fbpx Skip to content

Az iPhone 6s legtöbb funkciójához nem szükséges hardveres frissítés, bár a Taptic Engine-nel lényegesen javultak a visszajelzések az új készülékek esetén.

3D-Touch-iPhone-6s-main

Természetesen jailbreak segítségével sok funkció elérhetővé válik a régebbi készülékekre is. Ilyen például a 3D Touch, ami persze nem egészen úgy működik, de nagyrészt mégis ugyanazt kapjuk, mintha egy iPhone 6s készülékünk lenne.

3D Touch

Az iPhone 6s esetén a 3D Touch funkciót még csak a beépített alkalmazások, és néhány frissített app támogatja. Ilyenkor ha az alkalmazás ikonjára erősebben rányomunk, könnyen elérhető funkciókat kapunk, mintha csak “jobbklikkelnénk”. A 3D Touch a kompatibilis kijelző hiányában nem érhető el régebbi készülékekre, azonban két jailbreak tweak telepítésével megkaphatjuk ezt a funkciót. Nézzétek meg a videókat:

Amennyiben a Forcy nem tetszene, akkor érdemes a revealMenu-t is kipróbálni:

Mindkét tweak ingyenesen elérhető a Cydiában.

Live Photos

live-photos

Az Live Photos-ról korábban írtunk már itt a Szifonon: Az iPhone 6s és az Élő Fotók (Live Photos). Ez a funkció most a Flex tweakkel elérhetővé vált régebbi készülékekre is. A tweak telepítése és egy újraindítás után már láthatjuk is az élő fotók ikont középen, a kameránál.

Amennyiben a Flex tweakért nem szeretnénk fizetni, kipróbálhatjuk az EnableLivePhotos-t is, ami ingyenes.

Haptic Feedback

Amennyiben hasonló visszajelzéseket szeretnénk, mint a Taptic Engine-nel rendelkező iPhone 6s, telepítsük fel a Hapticle alkalmazást a Cydiából. Így a beépített rezgőmotor az iPhone 6s-hez hasonló rezgést fog végezni, amikor használjuk például a másik tweakkel elérhetővé tett 3D Touch-ot.

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. Mégegy 3D Touch tweak: Universalforce innen tölthető le: repo.ioscreatix.com
    Minden 3D touch feature-t engedélyez. Persze jó ha van mellette egy Revealmenu, mert nélküle crash előfordulhat a Springboardon

  2. @Doxxy:
    Mivel tud többet mint a másik kettő? Kipróbáltam a másik kettőt és csak annyiban térnek el, hogy az egyik felfelé húzva aktiválódik, a másik meg hosszan nyomásra… Ezen kívül miben térnek még el ezek egymástól?

  3. A Haptic Feedback nem teszi tonkre a motort?
    Merthogy a Tapic az sokkal rovidebb jelzest ad mint ez a vibra motor ezert tonkremehet nem?

  4. Én a Haptic Feedback-et nem találom. Elképzelehtő hogy 1 nap alatt törölték?

  5. Az Enablelivephoto nem müködik valamiért, írtam már a készítőjének.
    A livephotoenable-nál meg a kamera app lefagy, vagyis megáll a kép pedig az müködik csak gyors a felvétel kicsit. (Itt is írtam neki(k))
    Forcy és revealmenu között olyan nagy különbség nincs látszólag, aztán ki tudja mi van elrejtve.
    Egy biztos a cydia meg a tweakek zabálják az akksit. 🙂

  6. Szerintem az 5S procija kicsit gyenge a live photokhoz.

  7. Mert zárolt képernyőn is szaggatt, vagy csak az 1GB Ram kevés neki.

  8. Vagy csak a sok tweak fogja már le. 🙂

  9. Nálam a repo.ioscreatix.com érvénytelen url-t ír ki!

  10. Engem az érdekelne, hogy mikor fog megjelenni a Touch 3D nevezetű tweak. amit Limneos fejleszt és kőzzé is tett róla egy videót. iDownloadBlog-on olvastam még Szeptemberbe.

  11. Itt látszik,hogy az apple szándékosan nem rakta be a régebbi készülékekbe ezeket az újításokat,amiket alapból tartalmazhatott volna az ios 9.Azt pedig nem hinném,hogy az i5s kevés lenne egy live photos-hoz.

  12. baloghadam74 töröld beillesztés után azt az egy szóközt, ami a végèn van.

  13. Faskas 63: Köszi megoldódott

  14. @Roorszag: a másik kettő csak a főképernyőn működik. Ezzel működni fognak ugyan azok a 3D touch dolgok bárhol, amik 6S-en érhetőek csak el. pl. a Fotókban, Mailben, és a többi alkalmazásban a peek funkció, és külső alkalmazásokkal is működik (pl instagram)

  15. @Doxxy
    És a külső alkalmazásokkal való kompatibilitás is ugyan úgy fog bővülni mint a 6S-en? Tehát ha az app frissül akkor automatikusan működik azzal is vagy ahhoz a cydia-ban is frissülnie kell a tweak-nek?

  16. ez nagyon viccces ez a haptic. Voice overrel is tökéletesen mennek a helyi menük. Órára ha hosszan rányomok, pl. megjelenik hogy ébresztő létrehozása. Egy gondolat erejéig említettétek a fizetős tweakokat. Nálam valamiért nem lehet a paypallal vásárolni, pedigaktív. Szafariba kell átirányítani a vásárlást? Tudtok ebben segíteni?

  17. Iphone 6nal miert nem lehet veallitani zaroltkepernyore live photot?hiaba van fent barmelyik tweak,ott nem megy csak ha bemegyek a fotokba.. Ötlete valakinek?fotok appban ha kiválasztom a keszitett livephotot a kepbeallitasa hatterneknel hianyzik az Állokép | Perspektíva mellől,hogy Live Photo.6Snel van csak ott..

  18. @bryen01: lehet, hogy azért nem megy, mert elképzelhető,hogy ezek a tweakek csak az élőképek elkészíthetőségét kapcsolják be, de a háttérként való beállításukat nem.

  19. @bryen01: Nálam a Live Photo Enabler aminél ott van a live photo a háttérképnél, csak az a tweak-nél a kamera app fagy, akad, és lassú a teló tőle. (live photo is akad)

  20. Az EnableLivePhoto meg nem is müködik.

  21. @hor1zoR: ez később kiderül, de szerintem bővülni fog automatikusan ha frissül egy app

  22. Medusa for iPad, Split View funkciót ad az összes iPad-nek, és érdekes, NEM kell 2GB Ram a funkcióhoz, ahogy az Appe előadta, simán akadás nélkül megy 1 GB Ram-al is.

  23. Sziasztok!
    Nagyon reg volt mar cikk a hasznos/hasznalható cydias progikról.
    Nem tudnátok írni egy összefoglalót, most úgyis aktuális.
    Köszi előre is!

  24. @farkas63: próbáld ki két erőforrás igényes alkalmazással. Pl két játék: észre se veszik egymást

  25. Jelenleg nem tudom, mivel a mini 3-t nem játékra használom. 🙂

  26. A Forcy nálam a legfinomabb érintésre (app) az app-ot nem megnyitotta hanem mozgathatóvá, törölhetővé teszi. A revealMenu működik rendesen viszont mivel ugyanaz a mozdulat mint az app mozgatásához így ez a funkció most nem működik. Más is tapasztalt hasonlót? Illetve ha igen a revMenunél miként oldja meg a leírt problémát?

  27. @wildorch: Próbálj állítani az érzékenységen. Tedd fel a UniversalForce tweaket, a Beállításokban megtalálod majd! 🙂

  28. Nekem a Forcy és az universalForce van telepítve, minden funkciójuk aktiválva.
    Ha hosszan nyomom akkor működik a "jobbklikk" rezgések, ha ráteszem,majd finoman felfelé húzom az ujjam akkor pedig az ikonkijelölés. Teljesen jól használható.

  29. ("rezgések"=rezgéssel)

  30. Sziasztok!

    Nekem egy olyan problémám van, hogy i6-ot jailbreak-eltem meg a pangu legújabb kiadásával, 3-jára fel is ment, Cydiából semmit se kiegészítőt, se a 8.4-re jó tweak-eket sem, mert mindenre errort mond.
    Valami javaslat?

  31. @Tamás Balogh: na jó, de mégis pontosan milyen errort? mert ezt így ennyiből nem lehet megfejteni.

  32. @Jadeye:
    Arra gondolok, hogy belépek a cydiába és próbálom nézni a source és tweak frissítéseket, hiba üzenettel kidob. Nem tudok új source-t se hozzá adni.

  33. @Jadeye:
    Lehet,hogy restorolnom kell és újra jailbreakelni?

  34. Szinte majdnem mindenre ez: Domain#10: 72000

  35. semmit, se kiegészítőt, se tweaket, se forrást nem tudok hozzá adni

  36. @Tamás Balogh: hálózati hiba.

    Domain #10: -72000

    Cydia ran into some kind of network problem. The usual cause of this error message is using packages that add tons of ad-blocking lines to your hosts file; uninstalling those packages should fix this error.

  37. Tehát akkor valamilyen kiegészítőket le kell installálni, hogy megjavuljon a dolog, ha jó olvasom
    Közben sajna volt egy kis dolgom, csak most értem vissza.

  38. Nektek a haptic 1-et vagy 2-t rezeg ha hosszan nyomtok?

  39. Nem szorossan ide tartozik, de a sorozatképeket hogyan tudom megnyitni a telefonon?

  40. @molnarp: 1-t rezeg, akkora erővel és annyi ideig amennyit beállítottál neki.

  41. @mremil: Ahogy egy sima fotót vagy az összes fotóknál (1.kép), vagy a menüben nyitod meg (2.kép), és ha megnyitottad akkor ugye látod, hogy mennyi kép van benne és alul megnyomod a kijelölés gombot (3.kép) és kijelölöd amit meg szeretnél tartani, de felajánlja utána, hogy megtartod-e a többi képet is vagy csak amit kijelöltél.

    http://kepfeltoltes.hu/151018/IMG_0082_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/151018/IMG_0084_www.kepfeltoltes.hu_.png
    http://kepfeltoltes.hu/151018/IMG_0083_www.kepfeltoltes.hu_.png

  42. Picit talàn off, de nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni. A ClearFolders tweak (még) nem működik ios9 alatt, vki tud altarnatívát?? Valamint a gyári, számomra felesleges appok ikonjainka elrejtésére is tudna vki tweaket?? Előre is köszi

  43. Na ma reggel frissült jó pár tweak köztük a revealmenu amely megkapta a haptic rezgést így külön a haptic tweak letörölhető.
    A flipcontrolcenter megkapta a low battery módot.

  44. @farkas63: kipróbáltam ezeket a “3D” tweakeket. Olyan dolgokat engedélyez az IOS 9-ben, ami amúgy is ott van, ha ugyanazzal az érintéssel belépsz az applikációba. Az viszont még sehol nem lett leírva, hogy a “vakítás”(már bocsánat) része- a rezgő visszajelzés- csak akkor működik mindig, ha a rezgés engedélyezve van a Hangok menüpontban, mind csengésnél, mind némításnál. Tehát, ha nem használja valaki egyáltalán a rezgés funkciót alapból, lőttek a haptic rezgésnek. Iphone 5, IOS 9.0.2.
    Csak ezért a funkcióért senki ne vegyen 6S-t?

  45. Alapból ezek a funkciók nincsenek jelen az iOS-ban hanem ezek hardver elemek, csak ugye szofveresen is meg lehet oldani de ennek ára van méghozzá, hogy zabálja az akksit és foglalja a nem kevés helyet a RAM-van.
    De ezt mért is nekem írtad? 5S-m van és csak i7S-t tervezek venni. 🙂

  46. @farkas63:
    Hát én féltem a 9.0.2-től de úgy néz ki alaptalan volt. Sokkal jobban bírja a telefonom(i5s). Tegnap este fél 9 körül 29% volt a telefonom, úgy hogy egész napos használatban volt reggel 6-tól. Egy percre sem volt bekapcsolva az alacsony töltöttségű mód és napközben nem töltöttem rá. Ez 8.4-el 10-15% volt. Most az külső szemlélőnek mind1 mit takar, hogy mit csináltam a telefonomon 6-tól este 8-ig. Én látom, hogy ugyan azzal az aktivitással jobban bírja.

    Az meg hogy eszi a hardvert a jb-s tweakek, hát nem vettem észre. Nekem ugyanolyan gyors minden, mint 8.4-en. Pedig most másfélszer annyi tweak van rajta, a 6s funkciók unlockja miatt 🙂

    Más: keresek olyan tweaket amivel a 6s live háttereit fel tudom tenni és ugyanúgy mozog mint 6s-en a 3D touch hatására. Van már ilyen vagy kivitelezhetetlen?

  47. kicsit off:
    Az új modellek közül melyik kompatibilis magyarországon? Tudom, hogy minden évben felmerül, de külföldről szerezném be a telefont és érdekelne 🙂 Csak az A1688, vagy van még más is?

  48. *és a sima 6s-re gondolok csak.

  49. @bencehornyak: bármelyik. az európai piacra szánt modell az A1688.

  50. @Jadeye: kicsit hibásan kérdeztem 🙂 Tehát akkor mindegyik modell kompatibilis az itthoni LTE-vel? Ha nem, akkor melyik nem?
    Köszönöm az eddigi segítséget is!

  51. Mindegyik kártyafüggetlen jó itthon is.

  52. Megjelent a LiveWallEnabler, viszont még nem tudtam beüzemelni.
    Odáig sikerült, hogy kiválaszom a háttérképnél a Live-ot, de mindig kéri, hogy töltsem le a Megán keresztül az animációs packot. Hova kell letölteni vagy áthelyezni azt a deb fájlt és mivel?

  53. Oké, már sikerült iFile-al.
    Azt hogy ne kelljen nyomni, hanem mindig mozogjon olyat lehet?

  54. Mert így igazából nem ér semmit. Parasztvakítás az egész.
    Ha jól belegondolok a sok tweakkel már van egy fél S-em. 😀

  55. A Forcy frissítés óta, mióta be lehet állítani, hogy mennyi idő után reagáljon a 3D Touch-ra, megbolondult a telefon, a legapróbb érintésre is 3D Touch jön fel egy idő után, pedig eleinte még rendesen működik. Valaki erre tud megoldást? Sima 6, iOS 9.0.2

  56. Rakd fel a revealmenu-t, azzal jó.


Add a Comment