fbpx Skip to content

Külföldi portálokhoz már meg is érkeztek az első darabok, amiket természetesen teszteltek is. Úgy gondoltam, érdemes külön cikket szentelni neki, mert így még rendelés előtt elolvashatjátok, hogy mit tud a dokkoló.

lightning_dock_iphone

Érdekes módon csak most jutott el odáig az Apple, hogy egy, tokokkal is használható Lightning-csatlakozós dokkolót tegyen le az asztalra, miközben már az iPhone 5 óta használjuk ezt a csatlakozót. Ez egyébként teljes mértékben univerzális lett, már legalábbis olyan értelemben, hogy minden, ilyen csatlakozóval ellátott Apple termék használható vele, aminek van pozitív és negatív oldala is.

Ahogy a fenti képen látszik, itt nem ültetve van a Lightning csatlakozó ahogy az eddigi modelleknél megszoktuk, hanem kiemelve. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen a csatlakozó maga tartja a készüléket. Ez nyilván nem a legjobb megoldás, mivel egy hevesebb mozdulattal adott esetben bele is törhetjük a csatlakozót, bár ehhez tényleg komolyabb erő szükséges. Ezzel szemben azonban tényleg bármilyen, Lightning-csatlakozóval ellátott Apple készülék dokkolható, még az iPad is, de ezt hivatalosan az Apple nem támogatja:

lightning_dock_ipad

A másik pozitív dolog, hogy akár tokkal is belemegy az iPhone, a külföldi oldalak számos tokkal kipróbálták és az összessel működött. A dokk egyébként kellően nehéz, egy kézzel tudjuk rárakni, illetve lehúzni is róla a készüléket. A hátoldalán található töltő bemenet illetve egy jack ajzat, amivel hangrendszereket, vagy éppen EarPods-t csatlakoztathatunk az eszközünkhöz.

lightning_dock_rear

A dokkoló egyébként 13.990Ft, ami nem olcsó, és nem nem kapunk Lightning-kábelt hozzá, tehát csak önmagában a dokkolót kapjuk ennyiért. A vásárlók egyébként azt írják, hogy élőben gyönyörű, így erre minden bizonnyal nem lesz panasz. Megvásárolható az magyarországi Apple-től innen.

Vizuális típusoknak pedig itt egy videó:

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. na végre… bár qrvadrága (kábel nélkül)… hátha lesz a T-nél olcsóbban…

  2. Hát…. 13k ?????????????? 2 hónapja vettem egy ehhez hasononlót 400ft ért, és tökéletesen működik… De ha be is döglik, akkor 400 ftért veszek másikat!

  3. Az előző generáció okosabbnak tűnik a süllyesztett megoldással. Ez a kiálló lightning csatlakozó eléggé sérülékenynek néz ki, plusz nem is tartja semmi a készülék súlyát.

  4. @szorian: Éppen olyat vettem a minap, tökéletesen testreszabható, bár egyszerre csak egy készülékkel kompatibilis, mert testre kell szabni, de a megtámasztás mindenképpen megnyugtatóbb, mint anélkül. Otterbox Symmetry tokkal is remekül működik… Ezt az Apple dokkot kicsit gyengének tartom a képek alapján, de majd kiderül, hogy hány csatlakozó törik le az alaplapról…

  5. @AZso: én pont ezzel sz0ptam be…
    @Balta Tamás: inkább…

  6. @Balta Tamás: Ha a kábel is benne van, akkor valóban jó és komolyabban alátámasztott, 15 ropiért…
    @Józsi: Akarsz róla beszélni? Most komolyan, pusztán tanulási célzattal, hogy mit ne csináljak (bár azért nagyjából sejtem)…
    @Jadeye: Hát ez tényleg jó hír, remélhetőleg végiggondolták és tényleg elbírja. 😀

  7. Van benne egy a lighting/30pin hez hasonló Digitális Analóg converter, mivel van fejhallgató kimenete is! Miért adnák olcsóbban amikor egy ilyen kis átalakító drágább nála. Ez így megéri ennyiért!

  8. Elnézést a tudatlanságomért,de ez a dokkoló ugye rendelkezik beépített akkumulátorral? Vagyis ha kellő ideig töltöm magát a dokkot(nincs rajta a teló),utána a dokk önmagában képes lesz tölteni a telefont?

  9. @pwdrive: nem rendelkezik akkumulátorral.


Add a Comment