Megjelent a watchOS 2.0.1!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap este 7 órakor az Apple kiadta a watchOS 2.0.1-et, ami hibák javítása mellett az iOS 9.1-hez kapcsolódó újdonságokat hozta.

watchOS2.0.1-01 watchOS2.0.1-02

A watchOS 2.0.1 tehát leginkább a hibajavításokra koncentrál. A frissítés mindegyik típusra elérhető és természetesen most is ugyanazokat a funkciókat kapta meg az összes óra Apple Watch.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés új emoji-karaktereket, a teljesítmény fejlesztéseit és többek közt a következő hibajavításokat tartalmazza:

 • Kijavít egy problémát, amely miatt a szoftverfrissítések elakadhattak
 • Kijavít olyan problémákat, amelyek hatással voltak az akkumulátorteljesítényre
 • Megold egy problémát, amely megakadályozta, hogy a felügyelt iPhone szinkronizálni tudja az iOS Naptáreseményeket az Apple Watchra
 • Megold egy problémát, amely megakadályozhatta a helyzetinformációk megfelelő frissítését
 • Kijavít egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy a Digital Touch e-mail címről volt elküldve telefonszám helyett
 • Megold egy problémát, amely instabilitást okozhatott Live Photo óraszámlapként való használatakor
 • Megold egy problémát, amely miatt az érzékelők bekapcsolva maradhatnak meghatározatlan ideig, ha a Sirit használja a pulzusméréshez

Magyar nyelv (és magyar Siri) tehát továbbra sincs a watchOS-ben, ugyanakkor ez nem meglepő, hiszen itthon az Apple még nem forgalmazza az órát. Ettől függetlenül a frissítés részleteit az Apple ismét lefordította magyarra.

A frissítés szokás szerint az iPhone-on található Watch appon keresztül telepíthető az órára, az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban, tehát OTA frissítésként. A telepítéshez az óra legyen a telefon közelében, legalább 50% töltöttséggel rendelkezzen, és legyen töltőre téve.

Mint minden frissítéskor, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @taky1974 egy korábbi cikkben leírt, android->iOS migráciot segítő alkalmazás lezáró ‘Recycle Android Phone’ opciója talán már érvényes órákra is! Keress fel egy Apple Storet! ;)

 2. @taky1974: ha számodra az Apple Watch áprilisi megjelenése óta még mindig nem egyértelmű, hogy a watchOS az az Apple Watch-ra jelenik csak meg, akkor ezentúl kizárólag miattad minden egyes cikknél fel fogjuk sorolni, hogy mire telepíthető valami, hogy nehogy meglepetésként érjen, amiért a kenyérpirítódra nem megy fel, hiába próbálod. ez így jó lesz?

 3. van aki kiprobalta es erez valami valtozast? nekem mar a kettes is brutal jo volt, ezen nem tudom lehet e tovabb javitani :). 38mm-es kisebb akksivsl is estere meg 50%-nal van..

 4. Jah az aksival nekem sincs baj(42 steel)
  De továbbra sem tudom mai bánatra használjam az órát…
  Most letettem egy pár napra, hogy kicsit meg mozgássam az automata óráimat is, és abszolút nem hiányzik.
  Egyetlen pozitivuma hogy ha motorozok akkor a zenét tudom vele léptetni, és látom hogy ki hív….
  Ha nincs rajtam kesztyű….:(

 5. szlac: igen az elso felindulas utan nekem is beallt. en a fitness reszet latom egy allando dolognak, illetve az ertesiteseket… de tenyleg csak kis kenyelmet veszit az ember ha leteszi, de ez nem is kerdes, az ora nem potolhatatlan ha amugyis ott a telefon a zsebeben…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!