fbpx Skip to content

Az Apple Lightning dokkolókról már írtunk korábban. Azóta az Apple nem változtatott rajta, azonban új színekkel találkozhatunk már.

iphone-lightning-dock

Az eredeti Apple kiegészítők sosem voltak olcsók. Így a mostani dokkoló ára sem igazodik a magyar pénztárcához sajnos. Ettől függetlenül az új színekben is elérhető Apple dokkoló ékes dísze lehet az asztalunknak. Most már elérhető ezüst, asztroszürke, rozéarany, arany színekben is a szokásos fehér mellett. Nézzétek meg a videót.

Az Apple Lightning dokkoló ára 17.990Ft, a régebbi fehér típusé pedig 13.990Ft az Apple Online Store-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. 18.000Ft csak egy dokkoloert???
    Oke hogy minosegi meg Apple
    De 18.000 csak egy kigeszitoert
    Egy kicsit tulzas

  2. 300k egy teefonért nem sok?

  3. @csumpedli: az emberek többsége nem a gyári független készüléket veszi meg, hanem hűségnyilatkozattal, mobilszolgáltatónál, részletfizetéssel. úgy meg nyilván sokkal kevesebbe kerül elhozni.

  4. csumpedlinél a pont!

  5. @Jadeye: relatív. Havi 20-ért is nagyon sok.

  6. @Jani: így van, tényleg minden relatív. viszont benned is megvan a képesség, hogy olyan munkád legyen, amivel ez az összeg már nem gond.

  7. @Jadeye: Ha milliárdos lennél, kiadnál egy kiló kenyérért 10.000 forintot? Lehet egyedül vagyok ezzel a világnézetemmel, de nekem minden tárgynál egy ésszerű határ, hogy mennyit ér. És ez a rész itt a relatív, de szerintem ez is csak egy bizonyos határig, onnan pedig már mondhatjuk, hogy túlárazott a tárgy. Hogy látod?

  8. @Jadeye: …..de nekem minden tárgynál van egy ésszerű határ…..
    És most vettem észre a válasz gombot! Hasznos 🙂

  9. @Jani: Akkor kozelitsuk meg ugy, hogy 18k egy olyan dologert, ami semmivel nem nyujt tobbet (ja de, van rajta Apple logo meg fembol van), mint a parszaz forintos verzio. Szoval ha lenne kenyer 300 Ft-ert, akkor nem adnek ki 10k-t egy olyanra, ami alufoliaba van csomagolva.

  10. @slider_hu: Ott is egy pont! 🙂

  11. @slider_hu: aztán majd amikor a párszáz forintos dokkoló tönkrevágja a készüléked elektronikáját… volt már rá nem is egy példa. de csak bátran.

  12. @Jadeye: mégis mi vágná tönkre? Az egyenes rézhuzal, ami a dokkoló hatuljából az elejébe vezet? Ugyanaz mintha a töltőt dugnád rá, csak fordít rajta 90 fokot és rögzítve van egy talapzathoz, szóval ha ettől tönkremegy, akkor tönkre kellene mennie a töltő csatlakoztatásakor is. Ez azért drága mert alumínium és azért, mert eredeti alma.

  13. @ToMmY_hun: aha, biztos, hogy csak ennyit csinál. hiszen a Lightning-kábelre alapból rá tudsz dugni jack-es fülest. ja, nem… a kis kínai koppintások kapcsán javaslom elolvasni ezt a cikkünket – ami bár nem a Lightning-dokkolóról szól, de a kínai vackokban ennyire lehet megbízni: http://szifon.com/2013/06/07/csak-ovatosan-az-olcsobbnal-is-olcsobb-toltokkel/

    vagy nézd meg a legelső dokkolót, az sem csak annyit csinált, hogy “elforgatta a kábelt”: https://www.ifixit.com/Teardown/Original+iPhone+Dock+Teardown/1226

    persze ha találok közben friss teardown-t, amiben a legújabb, fém dokkolót szedik szét, akkor linkelem azt is.

  14. Van már valamilyen megoldás, ezen a dokkolon kívül ami lightningből aux kimenetet csinál?


Add a Comment