fbpx Skip to content

Még a múlt hét során írt a Verge egyik munkatársa, Dan Seifert a frissen vásárolt iPhone 6 készülékének meghajlásáról és az ezzel járó tapasztalatairól. Úgy gondoltuk, hogy érdekes és tanulságos eset lehet akár számotokra is, így lefordítottuk nektek az élménybeszámolóját.

bendgate1_2040.0.0

Gondolom, nem kell visszautalnom rá, hogy mekkora botrány és felháborodás követte az egyik YouTube videót, amelyben először hajlítottak el egy iPhone 6 készüléket, majd utána óriási sajtóvisszhanggal szinte mindenhol erről volt szó. Az Apple hivatalos válasza erre az volt, hogy az esetek csak rendkívül kis százalékában fordul elő az eldeformálódás hétköznapi használat mellett és az első napokban mindössze csak 9 készüléket vittek vissza erre a hibára hivatkozva.

Azóta ez a médiafelhajtás már elhalt, azonban több tízmillió készüléket értékesítettek, így elég valószínű, hogy egyre több embernek volt része megtapasztalni, hogy milyen elhajlott iPhone tulajdonosnak lenni, sőt a Verge szerkesztője is pontosan ezzel a problémával találta szembe magát az egyik este, amikor a kanapén ülve észrevette, hogy a készüléken lévő Apple bőrtok nem éppen úgy áll, ahogyan annak lennie kéne, majd kiderült, hogy nem a tok hajlott meg, hanem az iPhone maga.

Dan az elsők között cserélte le a régi készülékét és azóta mint elsődleges eszközt használta. Saját bevallása szerint teljesen átlagos módon használta a készülékét és ráadásul az egész idő alatt még bőrtokban is hordta. Leírja azonban azt is, hogy a mindennapos használat mellett hordta elülső és hátsó zsebében, kabátban, táskában és néhányszor azért még le is ejtette, de egyik sem volt olyan jelentőségű, amire emlékezne és tudná, hogy attól a pillanattól kezdve hajlott el a telefonja. Az elhajlás mértéke természetesen nem befolyásolta a működést, de nem is volt tűrhető a helyzet.

welp, looks like my iPhone 6 is definitely bent.

A video posted by Dan Seifert (@dcseifert) on

Másnap reggel első dolga volt időpontot egyeztetni és besétálni munkába menet az útba eső egyik Apple Store üzlet Genius Bar kollégájához, aki, miután megállapította, hogy nincs semmilyen nyoma a szándékos hajlításnak, azonnal kicserélte a készüléket. Az egész folyamat nem volt hosszabb, mint fél óra. Összességében tehát kevesebb mint 12 óra telt el az elhajlásának megállapítása és az új készülék kézhez vétele között, ráadásul Dan az AT&T-nél vásárolta a készüléket, az Apple pedig gond nélkül cserélte mindenféle extra garancia nélkül is.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy Dan magánemberként kereste fel az Apple Store üzletet a privát email címével – és nem mint a Verge újságírója. A Genius Bar alkalmazott elmesélte, hogy csak nagyon ritkán találkozott meghajlott készülékekkel, viszont amelyek el voltak hajolva, azoknak általában még a kijelzőjük is betört. A későbbiek során az Apple PR menedzsere nem volt hajlandó válaszolni a Verge megkeresésére.

Összességében tehát a legrosszabb élménye Dannek az volt, hogy újra meg kellett adnia a ujjlenyomatait a Touch ID használatához. A rossz hír azonban az, hogy az iPhone 6 valóban képes meghajolni hétköznapi használat közben is, azonban ez nem fogja megakadályozni abban, hogy másoknak is ajánlja az új iPhone készüléket a hihetetlen kamerája, teljesítménye, a rá elérhető alkalmazások minősége és legfőképpen az Apple hozzáállása miatt, mivel még egyszer sem találkozott olyan céggel, ahol mindössze fél óra alatt egy teljesen új készülékkel távozhatott volna mindenféle kellemetlenség és fizetés nélkül.

Te már találkoztál elhajlott iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus készülékkel?

Olvasd el a hozzászólásokat is

60 Comments

  1. Ezen nincs mit csodálkozni, i5-től és ipad mini/air-től felfelé mindegyik könnyen hajlik sajnos tokban is..

  2. Na most ha ez nálam is megtörténne, akkor beviszem egy APRbe és kicserélik nekem? Vagy itthon mit kell tenni? Hozzáteszem, hogy a készülék Ausztriában lett vásárolva, független i6 plus.

  3. Petiphoneservice: nálam i5 egyátalán nem hajlik, pedig 2 éve már nálam van

  4. Nekem anno az iPhone 4s-t cseréltèk, nem működött a wi-fi , bevittem a telekomhoz es elkúldték szervizbe .., igaz jól rám ijesztettek, mert azt mondta az ürge , hogy azt mutatja a gép , hogy megbabráltam , / mielőtt szervizenék , felteszik valamilyen programra/ és ha igaz akkor elveszti a jótállást , mondtam, hog nem nYúltam hozzá, mert szerelő analfabéta vagyok…, azt gondoltam, hogy ezt direkt cainálják és ugy vannak vele, hogy hagy vegyen másikat , mert úgysem tudom bizonyítani … Szóval párnap múlva jött az SMS , hogy elkészült a készülék , bementem és megvoltam győződve, hogy az lesz amit gonsolt .., hat nem , kaptam egy uj készüléket , nagyon örültem és jo érzés volt, hogy az Apple mégsem olyan azemét 🙂

  5. Szemét 🙂

  6. @jetike: Szerintem elhajtanak. 🙂
    (bocs, ezt a ziccert nem tudtam kihagyni)

  7. Asszem ez pont egy olyan dolog amit egy otthoni APR sosem cserelne vagy javitana….

  8. Hát, Én szeptember 19-e óta használok, egy 6 plust, gyári szilikon tokban. A méret miatt nyilván kicsit jobban odafigyelek rá, hogy hova teszem, hogyan hordom. Álltalában, nadrág, vagy kabátzsebbe teszem, Úgy érzem, ez a normális használati mód, és nem az ahogyan a cikkben szereplő ember használja. Ha jól emlékszem 40kg nyomás után hajlik az iphone, amit egy adott pontra kell gyakorolni. Aki ekkora nyomást ér el, az nem szakszerűen használja, viseli a telefonját, hanem extrémebb dolgoknak veti alá. Ilyen embereknek láttam a médiában caterpillar telefont, ami ezt bírja, vagy léteznek speckó ütésálló merev tokok is iphone-ra. Ennyi… Ez egy számítógép, amivel telefonálni is lehet. Kezeljük is úgy… A macbookomat sem használom építkezésen

  9. @rgbx: Haha, ez tényleg jó:D

    @xchris: Én igazából farmer zsebbe nem is merem berakni. Rászoktam a kis táskára:D

  10. Tudjátok, hogy 2 év garancia van az Apple termékeken? En mostanáig nem tudtam…

  11. Én olyan 1.5 hónapja használom a 6 plus-t , még vásárlás előtt vettem rá egy elég masszív alu tokot invisible shieldet , személy szerint eggyáltalán nem félek hogy el fog hajolni.

  12. Arról nem beszélve hogy ki az az idióta aki hátsó zsebbe hord egy 220e telefont…

  13. @robit: Van egyszer 1 év korlátozott jótállás, amelyet az Apple saját maga vállal, ez maga a világgarancia, ennek feltételeit az Apple szabja meg.

    Ezzel egy időben a Magyarországon értékesített tartós fogyasztási cikkekre/termékekre a PTK szerint 1 év jótállást, illetve 2 év szavatosságot kell biztosítani. E kettő egyszerre indul, a szavatosság tovább nyúlik értelemszerűen 1 évvel.

    Tehát a fentiek szerint a vásárlástól számított 1 éven belül, hiba esetén lehet érvényesíteni (a vásárló választása szerint) az Apple korlátozott jótállást vagy a PTK által biztosított jótállást.

    Az első év végétől a második év végéig pedig szavatossági igényt lehet érvényesíteni.

    A jótállás és a szavatosság két külön fogalom, külön szabályok vonatkoznak rá. Garancia alatt általában a jótállást szokás érteni.

  14. Szerintem bőven belefér a csere mert már vásárláskor is jópár telefon árát ki kell fizetni érte….

  15. Nekem most mondták az Apple hungary -nál, hogy az 1 év azt jelenti, hogy a világon bárhol leadhatod a készüléket ahol épp tartószkodsz, tehát ha itt vetted de mondjuk kint nyaralsz Londonban, akkor ott is leadhatod szervizelni, es mivel az uniós tag vagy és az unióban a törvény 2 evet ír elő , így továbbra is él a garancia még egy évig , de a második évben már csak őrt adhatod le a készüléket ahol vetted és ugyan az vonatkozik a második évben is mint az elsőben. Az Apple ezt kénytelen volt elfogadni, különben nem forgalmazhatná a termékeit a uniós országokban. Tehát mégegyszer, erre uniós törvény van!

  16. Tehát ha beviszi valaki a készüléket 1 év után a telekomhoz, neki kötelessége azt átvenni es szervizelni , ha nem tudjják javitani akkor ugyan ugy ki kell nekik cserélni mintha egyéven belül lenne.
    Erre egy automata szöveg hívja fel a figyelmet , miközben hívtam az Apple hungary-t , amikor kapcsoltak, rÁkérdeztem, hogy pontosan ez mit takar és az úr készségesen felvilágosított.
    Persze ez minden viszonteladora vonatkozik!

  17. Igazából két észrevételem van a cikkhez, vagyis inkább az írójához, de az innen hozzá nem fog eljutni 😀

    Egyik hogy ki gondolta volna hogy egy bőr tok nem gátolja meg egy készülék elhajlását 😀

    A másik meg a farzsebben való hordás nem éppen rendeltetésszerű használat, már ha leülsz benne. És gondolom leülsz benne, mert tök hülyeség lenne ott hordani ha minden ilyen mozdulatnál ki kellene venni. Elég valószínű hogy így hajlította meg a készülékét. Szóval ne csodálkozz ha így baja esik a készülékednek. (Emellett onnan a legkönnyebb kizsebelni de ez már megint más kérdés 😀 )

  18. @robit: A második évben a szabályozás szerint már neked kell bizonyítanod, hogy az az adott hiba a gyártás hibájából ered. Az Apple viszont ezzel – állítólag – nem különösebben foglalkozik, alapvetően elfogadja.

  19. Nem neked kell bizonyítani , hanem a viszonteladóknak akitől vetted a készüléket , neked semmit nem kell, ha itthon vetted pl.a telefont az azt jelenti , hogy a pl.a szolgáltatónak biztosítani kell a 2 evet, különben nem forgalmazhatja. A szolgáltató / viszontelado nem tud es nem is írhat felül egy törvény sem, kivéve , ha ugy módosítja azt, hogy azzal jobban járnak az ügyfelek .
    Különben fel kell hívni a fogyasztó védelmet !
    A világ garancia azt jelenti, hogy bárhol leadhatod a készüléket szervizbe, mindegy , hogy hol vetted . Es nyilván ha te az USA-ban vetted akkor tényleg csak 1 év garancia lesz a készülékedre.
    Ja , es meglehet nézni az európaiunio idetartozo jogszabályt is.

  20. Es az is nyilván való , hogy ezt az itthoni szolgáltatók eltitkolják es ezt azért gondolom, mert 4 Apple készüléket vettem eddig, es amikor rákérdeztem a garancia , hogy meg mindig 1 év , akkor egyből rá vágtak , hogy igen . Nos ez egy nagy hazugság , pl. Ha az Apple hungary -n rendelsz egy termeket , arra is 2 év a jótállás , mert az unió terutén vetted!

  21. @robit: http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag

    3.3 (…) Az első hat hónapban tehát a vállalkozás oldalán van a bizonyítási teher, neki kell bizonyítania, hogy a fogyasztónak eladott dolog a teljesítés időpontjában megfelelt a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Hat hónapon túl azonban már a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a termék hibás volt.

    Számomra kicsit hitelesebb forrás, mint a “meglehet nézni az európaiunio idetartozo jogszabályt is.” szöveg.

  22. én meg azt hittem, hogy elírták a Media Markt-ban a 2 év garanciát i5s alatt, még az eladó is azt mondta , csak év a gari.

  23. El -Dani . Ha neked az hiteles es te annak örülsz akkor legyen .
    Viszont aki ennek nem dől be az hívja fel az Apple hungary-t , vagy a fogyasztóvédelmi felügyelőségek.

  24. Ne már…
    A verge leírja, hogy semmi kirívót nem csináltak vele és mégis így néz ki, akkor biztos rosszul fogom a telefont, ugye? Nem rendeltetésszerű használat, hogy a farzsebembe rakom és leülök? 😀 Akkor mi az?
    Hadd ne kelljen már hímestojásként vigyázni rá, csak mert ez egy iPhone6.
    Érdekes, más telefon (hogy messze ne menjünk, az i5 pl) nem hajlik egy mm-t sem, pedig a farzsebemben hordom és nem egyszer ültem már le elég nagy lendülettel, akár közvetlenül rá huppanva se. Hibátlan

  25. @robit: az az apró tény nem zavar, hogy ez a fogyasztóvédelem honlapja az aktuális szabályozás alapján? 😀 hivogasd csak az Applet, biztos többet tudnak a témáról, mint az NFH 😀

  26. Saját tapasztalat.. A nyár vége fele észrevettem a másfél éves iphone 5 telefonomon hogy sárga csík jelenik meg a kijelzőjen, felhívtam az apple supportot, azt mondtak hogy 1 év garancia plusz egy év szavatossagi idő, vigyem be ahol vettem… T mobilos iphone 5, a t mobilhoz visszavittem fogalmuk nem volt mit kene tenni, jo mondom szerencsét próbálok felhívom az istyle-t meg icentert-t mit tudnak kezdeni vele, felhívtam őket es azt mondtak vigyem be (mindegy hogy független vagy szolgaltato függő, mert most mar a szolgatotfuggoseket is ők intezik) beirjak a serial számot kidobja a gép oké, “hivatalosan vettem stb..” akkor vagy kicserélik vagy megjavitjak garanciaban ( hozzáteszem semmi karcolás, semmi űtődés nem volt a telefonon) meg aznap este visszahivtak hogy cserélik ingyen. Mivel az egy év garancián túl volt, de a plusz egy év szavatossagi időben vittem be ezért 60napot adtak hogy ha valami baja lenne akkor cserlik megint. Szerencsére semmi baja. Igy tanusithatom hogy 1+1 év van iphoneokra.

  27. @lasza: ha az iStyle cserélte, akkor 90 nap kellene rá, vagy az eredeti garancia lejárata (amelyik a hosszabb idő). esetedben az is lehetséges, hogy a készüléked beleesett abba a szériába, ami esetén az Apple díjmentesen cserélte a bekapcsoló gombot és/vagy az akkut, és így megoldották ezt a problémát is.

    ha megvan még valahol felírva a kicserélt készüléked sorozatszáma, akkor ezekben a cikkekben leírtak alapján tudod ellenőrizni ezt:
    http://szifon.com/2014/08/23/az-apple-dijmentesen-csereli-az-iphone-5-ok-egy-resze-eseten-az-akkumulatort/
    http://szifon.com/2014/04/26/bekapcsolo-gomb-hiba-az-apple-dijmentesen-javitja-az-iphone-5-ok-egy-reszet/

  28. El-Dani , a lasza

  29. El-Dani a lasza írása sem győzött meg?
    Gyerekek ne hagyjátok magatokat, becsapni , átverni 🙂 Európában 2 év az Apple twrmékekre a garancia!

  30. “Összességében tehát a legrosszabb élménye Dannek az volt, hogy újra meg kellett adnia a ujjlenyomatait a Touch ID használatához.”

    Meg annyi hogy kb 2 hónap után megint viheti vissza…ami tök jó móka! Mert miért is ne tudna másodszorra is elhajlani. Telefon ugyanaz maradt. Nincs javított verzió.

  31. @robit, @lasza: megint megkérdeztem az iSTYLE-t, és a következő információkat adták.

    minden fent van az Apple-nél, ezt fogadod el, amikor bekapcsolod a készüléket:
    http://www.apple.com/legal/warranty/

    például amerikai forrású telefon esetén:
    http://www.apple.com/legal/warranty/products/ios-warranty-document-us.html
    “IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE AND iPAD SERVICE.
    Apple may restrict warranty service for iPhone and iPad to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the device.”

    magyar eladású telefon esetén:
    http://www.apple.com/legal/warranty/products/hungary-universal-warranty.html

    “Fogyasztók magyarországi vásárlásaira jogszabályon alapuló kötelező jótállás vonatkozik, időtartama a garanciális igény esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, a Polgári Törvénykönyv alapján pedig szavatossági igény érvényesíthető, amelynek időtartama a leszállítás időpontjától számított 2 év. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak.”

    fogyasztó = nem cég!
    szavatosság = gyártási hibára vonatkozóan + fél év után a fogyasztó bizonyítja, hogy az gyártási hiba.
    bővebben: http://nfh.hu

    “A jótállási szolgáltatás keretében rendelkezésre álló lehetőségek korlátozottak lehetnek, ha a jótállási szolgáltatást nem abban az országban kéri, amelyben az Apple Terméket megvásárolta. Ha egy ilyen országban nincs lehetőség az Apple Termék tekintetében jótállási szolgáltatás igénybe vételére, az Apple a jótállási szolgáltatás nyújtásának megkezdése előtt értesíteni fogja Önt az esetleges szállítási és kezelési többletköltségekről.”

    “A JÓTÁLLÁSI SZOLGÁLTATÁS KERETÉBEN IGÉNYBE VEHETŐ LEHETŐSÉGEK
    Az Apple az egyedi körülmények függvényében (különösen az Apple Termék típusától függően) saját belátása szerint választja ki, hogy a jótállási szolgáltatást az alábbi lehetőségek közül mely vagy melyek útján nyújtja:”

  32. Sziasztok!
    Október 26-án vásárolt iPhone 6-om zsebemben elhajlott majd bevittem az Andrássy úti iStyleba ahol 118.900 ft-os árajánlatott kaptam mint “javítás, garanciális ügyintézés”
    A hajlítás itt sem szándékos, hogyan tovább ?
    Képek a telóról :
    https://www.dropbox.com/s/jr4qq2o5ghzqjl5/2014-11-07%2015.01.10.jpg?dl=0
    Köszönöm a választ

  33. sssssan: Szopás… Kellett is ilyen rohadt vékony telefont legyártani mi? És még hogy csak 9 visszajelzést kapott az Apple… 😀 Am mennyiért vetted? 250 ezer? Negyed milliós telefon, csúcs minőség, az utolsó az nem igaz az iPhone 6 ra.

  34. Am meg nehogy fizess érte. Van egy év Apple garanciád. Javítsák meg ingyen,de stilusosan járna egy új telefon,új garanciával. Ja de magyarországon vagy… Ott fizetni kell mindenért. Lehúznak ahhol tudnak… szégyen.

  35. Nézd a jó oldalát, legalább nem fog leérni a kamera…

  36. 210.000 volt az új ára, Dan Seifert kellene megkeresnem hátha nekem is tudna segíteni 😀
    Mindenesetre megtartom és megpróbálom máshol kicseréltetni, hátha vannak még korrekt szervízek.

  37. @Jadeye: akkor ez igaz utólag vásárolt, már többször cserélt magyar T-mobile-os telefonra is (iphone 5)? A legutóbbi telefonom idén április óta van nálam, akkor erre gari 2015 április, szavatossák 2016 április, annak ellenére is, hogy a T-mobile-tól kapott garancialevelemen 1 év van? Nem tervezem direkt elrontani, nem kenyerem az ilyesmi, de eladásnál azért jól jöhet, vagy ha mondjuk tényleg ne adj isten besárgul vagy meghal a wifije (ami sajnos nem ritka).

  38. *szavatosság

  39. @Jadeye:
    Elnézést, igen 90napot adott rá, nem esett bele a bekapcsolo gomb/ akksi problémába.
    Megnézték, láttak a a sárga csíkot, megnézték volt e leejtve stb mivel nem volt cserélték ennyi volt.

  40. Utólag belegondolva bizonyitaskent talán betudták hogy mivel nem volt leejtve, megkarcolva stb látták hogy gyári hiba lehet csak..

  41. @robit: Mintha azt írtam volna először, hogy az Apple ezzel a szabályozással elvileg nem különösebben foglalkozik. Amit vitattam, az a törvényi szabályozás, amit pontatlanul dobáltál.

  42. 10 napos iPhone 6 plus apple.hu-tól rendelve: Meghajlott. Gyári tokban és még a nadrágzsebemben sem mertem hordani, csak a kabátzsebben. Felhívtam az apple-t, hogy hangot adjak az elégedetlenségemnek. Sűrű elnézés mellett már kaptam is az emailt, hogy cserélik a telefont. A hibás készüléket (ami tökéletesen működik, csak esztétikailag nagyon zavaró) pedig ráér akkor átadnom, miután az új megérkezett. Sehova se kell mennem, a TNT futár cég hozza az újat, és majd az viszi el utána a régit. Azért így is csalódott vagyok, mert azt hittem ez pletyka.

  43. Saját tapasztalat: Igaz nem elhajlással kapcsolatban, hanem a garanciális feltételekkel kapcsolatban.
    Két hete pénteken (2015. január 9.) vettem a győri Árkádos T-mobilnál egy iPhone 6-ost. Már másnap délelőtt meghalt benne a mikrofon, a hangszóró és a jack aljzat (nem tudtam telefonálni, nem hallottam amit mondanak és akivel beszéltem az sem hallott. Az érdekes az az volt hogy blutooth-on ment a hívás.) Még aznap helyre is jött, illetve hol működött, hol nem.
    Szombaton este be is vittem oda ahol vettem. Ott mondták, hogy sok mindentől lehet, hálózati hiba, sim hiba.
    Mivel abban a pillanatban működött, nem tudtam mit csinálni… Egyébként szerintem már ekkor cserélniük kellett volna a készüléket, mivel törvény írja elő a 72 órán belüli cserét, amit említettem is nekik. Erre az volt a válasz, hogy ez nem így van az Apple termékek esetén, mert az Apple ragaszkodik hozzá, hogy megvizsgálja a készüléket.
    Hétfőn kezdődött a kálváriám előröl. Megkérdeztem a 1430-on hogy mi is a helyzet ezzel a 72 órás cserével. Természetesen itt is azt kaptam az arcomba, hogy vigyem be a T szervizébe, hagyjam ott és 15 napon belül meg is lesz az eredmény. Itt már szinte lejárt a 72 órám. Egyre idegesebb lettem mert mindenki azt mondta hogy átvertek, mert KI KELLETT VOLNA EGYBŐL CSERÉLNIÜK!!! Szerda környékén teljesen beszart a telefon: se a hangszóró, se a mikrofon, se a jack aljzat nem működött. Csütörtökön beletörődve hogy nem lesz telefonom, gondoltam beviszem abba a T-be ahol vettem. Ott azt mondták, hogy ők nem tudják átvenni szervizre, vigyem egy almás boltba Győrben.
    Ott azt mondták, hogy ők csak garancia utáni javítást csinálnak, mennyek vissza a T-be. Vissza a T-be (itt már füstölt a fejem, hogy megfuttattak). Itt kiborult belőlem az állat: mondtam nekik, hogy kérem a panaszkönyvet, boltvezetőt, meg amit akartok. Erre azt mondják hogy miért abba boltba vittem, miért nem a belvárosi, központi T-be vittem be? Megmondtam neki hogy miért…
    Bementem a belvárosiba, ott mondtam, hogy cseréljék most, mert ha nem, megyek a fogyasztó védelemhez…
    Itt is azt mondták hogy nem cserélik egyből. (itt már örjöngtem).
    Következő hétfő:
    Fogyasztó védelmi hivatal. Itt is elmondták, hogy igen cserélniük kellett volna a készüléket, mert ezt törvény írja elő! Persze itt sem tudtak segíteni, mert amint kiderült, hogy cég nevére lett véve a készülék, nem magánszemély nevére abban a pillanatban mondták, hogy itt vége…
    Végeredmény:
    E hét hétfő óta a telefon a T-nél van, és kb. 2 hét múlva kapok egy másik telefont, vagy javítják (amit remélem nem tesznek meg).
    Próbáltam egyébként beszélni az itthoni APR-el is és ők sem voltak sokkal jobbak…
    Várom a véleményeket, illetve a tanácsokat.
    Komolyan mondom ez az egész ország egy halom szar! Vesz az ember egy 200K-s telefont, és még nekem kell várnom, és elnézést kérnem. Nem tudom, lehet bennem van a hiba…
    Remélem ez senkivel nem fordul elő.
    Kérlek benneteket, ha tudtok valami helyet, e-mail címet, telefonszámot ahol ezeket a gondjaimat panaszként elmondhatom, akkor azt osszátok meg velem.
    Köszönettel,
    Geri

  44. @Griii: szerintem több olyan ügyintézővel sikerült találkoznod, aki nem értett hozzá megfelelően. sajnos ameddig tucatnyi különböző típust adnak el a szolgáltatók, addig nem igazán lehet elvárható, hogy minden esetben pontosan tudjon mindent az adott kolléga, hiába lenne ez az ideális.

    na de ez: “azt mondták, hogy ők nem tudják átvenni szervizre, vigyem egy almás boltba Győrben”
    itt maximum hivatalos szervizpartnerre gondolhattak (AASP), az Magyarországon pedig az iSTYLE, az iCentre és az Almárium-Pro, de ezek közül egyiknek sincs üzlete tudommal Győrben. ettől függetlenül a készüléket te náluk, a szolgáltatónál vetted, a garanciális kérdéseket is nekik kell rendezni. garancián túli szervizbe meg hiába vitted, ők nyilván nem tudtak tenni semmit vele, mert nem hivatalos szervizpartnerek, illetve mivel itthon nincs úgynevezett level 2-es szerviz, így iPhone készülékeket még a hivatalos partnerek sem javíthatnak. (ráadásul ha garancián túli szervizbe viszed, és ők belenyúlnak, akkor azzal a garanciát is elvesztetted, ezért is garancián túli szervizek ezek.)

    a 72 órás cserét szerintem kár volt rájuk hagynod, azonnal fel kellett volna hívni a fogyasztóvédelmet, de így utólag ugye ez már mindegy. az még elképzelhető egyébként, hogy a készülék megvásárlásakor valahol volt egy olyan kitétel a szerződésben, ami a garanciális ügyintézés részleteit tisztázza.

    ettől függetlenül a 14 nap leteltével várhatóan egy teljesen új készüléket fogsz kapni, az Apple ugyanis nem javítgat, hanem egyben kicseréli.

    panaszt tenni vélhetően a fogyasztóvédelemnél tudsz, illetve a szolgáltatónál.

  45. @Jadeye: Köszönöm a gyors reakciót. Tudtam, hogy te irni fogsz, bíztam is benne 🙂 . Sajnos a megjártam a fogyasztóvédőkkel is, mint írtam, mert nem magánszemély nevére vettem, hanem a Bt.-nk nevére.
    Egyébként, beszéltem az iStyle-osokkal is és ők sem voltak túl szívélyesek, és segítőkészek.
    A T-be is mondtam, hogy adjanak helyette másikat és ők sakkozzák le az Apple-el. Most már egyébként mindegy is, csak azt szeretném elérni -már ha van egyáltalán ennek értelme-, hogy más ne szívja ezt meg ennyire. Meg hogy mindenki, aki a T-től vagy bármelyik másik szolgáltatótól vesz ilyen telefont az számítson hasonló dolgokra. Egyébként a fogyasztóvédők azt mondták hogy nem én vagyok az első és nem csak a T-nél vannak így. Mindenki csak lepattintja az embert, addig tudnak csak mosolyogni, ameddig aláíród a vásárlási szerződést.
    Szóval csak azt szeretném elérni hogy ez ne így legyen, mint nálam. Lehetne már végre Magyarországon is rendes Apple Store. Eskü, ha lenne Pesten, még fel is vittem volna, még ha bukom is az útiköltséget.
    kösz, még egyszer is. Azért az nagyon jó, hogy valaki legalább meghallgatja az embert.

    Apropó, még egy kérdést ha megengedsz Jadeye.
    Amikor meglett az iP6 helyreállítottam iCloudos mentésből a régi iP4-esemről a dolgaimat (JB nem volt), a Google-ös exchange mail, kontakt és naptár fiókom nem akart működni. Itt az lehet a gond, hogy ezt a készüléket a google új készülékként érzékeli és ezért nem működik? Azt tudom, hogy ez fizetős lett 2012 óta, de azt gondoltam hogy ez még működni fog, mert a régi telón még mindig gond nélkül működik.

  46. Eléggé gusztustalan az apple hozzáállása! Tudom nem telefon, de a Dell precision laptopom garija (NBD – next business day) olyan, hogy betelefonálok, kikérdeznek mi baj, másnap házhoz jön, helyben cseréli és lelép, ennyi. Akár szét is szedhetem, képes megállapítani, hogy nem az SSD, vagy processzor csere okozta az említett kárt és nem túlzok, tapasztalat, és nem csak nálam.

    Visszatérve az esetedre, amikor a vodánál vettem (1-2 hónapja) egy új iPhone-t és iPad-et, ragaszkodott hozzá az ügyintéző, hogy a szeme előtt kapcsoljuk be, próbáljuk ki! Kérdeztem miért, mire Ő: Ha az apple-el gond van, annyira macerásak, hogy nem tudják megoldani a 72 órás cserét, ezért, ha a szeme előtt a vásárláskor látja, hogy valami nem oké, akkor még tud helyette másikat adni, mert még “nem vettem meg”, csak 5 perc múlva fogom. Mindezek ellenére a T-nek is illett volna ezt közölnie veled vásárláskor. Ha pedig hálózati hiba, akkor pláne tegyen meg mindent az ügyfél elégedettségéért, az még rosszabb, mintha, a telefon lenne hibás, legalábbis számukra, mint szolgáltató!

    Fogyasztóvédelemmel kapcsolatban nem tudok mit írni, azok elmebetegek, küldtek már rám is, elzavartam és ennyi volt, nincsen hatáskörük, csak kis túlbuzgó idióták. Bár nem értem az összefüggést, hogy hibás termék esetén mit számít, hogy cég nevén van-e, Ő is fogyasztó! Persze, nem maga az ember a hibás, hanem a törvények szörnyűek Magyarországon.

    Veled egyébként mindenben egyetértek, mert teljesen igazad van és ez a fajta “tehetetlenség” veri ki a biztosítékot. Én már akkor kiakadtam, amikor az iPhone 5-öt nem cserélték ki a kopása miatt!

    Továbbá hiába az apple hisztériája, ha Magyarországon forgalmaz, itteni törvények vonatkoznak rá, így a 72 órás cseregarancia is.
    Nem tudom mi lett az ügyintézésed vége, itt nem írom le, amiben segíteni tudok, de tudlak kihez küldeni, aki kicserélteti neked garantáltan, ha T-s!

    Még annyi, hogy az apple garanciája az egyik legrosszabb, a fent írt Dell-ből is kiindulva. Én már azon kiakadtam anno, hogy beviszem és 7-8 nap, mire kapok újat. Én odaadom, adja oda Ő is azonnal, volt készleten, láttam. Szóval ez…hagyjuk is!

  47. @Griii: sajnos a Google esetén az Exchange eszközazonosítóhoz kötött. mivel az új készülékednek más az azonosítója, így hiába állítottad vissza a mentésből, ezen sajnos az nem segít. ezt én is megjártam anno, amikor az iPhone 4s-ről költöztem át az iPhone 5s-re. a push Gmailre sajnos csak a hivatalos Gmail app a megoldás.

    a régi készüléken, mivel annak az azonosítóját ismeri a Google, azon természetesen menni fog, de az új készüléken csak a Gmail app. 🙁

    @Feri: mivel ő a készüléket nem az Apple-től vette, hanem a Telekomtól, így semmit nem számít, hogy az Apple-re mi vonatkozna, mert a készüléket nem az Apple, hanem a a mobilszolgáltató értékesítette, így a szabályok is rá vonatkoz(ná)nak.

  48. @Jadeye:

    Igazad van, a T -nek kell megoldania! Ha nem oldódik meg, akkor keress fel, írj vagy valami és adok kontaktot hozzám, családtagom megoldja, ez tuti!

  49. @Feri: Köszi! Az a helyzet, hogy hétfőn a sok hűhó után kénytelen voltam belenyugodni hogy ne legyen normális telefonom kb. 2 hétig, és bevittem a T-be. Szóval most valahol ülnek rajta. Azt hiszem ezen már sajnos nem tudsz segíteni. De azért köszönöm. Ha esetleg ezt a folyamatot fel tudod gyorsítani az is jó. Bízom benne, hogy jövő héten már remélem meg lesz az eredmény és kihozzák a másikat helyette. Csak tényleg annyit lenne jó elérni, hogy ezek a dolgok ne így menjenek, mert ez így nagyon nem jó.

  50. @Jadeye: Köszi a választ. Akkor tehát bukott az exchange. 🙁 Hát ez van, mindennel szívok. Ajaja ez az év is szarul indul… 🙂
    @Feri: Hogy tudnám veled felvenni a kapcsolatot? írjak egy mail címet?

  51. @Griii:

    Sajnos a rokon nem tud gyorsítani rajta, mert nem Ő intézi, így máséba nincs belevau! Ha mégsem oldják meg ide írj és adok mail-t, amjd ott tel.számot is.

    Biztos, hogy ki lesz cserélve, csak várnod kell! Naponta érdeklődj, mert van, hogy 5-6 nap alatt megvan, csak ülnek rajta! Ennyit lehet gyorsítani! Utána gipszeld be, mint a törött lábakat, nehogy el is hajoljon!:) Na jó nem bosszantalak, csak vicc volt. Meg lesz oldva, de várni mindenki utál, én is!

  52. @Feri: Köszi! 😀
    Lehet hogy ez hülye kérdés, de hol érdeklődjek, T ügyfélszolgálaton telefonon?

  53. @Griii:

    T-nél adtad le? Lehet ügyfélszolgálat, vagy közvetlenül az üzlet. Utóbbi jobb, mert, ha a rendszerben még nincs is benne, hogy visszaért, ott már látják. Nem hülye kérdés, nekem is telefonálnom kellett a válaszért!:)

  54. @Feri: A T-nél. Bemenni nem fogok, mert már nem bírom látni a hazug képüket. Majd megnézem a papírt, amit kaptam, aztán hívom a 1430-at. Kösz mégegyszer is.

  55. @Griii:

    Nincs mit!:)

    Ők vannak érted, ne te érezd rosszul magad miattuk! Legyél velük olyan, mint amilyennek a kiszolgálást érzed!:)

  56. @Jadeye: @Feri:
    A fejlemények az iPhone 6-osommal kapcsolatban (már ha érdekel valakit): Megjegyzem, szerintem ez a sztori megérne itt egy blog bejegyzés, csak mivel nem vagyok túlzottan megáldva írói vénával, ezért csak ide írok.
    Mint feljebb írtam, leadtam a T-pontban múlt hét hétfőn. Türelmesen vártam, hogy hátha valami csoda folytán lesz a hétvégére egy új telefonom. Hát, nem lett: 🙁 A feketeleves csak ezután jön.
    Tegnap az első dolgom az volt, hogy felhívjam a Telekom támogatói szolgálatának telefonszámát (0612659479), mivel tudni akartam hol tart az ügy. Itt egy ember elmondta, hogy a készülék éppen a szerződött szervizpartnerüknél van (TMX.hu), akikhez egyből kértem egy kontakt telefonszámot, amin kaphatok információt. A következő telefonszám, amit kaptam az nem volt más mint az Apple 0680983435-ős telefonszáma nagy meglepetésemre. Itt mondtam nekik hogy én a TMX.hu-t kerestem volna, mert ezt a számot kaptam hozzájuk. A kb. fél órás beszélgetésem eredményez az lett, hogy közölték velem a tényt, hogy ez a cég nem hivatalos szervizpartnere az Apple-nek (ezt egyébként az Apple-ös ügy mondta, hogy idézem “sufni szerviz”). Tehát ez azt jelenti, hogy ha ők belenyúlnak a telefonba, akkor az Apple garim ugrott. A következő, amit mondott, hogy ha javították a készüléket (vagyis ha a sajátomat kapnám vissza), akkor át se vegyem. A következő ami sarkalatos volt figyelemre méltó, hogy a T-nek kötelessége lett volna cserélnie egyből a készüléket, amint bevittem abban az ominózus 72 órában, ami egyébként szerepel is a garancia levélen az apróbetűs részben. Ebből a konzekvencia az az, hogy a Telekom akárhányszor, akárhol rákérdeztem erre a 72 órás dologra, mindig ugyanazt mondták szinte szó szerint, hogy: “az Apple-el az a megállapodás, hogy bármilyen probléma van, minden esetben ők vizsgálják a hibát” és így nem tudnak azonnal cserélni.
    Na itt borult el teljesen az agyam. Mindenkit átvernek, akinek ezt mondják, csak nem tudom mi ebben a logika.
    Természetesen futottam mindjárt forrón a következő körömet a Telekom támogatási telefonszámán. (persze megjegyzem, találtam a TMX-hez is telefonszámot, de ott egy automata közölte, hogy nincs lehetőségem telefonon beszélni velük. Csak a webes felületükön tudom megnézni, hol tart a készülék szervizelése a jegyszám és az IMEI szám megadásával.)
    A beszélgetés itt már nem zajlott olyan “oldottan” és feszültségmentesen. Mondtam a kedvesnéninek, hogy most nem fog lerázni azzal, hogy “ő csak információt tud adni”, most végighallgat!!!! Elmeséltem neki az előbbieket, hogy ki mit mondott, mit mondott az Apple és így tovább… A végén mondtam neki, hogy most én adok nekik 72 órát és szeretném a kezemben fogni az új -és itt kihangsúlyoztam neki, hogy ÚJ- telefonomat szerdán. Erre az volt a válasz, hogy jó akkor ő most ír az illetékes kollégáknak és ha lesz visszajelzés akkor visszaszól. Én mondtam neki, hogy ez nem fenyegetés, de én feljelentem őket, ha ez nem így lesz, mert engem keményen átvertek a szervizeléssel, de legfőképpen a garanciális feltételekkel kapcsolatban!
    Természetesen ma nem hívtak fel, ezért ismét megtettem, ami tőlem tellett. Ma ugyan ezt elmondtam egy teljesen másik kezelőnek, aki egyből mondta, hogy látja az előzmény levelet, de sajnos nem érkezett rá válasz, de most ő mégegyszer ír nekik, mondván ő ennél többet nem tehet. Mondanom se kell, hogy ez sem egy baráti csevegés volt.
    Hát itt tartok. Csak tudjátok ebben az a szomorú, hogy tényleg megtehetnek mindent és meg is teszik. Egy tanult kollegám mondta egy vizsga után, hogy “nem elég, hogy leszopatnak az írásbelin, de a szóbelin még az arcodra is verik” és ez a jellemző minden egyes szolgáltatónál. Más országban ilyet nem engedhetnek meg maguknak, mert olyan pert akasztanának a nyakukba, hogy még életük végéig is megemlegetnék. Itt meg még majdnem nekem kell meghunyászkodnom és könyörögnöm, hogy egyáltalán foglalkozzanak a problémámmal, amit ők okoztak nekem. A kártérítési igényemet meg már meg se merném említeni. Persze nekem nem a potya dolgokra van szükségem, mert ha kell akkor inkább megveszem, nem vagyok rászorulva, de azért az embernek ilyenkor jólesne legalább egy bocsánat kérés. Szerintem ez nem túl nagy dolog.
    Hát ez van. Bocs, hogy ezzel untatlak benneteket, de valahol el kell ezt mondani és szerintem érdemes róla beszélni, mert még más is belesétálhat ebbe a 22-as csapdájába.
    Üdv,
    Geri

  57. Sajnálom az esetet! Addig üsd őket, amíg lehet és jelezd az apple központja felé is, illetve érdeklődj, hogy mi a helyzet a T által leadott telefonoddal. Ja, hogy nem találják?:)

  58. @Feri: Megvan a készülék, a TMX-nél.
    De ők is rohadt trükkösek, mert az oldal egyből angolul jön be és addig nem kapod meg a követési linket, amíg át nem váltasz magyarra. Erre mire rájöttem… Hát komolyan mondom, az egész egy szélhámos banda és ezt az Apple mondta!
    Szóval erről ennyit. Eskü télleg valaki megírhatná ezt a sztorit, én nem vagyok erre sajnos jó. Szerintem elég tanulságos. Egyébként, mint kiderült, az összes itthoni szolgáltató, velük szervizeltet.
    Visszatérve a TMX nyomonkövetésére, feltettek öt képet, amin le van fényképezve a garancia levél, a telefon elölről, hátulról a tartozékokkal, illetve az IMEI számmal a kijelzőn. Az állapotnál pedig a “javítás alatt” című felirat díszeleg tegnap óta.
    A másika, amit le se írtam, hogy tegnap a T-s telefonszámon azt mondták határidőnek ami a papíromon is van: 2015 02 03, ma meg már azt mondták a telefonba, hogy 2015 02 15. Na itt megint elgurult a gyógyszerem. Most komolyan kérdezem, ez nem szélhámosság?


Add a Comment