fbpx Skip to content

Nemrégiben írtam a Music Center nevű alkalmazásról, melyben kritizáltam a widget egyáltalán nem felhasználóbarát működését. A cikkhez írt hozzászólásban Kátai Imre, az Album Flow Pro fejlesztője hívta fel figyelmemet saját alkalmazására, mely kiküszöböli a Music Center hiányosságait. Nosza, kipróbáltam az általa fejlesztett alkalmazást is, és el kell mondanom, hogy nem bántam meg 🙂

AFP3

Az Album Flow Pro rengeteg funkcióval rendelkezik. Nekem a legfontosabb az Értesítési központos kezelés volt, ezért először ezt nézzük meg.

Itt is a Ma (Today) fülre lehet betenni a widgetet, ahol megjelennek a gyári Zene (Music) alkalmazásban lévő albumok ABC sorrendben, és cover flow–szerű görgetéssel lehet lapozni az albumok között. A lapozás az Apple szabályai miatt nem görgetéssel történik, hanem bal és jobb oldalon megjelenő albumokra kell nyomni és akkor ugrik egyet. Hosszan nyomva beindul a folyamatos görgetés, a középen lévő albumra bökve pedig elindul a zene, így már meg lehet hallgatni folyamatában egy albumot, nem úgy, mint a Music Centerben.

Akkor sincs probléma, ha az adott albumnak nincs meg a borítója, mivel az alkalmazás (helyes albumcím és előadó alapján) képes az internetről letölteni azt. Ha nem csak a borítót akarod nézni zenehallgatás közben, akkor a program az előadóról képes kirakni egy képet háttérképnek is.

AFP1

Az alkalmazás hatalmas előnye, hogy nem csak albumokat, hanem lejátszási listákat is képes kezelni. Nem csak a gyári lejátszóban lévő listákat, hanem lehet újakat is létrehozni, így senki sincs rászorulva egy másik program használatára. Ezen felül természetesen támogatja a most már szinte kötelezően meglévő közösségi megosztás funkciókat is, Facebookra és Twitterre is el lehet küldeni, mit hallgat éppen az ember.

Az alkalmazáson belül, felülről lehúzva plusz lejátszó és megosztás gombok jeleníthetőek meg. Ez ötletes feature, jó lenne ha az Értesítési központba is bele lehet tenni ezeket valahogy.

AFP2

Ha megtetszett egy album, de nem ismered az előadóját, akkor a borítóra hosszan nyomva a Last.fm-ről leszedi az előadó diszkográfiáját, így újabb albumokat lehet megismerni. Az már csak hab a tortán, hogy ha nem tetszik az eredeti háttér, akkor válogatni lehet a beépített 14 téma közül.

Összefoglalva: nagyon jó kis alkalmazást fejlesztett Imre, az én igényeimnek teljesen megfelel. Ajánlom mindenkinek, aki prémium appot akar használni.

[appstore id=”390880051″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Prémium apptól nagyon messze van!!!

  2. @djnovy: szerintem ha leírod, mi hiányzik számodra az appból, a fejlesztője mérlegelni tudja, hogy mit és mikor tud megvalósítani belőle.

  3. az ára prémium kategóriára sugall..

  4. Nem vagyok a zenelejátszók nagy szakértője, (IOS-en legalábbis nem) azt sem tudom pontosan, hoyg ezen a téren mi számít “prémiumnak”, de az biztosan elmondható, hogy ez az Album Flow Pro elég sokoldalú, és még színes is, beállítható pár olyan dolog is rajta ami más lejátszókon nem. Tetszik például az, hogy a borítóképet be lehet állítani háttérképnek, és az is, hogy az előadóról lehet infókat is nézni amennyiben keveset tudunk róla.

    Ami egyik zenelejátszónál sem tetszik, (mondjuk ennél sem) az, hogy amennyiben kilövöm a futó alkalmazások közül nem kapcsolódik ki a zenelejátszás… és ez olyan, mintha a gyári beépített lejátszótól függne… De lehet hülyeséget írtam. Ezt leszámítva ez a mostani talán mégis a legjobban nyerte el a tetszésemet eddig.

    @djnovy amennyiben tudsz ennél “profibbat” leírhatnád, mert engem nagyon érdekelne, és talán másokat is. 🙂

  5. @djnovy: Kedves dijnovy. Ha leirod mi nem tetszik vagy min valtoztatnal akkor meghallgatlak szivesen. 🙂

    @Wolf: Igen, a gyari lejatszot hasznalja. Igazabol 5 eve vagyok iOS felhasznalo, azonnal torolnem azt az appot ami abbahagyja a lejatszast ha bezarom :). Persze ez nem vonatkozik a nem sajat zeneket lejatszo appokra (Spotify). Ha az en music librarymat hasznalja, akkor inkabb szoljon bezaras utan. Viszont beallitasok koze akar bele is lehetne rakni, hogy valaszthato legyen. 😉 🙂

    Egyebkent, akinek borsos az ara, nyugodtan probalja ki / hasznalja az ingyenes valtozatot. A fo funkcio (Cover Flow) elerheto abban is, es ha megtetszett vagy hianyolod a kiegeszito doglokat, alkalmazason beluli vasarlassal tudod boviteni az appot, vagy akar befektetni az orokke minden uj funkciot (notification widget pl) megkapo Pro verzioba.
    Es termeszetesen nagyon koszonom a cikket, barmi nemu hozzaszolast / kritikat / javaslatot / otletlet / panaszt szivesen hallok 🙂

  6. Szia,inkább Ipaden használnám,nem vagyok telefonon zenehallgató.Tehát lehet amatőr a kérdés : mehet rajta,
    mi a tapasztalatod?(Air 2) Köszönet előre is

  7. @hernadi: termeszetesen univerzalis alkalmazas, tehat az osszes iOS eszkozon fut. ( iPad, iPhone, iPod)

  8. Nekem az lenne a kerdesem hogy hogy tudom leallitani a zenet? Mert lehuzom az kozpontot,bejon ugye a zene es ha ranyomok akkor kezdi elorol…

  9. @bigmuscle.shop: mondjuk ha a vezérlőközpontot felhúzod, ott szerintem le tudod állítani.

  10. Azt tudom,de akkor onnan a widget-bol nem lehet?

  11. Az előzö cikk után én is ugy döntöttem,hogy kipróbálom, és meglepödtem,hogy le tudom tölteni a pro verziót is,gondolom korábban lehetett egy ingyenes akció…mindenesetre azota rendszeresen használom és szeretem is. Sokat bkv-zom és eddig ugye albumot váltani nem lehetett feloldás nélkül,de ezzel sokkal egyszerűbb. Olyan esetleg nem lesz benne hogy elöadok szerint választani? Egyébként semmi rosszat nem tudok mondani róla,igazán hasznos alkalmazás,főleg a widget miatt.eddig számomra ez az egyetlen ilyen!

  12. Sziasztok
    Segítsetek,kérlek.letöltöttem az album flow prot megjelenik az értesítési központban is de lefagy és nem reagál semmit. A fent leírtak szerint használom
    Üdv


Add a Comment