fbpx Skip to content

A napokban felröppent egy pletyka, hogy az Apple 2015-ben bemutathat egy, a mostaninál nagyobb iPadet, egy 12.2 inches változatot.

Screen Shot 2014-12-02 at 19.25.31

Múlt héten a japán Mac Fun magazin lehozott egy érdekes dokumentációt, amin egy iPad Pro nevezetű készülék található, vagy legalábbis annak gyártásával kapcsolatos. Ez egy 12.2 inches készülék, amiről a nowhereelse.fr készített egy mockup-videót is. Ezt láthatjátok itt alább:

Mindemellett ugye 11-13 colon már használható rendes MacBook Air is, és az árkülönbség nem hiszem, hogy akkora lenne, főleg nem 64/128GB-os verzióknál, ott bizony már egyáltalán nem érné meg táblagépet vásárolni.

Nektek mi a véleményetek erről? Van értelme a nagyobb iPad készüléknek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. Igen, ha futna rajta osx. ;0)

  2. pontosan, ha futna rajta osx nemis gondolkodnák rajta. szép alom…

  3. Plusz az iPad-ben lehet LTE, ami a MB Airben sose lesz.

  4. És az OSX-et milyen felülettel képzelitek el rajta? Üljetek már oda egy 13″-os MBA vagy MBP elé és próbáljátok eltalálni a gombokat… Értelmetlen.
    Pár alapvető funkciót kéne átemelni az iPades iOS-be OSX-ből (mint pl. a drag-n-drop, normális multask) és simán jó lenne.

    (A videón egyébként szépen látszik mennyi értelme is van az iPhone 6 Plus iPad kiváltásának. Nevetséges a mérete még a mini mellett is…)

  5. ha megjelenik, elsők között venném meg…

  6. Ef-Dani . Teljesen igazad van!
    Nekem kellene így az ios8 -al is.

  7. Szerintem ezzel egy új piaci szegmenst lehet megfogni.
    Aki mobil eszközként használja, annak ott az iPad Air, vagy még inkább a mini.
    De aki csak otthon használja laptop, vagy még inkább asztali gép helyett, annak már lehet jó választás a 12″.
    És szerintem van egy külön kategória, a szakmai használat. Grafikai stúdiók, fotósok, tervezők, művészek, stb.
    12″-on ott szerintem tarolni fog. Főleg ha esetleg a nyomásérzékenység átkerülne a watch-ból a az iPad-be 😉
    A Mac Pro sem otthoni használatra készült, mégis vitték a megjelenéskor mint a cukrot. És gondolom a retina iMac-ből is fogynak a készletek rendesen, szóval ennek is meg lesz a piaca.

  8. Iphone-on megoldottak , hogy egy aprocska gombot erintve tegye a dolgat , akkor egy 12" oson sem lenne gond az tuti . Egyebkent medo vita mivel ez egyelore csak egy fikcio. De tetszene es igen osx rendszerrel !

  9. @mrisz32: Az az aprócska gomb sokkal nagyobb, mint mondjuk a stoplight gombok.

  10. Mindenre lehet megoldas . Lehetetlen nincs csak tehetetlen ! Pl.: ket erintesre nagyobb lesz a kepfelulet stb stb !

  11. lehet pont ez lesz az apple új dobása, hogy osx tableten. windows már mukodik( ugy ahogy) osx miert ne mehetne. kis optimalizalas és szevasz

  12. @diario: “kis optimalizálás” az…
    Meg szerencse, hogy az elmúlt évben nem volt olyan Apple vezető, aki ne titulálta volna baromságnak ezeket a hibrid gépeket, a piac pedig “megveszik” értük 😀

  13. nagyon jó kis gépek ezek a windowsosok és mennyivel másobb egy macbook air ? azért meg ki lehet nyitni és kell hozzá egér?! vagy miben ?! eroforrasa elég lenne ezeknek a tabletoknak mar lassan osxre is

  14. @diario: Az OSX felülete használhatatlan tableten. Ugyanúgy, ahogy a Windows klasszikus Desktop felülete is. Nem arra lett kitalálva. Ennyi.

  15. @diario: oszt gondolkodni szokott e? egy tapicskolós eszközön sokkal nagyobb gombok kellenek, mint egy egeresen. arról nem is beszélve, hogy tapicskolni más pozícióban kell… Ha hibrid osx/ios lesz hozzá, s osx rész megy egérrel, akkor lehet értelme. De az meg elég erőltetett… OS Xet tapicskolni nem jó. Mindig egeret használni tablethez sem jó. Próbáltál már touchscreenes win8as laptopot? kalap szart nem ér, mert nem jó. A metro még úgy ahogy elmegy, de asztali változatban használhatatlan…

  16. Ef dani te egy zseni vagy ! Mindenre tudod az egyetlen elfogathato valaszt es minden mas baromsag ! Te vagy az isten bocs ISTEN ! A tepsi meretu iphone sem szerepelt a listan de egyszer csak megvaltozott . Ez egy fikcio b…meg ! Hagy filozofaljon mar mindenki a velemenye szerint pls. A holdra szallas is fikcio volt s lon csoda ! Sugd mar meg nekem a jovo heti lotto szamokat letszi mert tuti azt is vagod !

  17. @mrisz32: Mi bajod? Van egy alapvető probléma, ami mellett nem lehet elmenni… Nem kell ehhez semmi, még gondolkozni sem, csak odaülni egy 13″-os gép elé…

  18. ef dani: képzeld van egy 15" os touch monitorom munkára és windows 7 el használom. és képzeld nagyonis használható. és írtam hogy optimalizálni kéne logikusan az osx felúetet. nem a mostanit egy az egyben ratenni. te se gondoltad volna, hogy nokia 3310 es után kijon az iphone… és mégis.

  19. és miért ne lehetne például úgy megoldani, hogy a tablet alján lenne egy "kocka" ami lényegében touchpaodot helyettesíteni. és rogton mintha egered lenne. nálam/nálunk sokkal okosabb emberek majd ezt kitalálják jól nefélj !!!

  20. Sziasztok!

    Igazából nem vagyok nagy tablet és apple szakértő de gondoltam itt biztosan olyan embereket találok akik értenek a témához. Szeretném magam meglepni karácsonyra egy iPad Air 2-vel. Eddig csak jókat hallottam róla ismerősöktől stb. Azonban ma az irodában egy kolléga azt mondta, hogy minek veszem meg ha nemsokára kijön a következő iPad. Ez valóban igaz. Eddig semmilyen infót nem találtam a következő modelről az interneten. Ti mit tudtok erről mondani? Kollégám ajánlotta, hogy ha már ilyenen töröm a fejem akkor a Media Markt ban vegyem meg ott nagyon értik a dolgukat. Ti mit gondoltok erről? Mindenesetre itt egy link:

    Köszönöm a segítséget!

    http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/APPLE-iPad-Air-2-Wifi-64GB—4G-asztrosz%C3%BCrke-%28mghx2hc-a%29,103952,504915,1608373.html?langId=-19

  21. Viktor Nagy: a kollégád nagyon tájékozott lehet!! ;0) Az ipad air 2 most jelent meg! Vedd meg nyugodtan! Egy darabig ( 1 év biztos) nem lesz újabb!

  22. @diario: igen, eleg erosen at kene szabni az OSX feluletet ahhoz, hogy ez hasznalhato legyen… Csak minek, mikor ott van az atszabott OSX: az iOS

  23. Diario ! Az ISTENNEL ne vitatkozz !!!!!!!!!! O tudja a tutit ! Te hulye vagy ! 😉

  24. igen van, ahogy az amerikai mondja a nagyobb az jobb…
    és egyszer remélem lesz 65″ hajlított, hogy a tv helyett felrakjam a falra, és akkor egyben fitnes gép is lesz… gondold el mire azon begépelsz egy levelet az érintő képernyőjén


Add a Comment