fbpx Skip to content

Nem szeretek pletykákról írni, arra vannak más oldalak, viszont ha látok valami szépet, ami esetleg egy jól értesült pletyka lapján készült, arról már megfontolandó írni. Martin Hajek nevével legutóbb az állítólagos 12 colos MacBook Air kapcsán találkozhattunk.

ipad_pro_martin_hajek_1

A 3D mester most a hosszú ideje a pletykák tárgyát övező 12 colos MacBook Airt és az iPad Pro néven emlegetett nagyobb tabletet hasonlította össze a rá jellemző, gyönyörű render képeken.

A MacBook Airről most komolyabban nem szeretnék írni, hiszen egy korábbi cikkemben már kifejtettem fenntartásaimat vele kapcsolatban. Azt le kell szögeznünk, hogy a képek most is magával ragadóak, viszont én magával az iPad Pro-val (vagy akár nevezhetnénk iPad Plus-nak is) nem igazán vagyok megelégedve.

Lényegében csak egy felnagyított iPad Airt látunk a képen, amin ugyanolyan arányú a képernyő körülötti keret. Szerintem ennél azért jobban át lehetett volna gondolni ezt a koncepciót, vagy legalább az iOS-t benne átméretezni, hogy jobban idomuljon a nagyobb kijelzőhöz. Úgy vélem, a keretnek nem szükséges nőnie a kijelzővel együtt, hanem elég, ha nagyjából akkora lesz, mint az Airnél, különben hatalmas lesz a már így is nagy iPad Pro.

ipad_pro_martin_hajek_2

A képeken is jól látszik, ahogyan a pletykákban van róla szó, hogy bizony ez a nagyobb iPad már nem csak a Lightning csatlakozó oldalán fog hangszórókkal rendelkezni, hanem a túloldalt is, így a sztereo hatás garantált lesz. A sajnos a képeken csak két állítólagos termék szerepel, így nincs lehetőségünk megszemlélni azt, hogy egy iPad Air vagy iPad mini vagy épp egy 13 colos MacBook Pro mellett hogyan nézne ki az iPad Pro.

ipad_pro_martin_hajek_3

Engem személy szerint egyik sem hozott lázba. Grafikusként nekem nem elég az Air, főleg nem egy ilyen kompromisszumokkal teli, 12 colos változat, nekem szükségem van a MacBook Pro teljesítményére.

Nem olyan rég vásároltam egy iPad minit magamnak, mert méret, hordozhatóság, kezelhetőség és ár szempontjából ez tökéletesen megfelelt nekem – de persze egy iPad Air 2-t is szívesen használnék, ám azt már biztos, hogy nem cipelném annyi helyre. Az iPad Pro pedig olyan hatalmas lenne, hogy én azt leginkább csak otthon, az asztalnál vagy ölben tartva tudnám elképzelni, és ha már ekkora kijelezőt használnék, az legyen már rendes számítógép, ne egy tablet. További képeket Martin Hajek oldalán találhattok.

Te vennél iPad Pro-t? Szerinted mit kéne tudnia?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Véleményem szerint az lenne a legjobb megoldás, ha egyberaknák a kettőt. Táblagép stylus-szal, ami MAC-et futtat, plusz egy hozzácsatolható billentyűzet/touchpad kombó, puff kész van egy jó kis hibrid. Úgy már simán megetethető lenne a néppel a 12″-os termék, főleg ha az ára is picit lentebb csúszna.

  2. Veletlen sincs a kepeken felcserelve az alairas 🙂 ipar alatt pro, pro alatt ipad

  3. Pergabb: De fel van 😀

  4. @AppleFan: tervezni viszont nem ők tervezik, szóval mi az összefüggés? a Samsung nem csak a saját mobilkészülékeit állítja elő, hanem rengeteg más terméket vagy azok alkatrészeit is.

  5. ekkora konkurens cegek és megis apple samura van szorulva gyártasban. ez kicsit nevetseges mondjuk 🙂

  6. @Jadeye: Semmi különös csak szerintem sokan vannak itt akik azt hiszik hogy az Apple egymaga állítja elö az iPhoneokat. Samsung processzor, samsung RAM, samsung flash memory 8GB,1632 stb, LG kijelzö vagy SHARP, SONY kamera, stb… A tervezés része a legkevesebb, adott egy shape, 10-20 ember meg kitalál valamit… Foxconn china…gyártás.

  7. @AppleFan: még mindig nem Samsung processzor: az Apple tervezte, az, hogy ki(vel) gyárt(at)ja le, a dolog szempontjából semmit nem számít. ha a Samsung által tervezett dolog lenne, akkor érthető lenne, amit írsz. a kijelző ugyanez: nem az LG tervezte, fejlesztette, csak legyártja. hogy másképp mondjam: attól, hogy leírod egy papírra mondjuk az Anyám tyúkja szövegét, azt nem te írtad, hanem Petőfi.

    ha meg azt írod, hogy “a tervezés része a legkevesebb”, abból az látszik, hogy mennyire tájékozatlan vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan is zajlik mindez. (azzal meg mindenki tisztában van, hogy nem az Apple gyártja le, hiszen bármi kínai munkakörülményekkel kapcsolatos felhördülésnél azonnal azt harsogja a média, hogy az Apple meg az iPhone, mintha rajtuk kívül senki másnak nem gyártana a Foxconn, ami, mint tudjuk, messze nem igaz.)

  8. @AppleFan: “A tervezés része a legkevesebb” – légyszi, tervezz nekem egy CPU-t! Triviális, nem? Köszi!

  9. Prót, nem pedif Pro-t. 🙂

  10. pedig

  11. @AppleFan:
    A processorokat a samsung csak gyártja nem tervezi ez nagyon nagy különbség. Egy proci nem attól jó mert a samsung csinálja hanem hogy mi van belül… és nem beszélve arról hogy lehet jo procid sok memoriad jo kijelződ ha az op rendszer egy kalap szar.

  12. Miért nem rak pl a Sony olyan jó vagy jobb kamerát a csúcskategóriás telefonjaiba mint amit az iPhone nak gyárt? Letudja gyártani, tudja hogyan kell csinalni,nem?

    Nem értek a gyártási folyamatokhoz, elismerem, csak nem értem miert nem csinalnak jobbat ezek a gyártók sajat telefonjaikba?

  13. @Lacquo: az Apple oldalán van külön tájékoztató arról, hogy hogyan kell leírni egyes termékek nevét. így ragozni nem szabad, lásd nem írhatsz olyat, hogy “Macs” (többesszám ugye), hanem úgy kell írni, hogy “Mac computers”, ezért (noha a Pro tárgyesete nem többesszám, de az eredeti forma megtartásának elvét követve egyezménesen) marad az eredeti írásmód, és kötőjellel lesz, hogy “Pro-t”. bővebben: https://help.apple.com/asg/mac/2013/

    @AppleFan: attól, hogy legyártat náluk az Apple valamit, az adott gyártó nyilván nem kap jogot arra, hogy felhasználja az ahhoz a gyártáshoz megkapott pontos terveket. ha lemásolja, az várhatóan szerződésszegés, és nyilván igen súlyos kártérítést kell fizetnie.

  14. Szerintem a magyar helyesírást nem az Apple dönti el. Akármilyen furcsának is tűnik a magyar helyesírás attól még úgy kell írni. 🙂
    A témához annyit, hogy csak egy sima nagy méretű iPad mitől lesz annyira iPad Pro? Szerintem egy billentyűzet nélküli Airt kellene csinálniuk két oprendszerrel, meg kellene USB is.


Add a Comment