Continuity: avagy miért csörög ki a másik iPhone készülékem, Mac-em?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már vagy 5 ismerős hívott fel engem, hogy miért csörög a másik iPhone készüléke, ha egyszer nem azt hívják. Ez az Apple új szolgáltatása, a Continuity. Korábban már írtunk is róla, magyarul hívásátadás funkciónak hívjuk, az Apple pedig iPhone-mobilhívásoknak.

Screen-Shot-2014-07-07-at-21.52.31-700x437@2x

Ez a funkció még az iOS 8 beta 3-ban jelent meg és akkor ki is próbáltuk nektek, amiről videót is készítettünk: iOS 8 beta 3: kipróbáltuk a hívásátadás funkciót (videó). Azóta elérhetővé vált az iOS 8 és akinek több készüléke van, és ugyanazzal az Apple ID-val használja őket, biztos belefutott ebbe az érdekes dologba. Járjunk a végére.

A Continuity (Folytonosság) az azonos Apple ID és Wi-Fi csatlakozás esetén átadja a hívást a másik készülékre, Mac-re is. Tehát ehhez a funkcióhoz minden készüléken ugyanazzal az iCloud felhasználóval kell belépve lenni és ugyanarra a Wi-Fi-re kell csatlakozni, egyéb esetben nem működik. Mikor bejön egy hívás, akkor kicsörög a többi készülék is, ami olykor hasznos, olykor pedig rendkívül zavaró lehet. Ez természetesen kikapcsolható a Beállítások / FaceTime menüpont alatt:

Photo 196 (1)

Itt a második csúszkára kell koncentrálnunk, az iPhone-mobilhívásokra. Ha ezt kikapcsoljuk, akkor a többi készülék nem fogja megkapni a másik eszközökre érkező hívásokat. Akit ez zavar, annak érdemes lehet ezt a funkciót az összes készülékén kikapcsolni.

Az iOS 8 rendszerről itt írtunk korábban, ha az új funkciók kapcsán kérdésed van, előbb ezt a cikkünket érdemes végigolvasni: Megjelent az iOS 8!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Sziasztok,

  Normál sms (nem imessage) is beérkezik OSX környezetben ha ugyanazon a wifi hálózaton van a macbook és iphone/ipad vagy csak a telefonhívásokra vonatkozóan működik a handoff funkció?

 2. mintha azt olvastam volna az apple oldalán, hogy csak iPhone5től és iPad4től felfele működik. Én mégis fel tudom venni a 4Semre érkező hívásokat az iPad4vel. Ez hogy jöhetett össze? 🙂

 3. Nem értem ezeket az embereket! Egyszer nem olvassák el mit telepítenek a telefonjukra, számítógépükre? Még a megjelenés előtt is mindenhol le volt írva, hogy ez a funkció ilyen lesz. Nem olvasnak? Hol élnek? És csodálkoznak, hogy csörögnek a készülékek… figyelmetlen emberek…

 4. Nekem tetszik ez a funkció.
  Azt szokni kell hogy “megszólal az egész ház” 😀
  Tegnap iPhone lenémítva a nadrágom zsebében ami az ágyra volt dobva. Megszólalt az egyik, majd a másik iPad is a lakás két különböző pontján. (iPad 2-n is műxik gond nélkül!.) Fáradat és bamba voltam, úgyhogy nem az iPadokhoz mentem felvenni hanem elkezdtem keresni a telefont :DDDD Miután leesett, hogy mekkora marha voltam jót röhögtem magamon. Hát igen… még szokni kell.

  A másik: A cégnél a folyosón csörög a telefonon. Kolléga meg ront ki az irodából, hogy csörög a táskámban a telefonom (az iPad csörgött). Erre elővettem a zsebemből a telefont és felvettem 😀
  Azóta is furán néz… nem érti mi történt.
  Csak annyit mondtam neki: Higgy a varázslatban te mugli! Ez Apple! :DDDD

 5. Komolyan mondom nem értem,hogyan fordulhat elő az hogy ugyan azon az iOS 8 rendszeren van amelyiken van ez az opció és van olyanon amelyiken pedig nincs.Kezd jó ez az apple!!!:(

 6. Akiknek nincs ott az opció azok próbálják ki a következőket ( ez megoldotta nekem):

  1. Mindegyik készüléken kapcsold ki a Facetimeot.
  2. Mindegyik készüléket kapcsold ki, majd be
  3. Facetime vissza kapcsolása
  4. Most már ott lesz a hiányzó beállítás!

 7. @ZsDaniel: a Yosemite már elérhető, így gondolom az SMS Relay is.
  @penge03, @Dió: Most nincs lehetőségem kipróbálni, de azért felteszem a kérdést:
  Mindkét szükséges feltétel teljesül?

  “A Continuity (Folytonosság) az azonos Apple ID és Wi-Fi csatlakozás esetén átadja a hívást a másik készülékre, Mac-re is.”
  1. Azonos Apple ID-val vagy belépve iCloud-ba az összes érintett készülékkel?
  2. Azonos WiFi hálózaton van az összes érintett készülék?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!