fbpx Skip to content

Az Apple az iOS 6 óta, 2012-ben kezdte el használni a saját térképét a Google térképek helyett. Ez egyébként akkoriban hatalmas csalódás volt az iOS felhasználók számára, és sajnos azóta sem érte el a Google szintjét.

Photo 5 Photo 2 8

3 évvel később számtalan fejlesztés után, az Apple végre integrálta a Booking.com-ot és a TripAdvisor-t. Ez egyébként külföldiek számára rendkívül hasznos lehet, de olykor nekünk is adhat tippeket – már ha használjuk az Apple térképét.

Kivételesen nem csak az Egyesült Államokban érhető el ez az új szolgáltatás, hanem itthon is, lásd az alábbi képeken, vagy próbáld ki a készülékeden.

Photo 6 Photo 3 1

Megnézhetjük, milyen messze van tőlünk az adott hely, illetve milyen értékeléseket kapott mostanában, ami olykor hasznos lehet.

Ti mit gondoltok az Apple térképéről? Ezt használjátok, vagy inkább a jó öreg Google-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Minden javításnak örülni kell, szerintem. Navigációra a Waze-t, minden másra az  Maps-ot használom, minél kevesebb guglit!:-D

  2. én meg csak az igo-t… közel 10 éve. ezek ketten csak jázszódni jók.

  3. @Jadeye: Tudtam róla, de mégis, nem Google van kiírva…:-)

  4. Már ha a navigációnál tartunk lenne egy kérdésem? Le töltöttem a HERE appot az 5s re és a samsung tab-ra nagyon jó kis off navigáció de a letöltéskor még nem volt magyar hang! A Tab-ra kb. Két hét után jött frissités lett magyar hang az iphone 5s meg mindig nem frissült! Mikor frissitik vajon?

  5. @aggressor:
    Az igo és társainál azért jobb a waze, mert a forgalomtól függően menet közben újratervez, valamint a rendőrt és a veszélyhelyzeteket is előre mutatja.

  6. Na majd akkor szóljanak, ha a tömegközlekedést és a BKK Futárt beintegrálta az Apple. Addig felejtős.
    Guglinak már sikerült, de ilyen az Apple-nél soha nem lesz. Ha tényleg cél a jobb felhasználói élmény, legalább hagyhatnák választhatóra a default térkép appot. De csak az erőből lenyomás a lényeg.

  7. Itthon teljesen jól elnavigálok az Apple Mapsszel, gépen megtervezem az útvonalat, aztán átküldöm a telefonra. Nem volt olyan, hogy nem oda vitt, ahová mentem. Tény, hogy vakon nem lehet megbízni benne.
    Külföldön Sygic vagy valami Here vagy OSM alapú esetleg lokális térkép. Ismeretlen területen a Google csak bohóckodni jó, ahogy a TomTom (Apple Maps alapja) dél és kelet Európában.

  8. Én Sygic-t használok és az is figyelembe veszi a forgalmat 🙂 kicsit fájt android után itt is megint megvenni, de ilyen az élet. 🙂

  9. Csakis Navigon, megvettem igaz nem olcsón (kb 90€) de offline és soha nem hagyott cserben. ios mapsot egyenesen ruhellem, inkabb google maps

  10. Azért az szégyen amit az IOS-re szánt iGO -val az NNG művel! Az hogy közel 80€ értékben kap az ember 2-3 éves térképeket és tavaly szept.1 óta semmi frissítés, hát gyalázatos!!!
    A Sygic pedig annak aki navigál sokat itthon haszontalan, senki ne állítsa, hogy bármit is megverne!
    A Waze annyiból jó ami a frissességét és a javításait illeti, szinte azonnali, mivel a felhasználói csinálják, no meg az infók is jók benne, de ott meg a hsz ami rosszul van kivitelezve, van még hová fejlődnie, de legalább havonta frissül és mindig adnak hozzá vmi apró újdonságot, ami vagy hasznos, vagy nem, de fejlesztik legalább!
    Az NNG sztem most már csak a Next-re koncentrál, csak kérdés mikor lesz abból vmi használható navi?!

  11. @KeFear: Nem is értelek minek kellett android mellé IOS navi, mikor droidra olyan iGO Primok vannak, hogy az NNG talán 2 év műlva integrál bele annyi tudást amit most nyújt és free az androidos Primo2.4 .

  12. @gunar: Mondjuk mert platformot váltott? A navi tudása pedig nem azon múlik, hogy milyen hosszú a ficsőrlista, hanem, hogy milyen térképet használnak és mennyire járják be az utakat. Az NNG térképeket az utóbbi években nem igazán frissíti, az útvonalbejárása pedig siralmas, ebben jelenlegi tapasztalataim alapján a Sygic a legjobb a piacon. A térkép elsőosztályú és hihetetlen mennyiségű utat bejártak.

  13. En a tomtom navit vettem meg teljes eu terkepet. Es soha nem hagyott cserbe. Ellenbe a tobbi terkeppel…

  14. Azt le kell szögezni hogy az utóbbi 1-2 évben nagyon sokat fejlődött az Apple térképe, nekem leginkább a mindenféle POI-k listájának a bővülése szúrt szemet a minap..

  15. Igo! Soha nem vitt még rossz helyre. Itthon esetleg waze, a rendőrök miatt, azért azt jó ha látja az ember… 😉 (Csak a waze-nek net kell, az meg külföldön nem olcsó a t-nél)

  16. @fish13: iGO engem sem vitt rossz helyre és szerintem senkit sem. A kérdés a hogyan 😀


Add a Comment