fbpx Skip to content

Mindig is nagy rajongója voltam a tipográfiának, hiszen úgy vélem, az egyes betűtípusok választása és használata jól tükrözi azt, hogy mennyire törődünk az olvasóval, illetve azzal, akinek a munkánkat szánjuk.

cover

Ezért is szoktam rosszul lenni, mikor az egyes közösségi platformokon, legfőképpen Instagramon olyan idézetes képeket látok, hogy a tipográfiától és az igényesség teljes hiányától legszívesebben azonnal ‘kikövetném’ az illetőt.

A Typorama egy végtelenül egyszerű alkalmazás, aminek a segítségével akár előre megírt, akár általunk megfogalmazott idézeteket helyezhetünk el képeken. Egész egyszerűen csak kiválasztjuk a hátteret, legyen az akár egy beépített ingyenes Pixabay fotó, vagy egy általunk készített kép, hozzáadjuk a szövegünket és személyre szabjuk:

screen322x572 TyporamaText

A tipográfiát illetően közel 100 különböző, minőségi betűcsalád 19 különböző stílusát használhatjuk, ami fényévekkel lekörözni az összes hasonló tudású alkalmazást. Emellett természetesen még különböző filterekkel, keretekkel, illetve effektekkel láthatjuk el a fényképeinket, ha éppen erre vágynánk.

screen322x572-3 screen322x572-2

A Typorama gyakorlatilag egyetlen érintéssel elérhetővé tette az eddig csak kevesek számára adott minőségi tipográfiát, így többé tényleg nem lehet mentségünk az igénytelen felirattal ellátott fotók megosztására.

Ha szükséged van egy egyszerű meghívóra a következő eseményedhez, egy új bannerre a blogodhoz vagy csak valami vicceset szeretnél megosztani Facebookon, Instagramon, mindenképpen próbáld ki ezt az alkalmazást.

A Typorama 1.99 euróért vásárolható meg  az App Store-ból mind iPhone, mind pedig iPad készülékekre.

[appstore id=”978659937″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. “Ezért is szoktam rosszul lenni, mikor az egyes közösségi platformokon, legfőképpen Instagramon olyan idézetes képeket látok, hogy a tipográfiától és az igényesség teljes hiányától legszívesebben azonnal ‘kikövetném’ az illetőt.”

    Viszonylag gondtalan életed lehet…

  2. @Agent_H: értem Dani hozzáállását, (és nem a gondtalan élettől van) hasonlót én is érzek más “ágazat” kapcsán, csak ott semmit sem lehet tenni a változás érdekében…


Add a Comment