Mitől szupergyors az iPad Pro tárolóegysége?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptember 9-én mutatta be az Apple az iPad Pro-t, a 12.9 colos, óriási táblagépét. A készülék számtalan újdonsággal, technikai vívmánnyal rendelkezik, ezek közül egyik a tárolóegységből való gyorsabb kiolvasás és írás sebessége.

ipadproediting

A keynote-on a cég büszkén hirdette, hogy az iPad Pro új, A9X chipje sebességben simán veri a hasonló kategóriájú asztali gépeket, másfélszer gyorsabb sebességre képes, és amit asztali gépen el lehet végezni, arra az iPad Pro is képes. Így például villámgyorsan nyitja meg a RAW formátumú fotókat vagy 4K-s videókat: a bemutatón három darab, 4K-s videót szerkesztettek egy időben. De minek tudható be ez a korábban elképzelhetetlen sebesség?

Az Apple egy ideje már egyedül fejleszti chipjeit, ezek kerülnek az iOS készülékekbe, így az A9X elnevezésű az iPad Pro-ba. A technikai leírás szerint az A9X új memória-architektúrával rendelkezik, amelyben a tárolóegység egy átalakított kontrollerje végzi a dolgát, amely jóval nagyobb sebességet tesz lehetővé, így a tárolóból való olvasás illetve az oda való írás sebessége jelentősen megnőtt. Ennek tudható be a nagyméretű fájlok gyors megnyitása.

Persze a sebességet segíti az a 4GB memória is, amellyel a hírek szerint a táblagép rendelkezik. Ez ugyan elmarad az asztali gépek manapság használatos 8 vagy 16GB-jától, de még mindig duplája annak, mint amennyi az iPad Air 2-ben van.

Az iPad Pro-t novembertől lehet az Egyesült Államokban megvásárolni 799 dolláros kezdőártól. A magyarországi értékesítés valamikor jövőre indulhat.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ez a jövőre dolog nem igazán tetszik … Kényszerből kellett cserélnem iPad2-esem ( lenyúlta a fiam 🙂 ) … A Pro verziót vártam már tavaly is 🙁 … Ez is olyan lesz, mint az óra, addigra lehet majd kapni nálunk, amire a világ már megúnta

  2. hang: ugyanugy mint az orat ezt is lehet majd kapni elobb kis boltokban. vilaggari van. orat meg mashol is hianycikk volt de mostmar kinalati a piac ha hivatalosan nem is lehet kapni.. ugyanez lesz a proval is.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!