Music Center: a felemás zenei widget

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel elég sokat hallgatok zenét a telefonomról, ezért komoly várakozások közepette próbáltam ki a Music Center nevű widgetet. A tapasztalatok vegyesek.

MC2 MC1

Az iOS 8 előtt csak feltört készülékeken lehetett widgeteket használni, az Apple nem engedélyezte azokat. Az iOS 8 megjelenésével „megjött a Kánaán”, sőt gyárilag meg is alkottak néhányat, mint például a Részvényeket, az Emlékeztetőket és a Naptárat. Ezek azonban engem nem érdekelnek, sokkal inkább lázba hozott a Music Center nevű alkalmazás, mely az Értesítési központba tesz ki widgetet.

Az ingyenesen letölthető applikáció beállítását nem cifrázták túl. Mindössze azt lehet beállítani, hogy listaszerűen vagy csempékben akarjuk-e látni a dalokat, valamint a görgetés sebességét lehet 1x-3x között változtatni.

Miután az Értesítési központ Ma (Today) fülén az alul megtalálható Szerkesztés gomb segítségével hozzáadtuk a widgetet, láthatóvá válnak a készüléken lévő dalok. Igen, a dalok. Nem az albumok. ABC sorrendben. Listanézetben egyszerre 5 dal, csempeszerű elrendezésben 9 dal látható, ami rendkívül kevés. Csempenézetben az albumborító segít azonosítani a dalt. A lapozás nem ujjhúzásos görgetéssel, hanem az alul és felül található nyilakkal történik.

Egy dalra nyomva elkezdődhet a zenehallgatás, a szám vége után indul a következő. Viszont nem lehet lejátszási listát összeállítani, ami mindenképpen negatívum. A widget másik hiányossága, hogy csak a dalokat mutatja, az albumokat nem, ezért ha valaki egy albumot akar meghallgatni, ugrálnia kell az összes dal között. A widgetet 100-200 dalig érdemes használni, utána a nagy mennyiség miatt kezelhetetlen lesz.

Sokat dobna rajta, ha albumokat is ki lehet választani és lejátszási listát is össze lehetne állítani, valamint lehetne állítani a dalok sorrendjén, nem ABC-sorrendben lehetne őket látni. Azonban elképzelhető, hogy ezek éppen az Apple korlátozásai miatt nem kerültek a widgetbe, pedig nagyon hasznosak lennének. Az alkalmazás ingyen letölthető az App Store-ból, de csak merészeknek ajánlom.

  • Méret: 0 MB | Verzió:
  • Ár: | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Nemreg frissitettem az Album Flow Pro nevu appomat, ami szinten tamogatja a Notification Centert. Az album valasztast semmi nem akadalyozza, ha szeretned tudok kuldeni promo kodot 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!