Új színekben az Apple Lightning dokkolói (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple Lightning dokkolókról már írtunk korábban. Azóta az Apple nem változtatott rajta, azonban új színekkel találkozhatunk már.

iphone-lightning-dock

Az eredeti Apple kiegészítők sosem voltak olcsók. Így a mostani dokkoló ára sem igazodik a magyar pénztárcához sajnos. Ettől függetlenül az új színekben is elérhető Apple dokkoló ékes dísze lehet az asztalunknak. Most már elérhető ezüst, asztroszürke, rozéarany, arany színekben is a szokásos fehér mellett. Nézzétek meg a videót.

Az Apple Lightning dokkoló ára 17.990Ft, a régebbi fehér típusé pedig 13.990Ft az Apple Online Store-ban.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @Jadeye: Ha milliárdos lennél, kiadnál egy kiló kenyérért 10.000 forintot? Lehet egyedül vagyok ezzel a világnézetemmel, de nekem minden tárgynál egy ésszerű határ, hogy mennyit ér. És ez a rész itt a relatív, de szerintem ez is csak egy bizonyos határig, onnan pedig már mondhatjuk, hogy túlárazott a tárgy. Hogy látod?

  2. @Jani: Akkor kozelitsuk meg ugy, hogy 18k egy olyan dologert, ami semmivel nem nyujt tobbet (ja de, van rajta Apple logo meg fembol van), mint a parszaz forintos verzio. Szoval ha lenne kenyer 300 Ft-ert, akkor nem adnek ki 10k-t egy olyanra, ami alufoliaba van csomagolva.

  3. @Jadeye: mégis mi vágná tönkre? Az egyenes rézhuzal, ami a dokkoló hatuljából az elejébe vezet? Ugyanaz mintha a töltőt dugnád rá, csak fordít rajta 90 fokot és rögzítve van egy talapzathoz, szóval ha ettől tönkremegy, akkor tönkre kellene mennie a töltő csatlakoztatásakor is. Ez azért drága mert alumínium és azért, mert eredeti alma.

  4. @ToMmY_hun: aha, biztos, hogy csak ennyit csinál. hiszen a Lightning-kábelre alapból rá tudsz dugni jack-es fülest. ja, nem… a kis kínai koppintások kapcsán javaslom elolvasni ezt a cikkünket – ami bár nem a Lightning-dokkolóról szól, de a kínai vackokban ennyire lehet megbízni: https://szifon.com/2013/06/07/csak-ovatosan-az-olcsobbnal-is-olcsobb-toltokkel/

    vagy nézd meg a legelső dokkolót, az sem csak annyit csinált, hogy “elforgatta a kábelt”: https://www.ifixit.com/Teardown/Original+iPhone+Dock+Teardown/1226

    persze ha találok közben friss teardown-t, amiben a legújabb, fém dokkolót szedik szét, akkor linkelem azt is.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!