Elérhető az iOS 9.2 beta 2 és a tvOS 9.1 beta 1

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel az iOS 9.2 beta 1 megjelenése után az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 9.2 második béta verzióját a fejlesztők számára.

iOS9.2b2-hero

Az iOS 9.2 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.2 beta 1-et futtató készülékek esetén. Ezen felül érkezett még tvOS 9.1 beta 1 is.

iOS 9.2 beta 2

Az iOS 9.2 beta 2 buildje 13C5060d, a 9.2 beta 1 pedig 13C5055d volt.

iOS9.2b2

Újdonságok

Az iOS 9.2 beta 2-ben az alábbi újdonságok találhatóak a 9.2 beta 1-hez képest.

A jelek szerint a 9.2 beta verzióiban az Apple elsősorban a Safari View Controller működését finomítja. A Safari View Controller segítségével külső fejlesztők alkalmazásai képesek teljes weboldalakat megnyitni (webview). A 9.2 beta 2-ben egy egyszerű húzással bezárhatóvá vált a webview – erre korábban az egyes fejlesztőknek külön trükköket kellett alkalmazniuk (mint például a Tweetbot esetén is). Ezzel egyúttal a Kész gomb is átkerült a jobb felső sarokból a bal felső sarokba a webview esetén.

Letöltési linkek

Az iOS 9.2 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod touch:

tvOS 9.1 beta 1

A tvOS megjelenésekor már kicsit furcsán nézett ki, hogy a számozása nem egyezik az iOS-szel, és most az iOS 9.2 beta 2-vel egy időben az Apple elérhetővé tette a fejlesztők számára a tvOS 9.1 beta 1-et is.

tvOS9.1b1-hero

A build itt a hivatalos verzió 13T396 buildjéről 13U5061d-re változott. A leírás alapján ez szokás szerint a hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

Kérdésem van!

Az iOS 9.2 várható megjelenési idejéről egyelőre nincs információ. Az iOS 9.2 még az iPhone 4s-t is támogatni fogja. A tvOS kizárólag a legújabb generációs Apple TV-t támogatja, így korábbi készülékekre nem telepíthető.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9.2 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9.2 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Tomika24: nem az, gondolom azt mint most is később lesz elérhető, nem értem miért csinálják most ezt, eddig egyszerre jött :/

 2. Hivas bug maradt, email bug maradt, most mar applikacio bug is van es virit a kis piros szam, pedig semmit sem tud frissiteni. Tokom tele mar

 3. Jadeye: ne haragudj de nem értem egy h mi köze a Facebook appnak a szifon.com appnak, tök szép h ott megírtátok a hírt, de ha egyszer itt olvastam akk itt is fogom tovább keresni az ezzel kapcsolatban valo dolgokat… Főleg úgy h nem is vagytok be lajkolva nekem fb-on. Eddig meg tudtátok tenni h a hírt frissítettétek simán, most postot csináltok a postba. Great (Y) és télleg csak azért idegesít mert ha egyszer itt olvastam h van béta akk egyértelmű h minden ezzel kapcsolatos hírt itt is fogtok publikálni nem 100 helyen. Nem sértés, de gondolom jogos mivel nem csak én estem ebbe a hibába ah látom

 4. @csak1nick: nem értem, hogy jön ide a facebook app. a cikket minden esetben frissítjük ilyenkor, az, hogy külön kitesszük facebookra újból, az csak egy plusz, ami pont azt hivatott jelezni, hogy az is észrevegye, hogy frissítettük a cikket, aki egyébként nem nyitná meg újra. pláne úgy, hogy mindössze egy fél mondattal lesz ilyenkor több a cikk, hogy nem csak a fejlesztők számára elérhető, hanem a tesztelőknek is, egy ilyen fél mondat meg sokszor még annak sem tűnik fel, aki újból megnyitja a cikket. nem értem, milyen hibába estél bele.

 5. Igazabol nem is akartam feltenni a beta-t csak a hivatalos 9.1-el a 6S Plus 3D touch animalasa allitott es fektetett modban is akadt , van egy sima 6S is es azon gyonyoruen animalt viszont a 6S pluson zavaroan akadt:Snezztem rola videot es nem egyedi volt a hiba… A 9.2 beta javitotta ezt a problemat csak a fektett modban nem…

 6. Ami az én észrevételem!
  Kb 20 bejövő hibásnál hívás bug-ot nem tapasztaltam, hívás fogadás utáni rezgés nincs, alkalmazás váltás nem akad, mappa meg nyitás nem akad, akku idő elég jó,tegnap delbe vettem le töltőről most 25% sűrű használat mellett! Érezhető a javulás! Bízik benne hogy a fix 9.2 ilyen lesz! iPhone 5s

 7. @Spuris13: Úgy érzem hogy a rendszer sebessége is gyorsabb.
  Safari betöltése is gyorsabbnak tűnik,alkalmazások gyorsabban töltődnek be!
  9.0 és a 9.1 után ezt a bétát örömmel használom!

 8. Ha feltesszuk a 9.2beta verziot, es kiadjak a hivatalos 9.2őt, azt a keszulek a frissitesnel kijelzi, es telepitheto, vagy csak itunes-al keresztül?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!