fbpx Skip to content

Az iPod anno az Apple vezető terméke volt, több mint 10 évvel ezelőtt forradalmasította a zenelejátszóipart. Azonban mostanra vesztett a népszerűségéből, ami meg is látszik azon, ahogyan az Apple bánik vele. Mostohán.

apple-store-italy

Az iPod eladásai évről-évre folyamatosan csökkennek. Ugyan sok év után, két hónapja a cég frissítette az iPod Touch-ot, de ez sem fogja megváltoztatni a trendet. Az iPod jelentősége folyamatosan csökken, más termék vette át a vezető szerepet. Az Apple-nél is csökkent a prioritása, előbb a negyedéves értékesítési eredményekben már nem szerepelt külön tételként az darabszám, hanem az Egyéb kategóriához csapták hozzá, majd később a honlapon lévő menüből tűnt el az önálló kategória.

Legfrissebb hír szerint az Apple Store-okban is kikerül a vezető termékek közül, átrakják a kiegészítőkhöz. Ha egy vásárló a vezető termékekből akar egyet venni (például iPhone-t, Mac-et, iPad-et, Apple Watch-ot), akkor azt az eladótól kell kérnie, aki hoz egyet a hátsó raktárból. Eddig az iPoddal is ez történt, de a jövő héttől elég levenni a telefontokok közül és már lehet is a kasszához fáradni. Így múlik el a világ dicsősége…

De nem csak ez lesz az egyetlen változás az Apple Store-ban. 2011 közepétől egy adott termék melett információs táblaként iPadek szolgáltak (Smart Sign), melyeken el lehetett olvasni az adott termék tulajdonságait, árazását. A jövő héttől néhány nagy Store kivételével ezen táblák is lekerülnek az asztalról, mivel néhány vásárlót összezavart, hogy ezek nem „teljes értékű”, demó iPadek, hanem csak információs táblák… A jövőben az ezeken a készülékeken található információk magukra a termékekre lesznek feltöltve, onnan lesz kinyerhető, mégis mit tud az adott kütyü, az így felszabaduló helyet pedig újabb termékekkel fogják kitölteni.

Ezen változtatások egy nagy koncepció részei, mivel például megszűnt a store.apple.com aldomain, már közvetlenül az apple.hu oldalról is lehet vásárolni, és módosították a kiállított MacBookok kijelzőinek ideális dőlésszögét is. A hírek szerint a bolthálózatért felelős Angela Ahrendts és Jony Ive designfőnök sokat dolgoztak az átalakításon, mely először a New York-i Upper East Side Store-ban került bemutatásra.

A világ folyamatosan változik, alkalmazkodni kell hozzá, ezen módosítások is ezt a célt szolgálják. Kíváncsi leszek, hogy az iPad  vajon mikor jut az iPod sorsára…

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Semmikor!:-D Az iPad-et nem adom!:-)

  2. Hát azért az iPadot ne akarjuk osszehasonlitani az iPodokkal. Nekem speciel fiokban van az ipodom mert iphonom, tabletomon ugyanugy tudok zenet hallgatni. Es sokan masok is igy vannak vele, hogy telefon melle mar feleseleges. Ipadok eladasai is azert csokkennek szerintem mert aligha tud tobbet egy egy uj modell… Van nekem ipad 4em es air 2 is, de mindketto tokeletesen teszi a dolgat. Felesleges valtani majd az uj modellre

  3. Hat en azert kivancsi leszek hogy mikor szuntetik be az iPod-ot.
    Az iPad erosen ketlem hogy a kozeljovoben ugyanolyan sorsra fog jutni mint az iPod ugyanis egy tabletnek tobb haszna van mint egy zenelejatszonak.
    Egy iPhone mellett egy iPad hasznos, de egy iPod semmit se er!
    Amit az iPod tud azt az iPhone is tudja!

  4. Mondjuk azért ilyen árazás mellett nem csoda, hogy nem fogy. Megnéztem, egy 16 GB-os nano-ért 65 eFt-ot kérnek. A kijelző nélküli 2GB-os shuffle 20 ezer. Nevetséges. A 2GB is, meg az ára is.


Add a Comment