatunk, hanem akár iOS 7-es ikonokkal, fekete-fehér emoijkkal vagy épp ASCII karakterekkel is kirajzolhatjuk képeinket. Az emojik számát és sűrűségét és méretét is változtathatjuk, így elérve a kívánt hatást. Érdemes viszonylag nagy kontraszttal rendelkező képeket használni, vagy épp előtte kicsit megszerkeszteni őket, hogy kellő hatást érhessük el, de szerencsére az appban is lehetőségünk van a kontraszttal játszani, csak ez épp abban nyilvánul meg, hogy sötétebb vagy világosabb emojikkal rajzolja ki a kép egyes részeit.

emojify3 emojify4

Sajnos van egy-két hátulütője is az Emojify-nak. Néhány emoji készlet csak alkalmazáson belüli vásárlással érhető el és sajnos egyesével kell őket megvenni 1 euróért. A képarány csak 1:1-es lehet, viszont a felbontás akkora lesz, hogy akár 50x50cm-es képként gond nélkül ki is nyomtathajuk és kitehetjük a falra.

[appstore id=”643521576″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Emojik helyett inkább a stabilitásra meg az akadozásra fordítanának több figyelmet!!

  2. @themes: Ne vicceljünk már, az rohadtul nem fontos. Utóbbi updatek kiemelt elemei a nigger emoji meg társai. Ja meg kaptál háttereket is, szóval nyugi. Az, hogy bugos mint állat az egész, lényegtelen.

  3. dnp: Kezd már nevetségessé válni az Apple sajnos!!

  4. @themes: ez egy külső fejlesztő alkalmazása, ami semmiben sem tudja befolyásolni az iOS stabilitását vagy akadozását.

  5. Azért ha vesz az ember 150-250 e Ft egy telefont, ne legyen már tele bugokkal meg ne akadozzon már azért! És most tudom hogy sok Apple fan ugrani fog de attól még igaz sajnos.
    Mielőtt még szóvá tennétek, én is Apple tulaj vagyok :)))
    Még egy darabig….

  6. Hagyjuk inkább.
    Lóval imádkozni …….

  7. @themes: magyarázd meg kérlek, hogy egy emojis alkalmazás miben befolyásolja azt, hogy nálad gondok vannak az iOS-szel, és hogy miben tudná ez az adott app megoldani ezt a problémádat?

  8. @themes: Milyen telefonod van ami akadozik? 4S?

  9. Nem azt mondtam hogy az emoji befolyásolja, hanem azt hogy az emoji helyett inkább másra kellene a hangsúlyt helyezni.

  10. @themes: akkor még egyszer megkérdezem: ez egy külső fejlesztő alkalmazása, aminek gyakorlatilag köze nincs ahhoz, hogy az Apple mit tesz az iOS-szel vagy mit nem. miben befolyásolja tehát ez az emojis alkalmazás azt, hogy mit tapasztalsz az iOS esetén? jelezted a problémát az Apple-nek? megpróbáltad az ebben a cikkünkben leírtakat? http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  11. @themes: Ez most tényleg kicsit nevetséges, ne haragudj. Adva van egy iPhone. Azon van egy operációs rendszer, iPhone esetében ez az IOS.X.X Ezt ugye az Apple készíti. Aztán adva van egy “app”, magyarul adva van egy alkalmazás, amit mondjuk Kis János fejlesztett. Ha Te azt feltelepíted az iPhone-odra és onnantól kezdve valami rendellenességet tapasztalsz, akkor az nem az Apple és az IOS hibája, hanem Kis János alkalmazása valamivel bezavar az operációs rendszernek. Igazából ilyen hibás-bugos alkalmazás nagyon ritkán fordul elő, mert szinte az összes alkalmazást az Apple ellenőrzi és írja alá, csak így kerülhet fel az AppStore-ba. De ha egy ilyen hibás app valahogy mégis átmegy az Apple rostáján, nekem az az első dolgom, hogy eltávolítom az appot, és a gond innentől megszűnik. Bár hangsúlyozom, 4-5 év alatt alig találkoztam 1-2 olyan alkalmazással, ami bezavart volna az IOS-nek. Ha így sem érted meg, azt hiszem ezt érthetőbben senki nem fogja elmagyarázni neked barátom.
    Az megint egy másik téma, hogy az utóbbi IOS-ek mennyire stabilak, mennyire bugosak, mennyi előnyük, mennyi hátrányuk van. Mélyen bele lehetne merülni, hogy ebben hatalmas üzletpolitika is van. Nekem a személyes tapasztalatom az, hogy amennyiben nem vásárolod meg mindig a legújabb iPhone készüléket, a frissítésekkel meg kell állni egy idő után. Én a 4S-emet például IOS 5.0-val vettem, olyan volt mint a villám. Aztán voltam olyan hülye, hogy mindig frissítettem, nem álltam meg az IOS 8.X -ig, és lassúbb lett, akadózni kezdett. Most van egy iPhone 5S-em, amit IOS 8.4-el vettem, de most már tudom, hogy maximum IOS 9.X-nél meg fogok állni, főleg ha az Apple nem enged downgrade-elni, különben úgy fogok járni mint a 4S-el. Persze ott van az is, hogy ha nem frissítesz IOS-t, akkor egy idő után jönnek az olyan appok, amik majd nem működnek csak mondjuk IOS 10-től… Tehát itt van a mocskos üzletpolitika a dologban, mert most vásárolsz egy iPhone-t mondjuk 170.000-ért. Van rajta egy IOS, amire azt mondhatja bárki, hogy “nem kötelező frissítsél, ha nem akarsz…” Oké, csak akkor egy idő után azok veszed észre magad, hogy bizonyos appokat fel sem enged majd mondjuk az IOS 9. Ha meg majd frissíted IOS 10-re akkor felmegy az app, de lassul, akadozik a rendszer. Downgrade-lni nem tudsz, így amennyiben azt akarod, hogy gyors is legyen a rendszer, de fussanak rajta a legújabb appok is, marad más választásod mint venni egy új iPhone-t. Körülbelül így néz ki ez a mókuskerék. Bocsánat, hogy eltértem a “fő témától”.

  12. Wolf09: pfff


Add a Comment