fbpx Skip to content

Úgy tűnik, hogy az Apple az arany szín felé orientálódik: nemrég ugyanis az Apple Online Store főoldala csupa aranyszínű termékkel lett tele.

gold-hero

Mivel Magyarországon egyelőre nem érhető el az Apple Watch, így itthon a nyitóképen nincs rajta az óra, míg az Apple Watch-ot már forgalmazó országokban pedig igen. De vajon mit akar sugallani az Apple az oldal színválasztásával és a termékek elrendezésével?

Felül a hazai kép, alatta az amerikai:

colorstory-together-home-gold-alt-201505

colorstory-together-home-gold-flat-201505

Teljes méretben megnézve jobban látszik, hogy a rózsaarany Apple Watch színe elüt a többi aranyszínű termék árnyalatától, így kicsit “kilóg” a többi közül – bár még mindig kevésbé, mintha a sárgaarany változat lenne ott.

No persze a nyitóképnél nem áll meg az arany színű termékek használata: az oldalon végiggörgetve láthatjuk, hogy az Apple szinte kivétel nélkül az aranyat helyezte az előtérbe. Érdemes megnézni a termékek sorrendjét is, ezzel talán egyfajta fontossági sorrendet is sugall az Apple.

Azokban az országokban, ahol már kapható az Apple órája, természetesen az került az első helyre – arányaiban az oldalon szereplő összes többi termékhez képest a legnagyobb méretben.

colorstory-watch

Ez talán annyira nem meglepő, hiszen ez most a legújabb terméke a cégnek, és a termék képének méretezése is igyekszik ráerősíteni az óra fontosságára. Persze beláthatjuk, hogy az arany Watch Edition modellek ára többszöröse az oldal további részén szereplő bármely terméknek, így nyilván kevesebben fogják épp ezt választani, mint mondjuk egy iPhone-t vagy MacBook modellt, de színe miatt nyilván csak az arany kerülhetett ide.

A második helyre az Apple az iPhone 6-ot tette.

colorstory-iphone

2007 óta a cég termékeladásainak elég nagy részét jelenti az iPhone – ráadásul az Apple Watch használatához is szükséges eszközről van szó, így ennek a második helyre való elhelyezése sem igazán okoz meglepetést.

A harmadik helyre az új, 12″-es, retina MacBook került, amit még márciusban mutatott be az Apple:

colorstory-macbook

Ráadásul mintha az új MacBook vékonyságát is hangsúlyozná az alig felnyitott gép, ahol a vékony élek szinte elválasztóvonalként hatnak a következő termék előtt, ami nem más, mint az iPad Air 2.

A negyedik helyre tehát a talán kiegészítő tartalomfogyasztásra alkalmas tablet került.

colorstory-ipad

Az oldal felépítése alapján úgy tűnhet, hogy az Apple szemszögéből egy “ideális” vásárlónak van Apple Watch a csuklóján, a hívásokat az iPhone-ján intézi, munkához egy MacBook van a keze ügyében, majd szabadidejében az iPadről irányítja például az otthoni hangrendszeren a zenét vagy böngészget az interneten.

A termékeket az Apple legújabb szolgáltatását, az Apple Music-ot bemutató rész követi – ahol viszont valamiért nem arany színű készülékeket használt a grafikus csapat, így kissé elüt ez is a többitől:

apple-music

Méretarányaiban az Apple Music bannere az Apple Watch-csal közel azonos nagyságot kapott, talán ezzel is hangsúlyozva a szolgáltatás hasonló fontosságát.

Az oldal nem lenne teljes, ha nem következnének kiegészítők, amelyeknél természetesen ismét az arany szín dominál. A TwelveSouth termékei közül korábban már kipróbáltuk az Apple Watch dokkolót, de az Apple inkább az iPhone-hoz és iPadhez való töltőállványt tette be – mellép pedig a korábban felvásárolt Beats urBeats In-Ear fülesét:

colorstory-twelvesouth-hirise colorstory-urbeats

Ahol a kiegészítő maga nem arany színű, ott az azt bemutató készülékből került az arany a képre, így a Tech21 tokja vagy az olloclip esetén is:

colorstory-tech21 colorstory-olloclip

A végére került két termék esetén a Kenu autós tartója teljesen kakukktojás, mert színében kilóg “az oldal aranyozottságából”, de még bemutató eszközként sem tettek bele egy arany iPhone-t. A Beats másik fülese pedig ismét csak érthető a legutóbbi felvásárlásnak köszönhetően.

colorstory-kenu colorstory-betas-solo2

Az oldal alján pedig a termékek lezárásaként mi más várhatna minket, mint az új ajándékkártyák, melyek közül ismét az aranyat tették az előtérbe:

colorstory-giftcard

Te mit szólsz ehhez a “bearanyozottsághoz”? Neked hogy tetszenek az arany színű termékek? Szavazz!

[poll id=”185″]

[poll id=”186″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.

14 Comments

 1. Szerintem undorító, a leggagyibb bazári szar hatását kelti.
  Nekem amúgy mindegy, vegye, akinek tetszik, de csináljanak már mellé feketét is!

 2. @Before: Melyik terméknél nincs mellette fekete?

 3. @ef-dani: szerintem a régi fekete MacBook az, amire gondolhat, ami még tényleg fekete volt. az iPhone meg az iPad és most a 12-es MacBook is csak asztroszürkés, nem igazán fekete.

 4. @Before:
  Jókor szólsz b+! Adom is el a hatost. Most hogy leírtad már nem is tetszik.

 5. Szeretem az arany színt, de mikor megkaptam az arany 6s plust kicsit csalódott voltam….. Kicsitt matt ès fakó…..

 6. 6 plust 🙂 🙂 🙂

 7. 6S kéne nekem is! Van valakinek raktáron? Megfizetem az árát 😀

 8. Tudsz vàrni Oktòberig? Akkor kapsz egyett. 🙂

 9. @Jadeye: nekem csak iPhone-jaim voltak/vannak, szóval elsősorban arra gondolok. Az 5-össel bezárólag eltűnt a fekete szín a palettáról ami nekem komoly szívfájdalmam.

 10. 5s em megrendeltem aranyban mert ugye kepeken olyan joot mutatott, sajnos azota is tokokkal rejtegetem a telefont annyira csuunya ez a szín 🙁

 11. Iszinten szolva engem nem izgat, hogy bearamyozodott az oldal. 🙂

 12. Tudom, hogy elkéstem az észrevételemmel, mert már beivódott a magyar ember agyába, hogy a rose gold-ot rózsaarany-nak kell fordítani, de azért leírom a véleményem:
  Alapvetően egész jól néznek ki az arany színű cuccok, de magamnak nem vennék ilyet.

  Visszatérve a rose gold fordításra, a helyes magyar fordítása: vörös arany. Ha kicsit utánaolvastok, akkor a szakma nem ismer “rózsa” aranyat, csak sárga, vörös, fehér és zöld aranyat.
  Én csak bízni tudok benne, hogy utánatok átveszi a többi újságíró is a helyes fordítást!

  “A már ötvözött arany esetében, színük (ill. ötvözõanyaguk) alapján megkülönböztetünk négyfélét. Ezek: Fehér arany (ötvözõ: palládium), Sárga arany (ötvözõ: vörösréz és ezüst 1:1 arányú elegye), Vörös arany (ötvözõ: vörösréz), Zöld arany (ötvözõ: színezüst)”
  Forrás: http://www.goldwear.hu/arany-fajtai

 13. Nagyon szépek!

 14. @Vikitorony: köszi a kiegészítést, észben fogjuk tartani innentől – de amúgy kíváncsi leszek, az Apple hogyan fogja fordítani. 🙂


Add a Comment