fbpx Skip to content

Mac-es (PC-s) és iOS felhasználók körében nagy népszerűségnek örvendett az Otthoni megosztás. Azonban az Apple az iOS 8.4-es verziójából kivette ezt a tulajdonságot. Miért?

Családi

Az Otthoni megosztás az iOS 4.3-as verziója óta része a rendszernek és lehetővé teszi, hogy a számítógépünkön az iTunes-ban lévő zenéinket és videóinkat az azonos hálózathoz kapcsolódó iOS készülékünkre streameljük. Sokan használták ezt a lehetőséget, igen népszerű volt.

Azonban a múlt héten megjelent iOS 8.4-ben már nem található meg ez a funkció. Az Apple nem verte nagydobra a kivételét, így sokakat meglepett annak hiánya. Bár az egyik korai 8.4-es béta verzióban annyi szerepelt, hogy ’jelenleg nem elérhető’, de senki nem vette komolyan, hogy a végső verzióból is kimaradhat. Pedig kimaradt. (A videó megosztás megmaradt és a zenemegosztás is Mac-en, PC-n és Apple TV-n, de ez azért nem az igazi.)

A kihagyás az iOS 8.4-ben debütált Apple Music-kal van összefüggésben. Az Otthoni megosztással nem lehetett hallgatni az Apple Music-ról letöltött dalokat, ami azért komoly hiányossága lett volna a rendszernek. Az Apple Music szolgáltatásban elő lehet fizetni Egyéni és Családi csomagra is. A családi csomag havi 15 dollárba, itthon 8 euróba kerül. Az Apple inkább a pénzt hozó szolgáltatást erőlteti, a kiadók is ezirányba nyomják a céget, így próbálják rávenni a felhasználókat a vásárlásra.

Persze erre nem mindenki vevő. Egy elégedetlen felhasználó vicces tweetben kérdezte meg Eddy Cue-t, az Apple internetes szoftvereiért és szolgáltatásaiért felelő alelnökét az Otthoni megosztásról.

Cuetweet

Úgy látszik, az Apple-nél is felismerték, hogy hibát követtek el, ugyanis Cue azt írta, hogy már dolgoznak az Otthoni megosztás iOS 9-be történő visszatételén. A július 8-án megjelent beta 3-ban ez egyébként még nincs benne, ellenben átmenetileg kivették a hangerőgombokkal való fotózást is. Így a szeptemberben bemutatkozó rendszer valószínűleg tartalmazni fogja ezt a tulajdonságot is, és a hangerőgombos fotózás is visszakerül.

Legalábbis reméljük.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. ezen kívül egy rakat hibája van még az apple musicnak szerintem:
    -nem lehet egy előadót shuffle-ként lejátszani (bele kell menni az előadóba és ott albumonként lehet lejátszani), eddig csak egy vagy két előadóval találkoztam ahol le lehet így játszani
    -egy albumot vagy egy előadót nem lehet berakni következőként

    spotify nagyon kimaxolta ezt a dolgot, tőlük kéne lesni ezt-azt

  2. @Jadeye: igen, olvastam, én az iTunes-os Apple Music-ra gondolok! Meló közben én ott hallgatom! Ott is van keverési lehetőség. De pl spotify-on ha belemegyek egy előadóba (bele sem kell menni amúgy), akkor egyből ott van, hogy lejátszás és az összes számát lejátssza! Apple Musicnál ilyet egy előadónál láttam azt hiszem (ez sem tudom, hogy lehetséges), de a legtöbbnél nincs ilyen. Bele kell lépni és ott lejátszani a tartalmakat. A legjobb az lenne, hogy bele sem kell lépni, hanem jobb gomb-következőhöz adás vagy lejátszás, vagy pedig egy lejátszás ikon megjelenne az előadónál.

  3. @Köpeczi-Bócz Benjamin: de hát ez így van, nem kell belépni egy adott albumba, ha az előadók nézetet választottad, akkor mindegyik mellett megjelenik a lejátszás, a véletlenszerű lejátszás, a ••• alatt pedig a további opciók, így például a következőként való lejátszás is:

    shuffle-next

  4. @Jadeye: érdekes, most nekem is megjelenik, korábban ezt nem láttam 🙂
    namindegy, én spotify-os voltam, de most folyton ezt hallgatom, mert ahogy Apple is “mondja”: minden egy helyen van! Ezzel sokat fognak kaszálni, szerintem az összes almás ezt fogja használni! Köszi a segítséget!


Add a Comment