Gyakori kérdések: az iMessage kikapcsolása, ha már más készüléket használunk

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem egyszer fordult már elő, hogy valaki már nem iPhone-t használ, mert mondjuk elvesztette, vagy ellopták, és még nem tudott újat venni, vagy csak más típusú készülékre váltott, de bármelyik esetben előtte nem kapcsolta ki az iMessage-et. Ez problémát jelentett azért, mert ilyen esetben a száma továbbra is iMessage-ready-ként szerepelt, így más, iOS-es készülék SMS helyett minden esetben iMessage-ként küldött rá üzenetet – ami viszont egy nem almás készülékre nyilván nem érkezett meg. Ilyenkor nem lehetett mást tenni, mint az Apple Support számát felhívni, és velük kikapcsoltatni.

iMessage_deregister_hero

Szerencsére időközben az Apple is lépett az ügyben, és mindezt megkönnyítendő, létrehozott egy külön oldalt, ahol magunk töröltethetjük a telefonszámunkról az iMessage-regisztrációt, ami után már az iOS-t futtató készülékek rendes SMS-t vagy MMS-t fognak az adott számra küldeni, mert látják majd, hogy az már nem iMessage-ready. Lássuk, mi a pontos teendőnk.

Ha már új készüléket használunk, és az iPhone-os ismerőseink jelzik, hogy küldtek nekünk üzenetet, ami továbbra is iMessage-ként ment el, és amit így mi az új, nem almás készülékre már nem kaptunk meg, akkor két lehetőségünk van.

Ha még megvan az iPhone-unk

Ha még megvan a korábban használt iPhone-unk, és azt még nem használja más, akkor pár lépéssel megtehetjük a regisztráció törlését még azelőtt, hogy a készülékről törölnénk az adatainkat, és azt eladnánk.

iMessage_deregister_iPhone

Először is tegyük vissza a SIM-kártyánkat az iPhone-ba, és várjuk meg, amíg kiírja a mobilszolgáltató nevét, ezzel jelezve, hogy csatlakozott a hálózathoz. Ezután a Beállítások (Settings) appban görgessünk az Üzenetek (Messages) menüpontig, majd azon belül az iMessage opciónál húzzuk kikapcsolt állapotra a kapcsolót. Ezzel készen is vagyunk, kivehetjük a kártyát, és áttehetjük a másik, nem almás készülékbe.

Ha már nincs meg az iPhone

Ebben az esetben látogassunk el a selfsolve.apple.com/deregister-imessage oldalra, majd adjuk meg az iMessage-nél regisztrált telefonszámunkat. Ekkor a rendszer egy hat számjegyű visszaigazoló kódot küld SMS-ben a megadott telefonszámra.

iMessage_deregister_web

Ezt a kódot a weboldalon megadva és a Submit gombra nyomva már törölte is a rendszer a számunkat az iMessage-ready számok közül. Ezután egy másik iPhone-on már iMessage helyett az SMS vagy az MMS lesz az új üzenetek típusa, ha a mi számunk a címzett, így az üzenetek már meg kell érkezzenek a nem almás készülékünkre is.

Egyéb tippek

Az alábbi tippek még hasznosak lehetnek:

Kapcsolódó cikkek:

 1. Kérdésem lenne. Ha otthon vagyok, de csak ha otthon, és mobilról hívják a mobilom, akkor kicsörög az Ipadem. Miért? és Hol tudom kikapcsolni…? Egyébként erről jöhetne egy kis update, a két termék szoftveres összefonódásáról, mert nekem már átláthatatlan…

 2. A facetime-nak mennyi köze lehet az iMassege-ben bentragadt régi számhoz? Nála SIM-kártya csere óta (Telenorról T-mobilera) nem tudom 3G kapcsolaton fogadni a Facetime hívásokat, de az iMessage üzik is össze-vissza érkeznek meg. De persze WI-FI-n néha kapcsolódik, néha nem. Teljesen érthetetlen.

 3. Sziasztok! Nem tudom hol feltenni a kérdésemet, de nektek működik az iMessage? Napok óta nem tudunk küldeni a családban senkinek üzenete. Minig piros hibával visszadobja. Minden telót újraindítottunk de semmi. Nem tudjátok mi lehet? Nagyon köszi!!!

 4. Helló,
  lenne egy kérdésem imessage-el kapcsolatban. Az a “problémám”, hogy ha valaki tőlem kap üzenetet, akkor nem a nevemet, hanem az email címemet írja ki neki. Néha késik is az üzenet. Mi lehet a gond? Minden beállítást megnéztem (elvileg), de nem működik. Nálam rendesen megjelennek a nevek.

 5. @Tomenek: az email-címet akkor írja ki, ha nálad feladóként az van kiválasztva, és nem a telefonszám – és a címzett félnél nincs elmentve ez az email-cím a névjegyedhez. Beállítások, Üzenetek, Küldés és fogadás, Új beszélgetés indítása alatt a mobilszámod legyen kiválasztva. ha egy korábbi beszélgetésre válaszol bármelyikőtök, akkor ott még lehet, hogy a korábbi feladó, tehát az email-cím szerepel, így érdemes egy teljesen új beszélgetést nyitni, vagy a régit eleve törölni.

 6. @Jadeye: megvolt, vagyis a számom van megadva új beszélgetés indításánál, és próbáltam természetesen új üzenet létrehozásával is. Viszont arra nem gondoltam, hogy a másik telefonba beírjam az email címemet a nevem mellé. Lehet ez lenne a megoldás?

 7. @Tomenek: nem muszáj neked beírni, az is elegendő, ha ő elmenti a névjegyedbe. ettől még az email marad a tőled kapott üzenet esetén a feladó, de a készülék már a névjegyből megjeleníti a nevedet. teljesen ugyanúgy működik, mintha a telefonszámod nem lenne elmentve nála.

 8. @Jadeye: működik!! 🙂 hozzáadtunk emailt a névjegyhez, és jó. már csak azt nem értem, hogy tesóm névjegyéhez pl. nem adtam hozzá email-t, mégis a nevét írja ki?!?! Köszönet a segítségért!!!

 9. Garanciális iPadomat cseréli,az Apple! A boltban,ahol cserélni fogják a készüléket, felhívták a figyelmemet arra,hogy az Apple honlapján töröljem, az Apple-nál vásárolt készülékeim,közül az IPadomat. Ezt,hol,és hogyan tehetem, meg? A választ, előre is köszönöm! Tisztelettel.E-mail: miko56@freemail.hu, miko5622@yahoo.com

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!