fbpx Skip to content

Amikor érkezik egy nagyobb frissítés, mindig nagy kérdés, hogy akkor most ez gyorsabb, vagy lassabb lesz-e a régebbi készülékeken. Általában lassabb lehet az újabb funkciók miatt, persze olykor az Apple megembereli magát és mégis egy gyorsabb szoftvert kapunk.

iphone-4-4s-5-5s

Ettől függetlenül mindenki saját maga dönti el, hogy éppen frissít-e az újabb szoftverre vagy marad a jól bevált jelenlegin. Sőt, manapság már az Apple néhány napig azt a kaput is nyitva hagyja, hogy ha esetleg nem tetszene az új, visszatérjünk a régire, így ki is próbálhatjuk azt. Ettől függetlenül még mindig sokan fanyalognak, hogy az új szoftver lassabb. Amennyiben még nem frissítettél, nézd meg az alábbi videókat.

Ezekben a 9.1-es verziót hasonlították össze a régebbi készülékeken lévő régebbi szoftverekkel:

Olvasd el a hozzászólásokat is

35 Comments

  1. Nekem, mintha gördülékenyebben futna a rendszer az iPhone 4s-emen, mint a 9.0.2

  2. Nekem is az iPod-omon gordulekenyebbnel latszik de meg mindig beakad eszmeletlenul amikor egy iMessage uzenetre azonnal valaszolok

  3. Nekem 4s en iOS 6.3.1 van, ettől nem kell gyorsabb!
    Kb az i6 sebességgel száguld, nekem marad biztos!!

  4. @themes: Nincs Viber, nincs Skype, nincs Messenger és a többi. De a számológép legalább száguld.

  5. Nagyon okos vagy!!
    Van viber, Facebook , messenger , whatsapp ….
    Szerinted 2011 nem volt az iphonen viber meg ilyenek te észkombájn !!
    Amúgy majdnem minden van 1- 2 kivétellel de azokra meg van más alternatíva

  6. Borroneo: van arra minden csak jo helyen kell keresni…

  7. Meg 6.3.1-n van egy rakás security bugod, amivel előbb-utóbb belefutsz valamibe.. Fasza cucc a Win95 is.

  8. @BoRRoNeo: ezt meg honnan vetted? samsungod van?

  9. ilyen gyenge ez a szifon? nincs 5s-etek ios 7 vagy 8 verzióval? vagy i4s ios 5 vagy 6-al. és véleményt mondtok arról mi a jó és mi a nem jó?

  10. @lalamper: ez a válasz a nem visszatérésre, nekem még nem sikerült security bugot összeszedni. de van ismerős ios 6-el is annak sem sikerült.

  11. @aggressor: Elolvastam az említett szoftverek minimum operációs rendszer igényét.
    Van. Kérésedre listát küldök.

  12. Lalamper: ha nem értesz valamihez akkor inkább hallgass. Hülyéből van elég!!

  13. @Jadeye: Nem az App Store a probléma, hanem a szolgáltató maga. A 3G-men is fent volt a Viber azon túl is, hogy már az operációs rendszer nem volt támogatott a friss verzióknak. Működött is egy darabig, aztán egyszer csak kiírta, hogy a Viber ezen verziója már nem használható, frissítsek. Azt meg nem lehetett.

  14. Ipad 2 határozottan jobb 9.1-el.

  15. iPad Mini 1 milyen?

  16. @Oszi: Anyukám panaszkodik hogy nagyon lelassult az iPad 2-je iOS 9 upgrade után. Nme nagyon tudok sajnos semmit mondani neki így messziről. Van valami tippetek?

  17. 4s-en megszűntek az akadozások! Két és fél éve vettem 6.1.3-al.Villámgyors volt,semmi kifagyás semmi hiba. Navigonom nem akarta már frissíteni,ezért kezdtem os frissítésekbe. Bántam is mert azóta sok a baj,lassú,kilép az alkalmazásokból stb. Most evvel nem villám de stabil lett.

  18. @Az Időmilliomos Apuka:

    egy csomó felesleges dolog fut a háttérben amiket ki szoktam kapcsolni és ez az akkura is jótékonyan hat.
    még egyik hiányát sem éreztem.
    a 8.0 upgrade-el iszonyatos volt ,de a 9.1 sokat javított rajta nem mondom,hogy olyan mint ios7.x -el de közelíti.

  19. iPhone 5 iOS 8.4.1-en végigzongorázva a videón láható lépéseket sokkal gyorsabb a 8.4.1.
    A videón ahogy feljön a billentyűzet az üzeneteknél… borzasztó. Nekem viszont gördülékeny minden 8-on!
    És az én telefonom mindennapi használatban van, nem pedig most lett újrahúzva, mint a videón látható készülékek plusz még mobilhálózatra is fel voltam jelentkezve.

    Szerintem még most sem kellene felrakni az <= 5 tulajoknak.
    (Azt hittem, hogy a 4S-t már nem lehet hova lassítani, de tévedtem.)

  20. “Régebbi” készülékem van, iPad Air Wifi. Az IOS 9.1-el(OTA frissítve), gyakori lagg a billentyűzet feljövetelekor, multitaskingnál, egyszerű szöveg lapozásánal Safariban. Nem ajánlom az ilyen gépek tulajdonosainak, sokkal jobb volt 9.0.2-vel. Nem, és nincs tele szemetelve a gép, csak emailezésre, és internetezésre használom, teljesen egyszerű dolgokra. Csalódott vagyok, nem érdekel, hogy 0.3 másodperccel előbb indul a Safari, vagy előbb betölt a rendszer. Egyszerűen tök bénán működik a gépem a 9.1-el, ennyi.

  21. @geem9: frissiteni kell ituneson keresztül nem ota módban és utána jó lesz

  22. nem tudja valaki az Apple aláírja még a 9.0.2 ios-t?

  23. iPod touch 5 konkretan hasznalhatatlan lett, mondjuk a 8 meg rosszabb volt rajt, veszteni valom nem volt adtam egy utolso eselyt… Majd valaki csak megveszi occsoert jovo heten jon egy touch 6…
    Aki azt mondja hogy ezen a hardware-en stabil és akadásmentes neki a 9 az egesz egyszeruen hazudik…
    Erosen gondolkozok, hogy parom iPhonejat (5C) lefrissitsem-e…

  24. Szia Jadeye
    Ismerem a linket koszi, nem furcsa dolgok ezek csak idegesitoek amikkel nem tudok egyutt elni, kidobal appokbol, laggol, naggyon lassu annak ellenere, hogy a reduce motion be van kapcsolva. Csodak nincsenek ez egy 4 eves hardware, amire szerintem meg az iOS8 is felesleges volt…

  25. @Jadeye: köszi

  26. Van egy iPhone 4s telefonom 6.1-es iOs-el, amin szuperül fut a Navitel nevű program 5xx-s verziója.
    A napokban vásárolt és jailbreakelt iPhone 6s telefonon ez a program-verzió települ ugyan, de indításkor csak felvillan és nem fut. Van-e arra valamilyen mód, hogy mégis elinduljon a 6s-en 9.02 alatt is? ( Sajnos a most letölthető Navitel verzió már nem fogadja el a Magyarországi túratérképeket.)

  27. @Jadeye: köszi szépen, addig fogja végigcsinálni ameddig kell! Egyébként emlékeztem erre a cikkre, reméltem hogy egy jó szamaritánus belinkeli és nem kell kikeresnem 🙂

  28. Firka: turaprogramnak hasznald a gpskit nevu appot. Pompasan mukodik. Volt is rola itt egy cikk, amit en irtam 🙂 ha a google-ben rakeresel a “turazas ios eszkozokkel” -re akkor azonnal kidobja.

  29. Ugyankérem: köszönöm. Az az igazság, hogy a GPSkit-et próbáltam, de nekem nagyon nem jött be. Nem szép a felülete, nem mozgatja gyorsan a telefon a programot. Arra sem jöttem rá, hogy lehetne a geoládák pontjait bevinni. De lehet én voltam a béna. Azóta megtaláltam az OsmAnd programot, amin ezek elérhetők, apróbb megkötésekkel. A Navitelt sajnálom, mert azért az volt az igazi.

  30. Firka: megneztem ezt az osmmap ot. Nem rossz, de nem tudtam hasznalni a tuhu terkepeket rajta. Marpedig az lenne az igazi. Es nem mutatja az iranyultsagot, vagyis hogy merre nez a telefon. Inkabb egy papir terkepet valt ki, mint online navigator. Azt sem tudja, hogy a kozelseg erzekelo lekapcsolja a kijelzot, tehat ha zsebreteszed kialszik, nem kell napi 1000x bekapcsolni-kikapcsolni. Szerintem nem egy sulycsoport a ket app. De koszi a tippet, mert nem rossz azert, es viszont ingyenes. 🙂

  31. @Ugyankerem: Én rátét rétegként töltöttem rá a tuhu térképet, de ezt csak JB-s készüléken lehet megtenni. Alapból is van azonban egy beállítása, ami tartalmazza a túristautakat, csak számomra az nem volt annyira tetszetős. Privátban szívesen küldök róla képernyő-fotókat.
    A Gps-kit -nél követtem a leírtakat, lementettem offline-ba a tuhus térképet a megadott linkről, de egyrészt nagyon lassan jött le, másrészt mindig kiírta, hogy túl sokat szeretnék lementeni. Amikor végre sikerült egy adagban a Pilis-Börzsöny régiót lementenem, a megjelenítéssel volt gondom. Néha életlenül, néha más méretben jöttek a turistautak jelzései és mozgatni is darabosan, lagolva lehetett (6s!). Talán, valamit elszúrtam. Ha tudod, hol lehet a hiba, szívesen megpróbálkoznék még egyszer vele.


Add a Comment