fbpx Skip to content

Izgalmas új technológiák és tanulságos fejlesztői döntések: folytatódik a HWSW meetup-sorozata: a következő App!free október 16-án lesz az AnKERT-ben.

appfree4

A főszerepet ezúttal (is) a mobilfejlesztők kapják, és a menetrend is a szokásos: négy rövid, vitaindítónak szánt előadás várja a szakmabelieket, akik aztán néhány korsó sör mellett kötetlenül beszélgethetnek az este hátralévő részében. Az idén fontos újdonsággal lepte meg az Apple a fejlesztőit, bemutatta a nulláról felépített, vadonatúj programozási nyelvét, a Swiftet.

Habár az előző App!free kifejezetten az Androidra koncentrált, csütörtökön olyan témák kerülnek elő, amelyek minden mobilfejlesztőt érdekelhetnek. A BME-Autsoft ifjú, de veterán fejlesztője, Kelényi Imre az Apple új programozási nyelvéről, a Swiftről beszél majd, a saját tapasztalatait fogja megosztani a közönséggel. A Ustream is képviselteti magát, Solymosi Tamás (Senior Android developer) azt ecseteli előadásában, hogy mobilappon belül is érdemes leválasztani az “üzleti logikát” a felhasználói felületről. A példa erre természetesen a Ustream esete lesz.

Brindza Gábor (Madhouse) előadása nemcsak a fejlesztőknek, hanem a médiaszakembereknek is szól, ráadásul egy fontos problémát jár körbe: milyen bannert érdemes kiszolgálni mobilhirdetésként? A banner túl egyszerű, a Flash nem működik, a HTML5 pedig túl mágikus. Ha választ nem is ad majd, igyekszik minden aspektusában megvizsgálni a kérdést. Az előadások sorát Maróy Ákos zárja, az Aero Glass kitalálója a legnagyobb hazai zászlóvivője a már-már sci-fit súroló “Glass-eszközök” fejlesztésének – ő is a tapasztalatairól mesél majd.

Aki esetleg egyszerre érdeklődne az App!free és az Apple keynote iránt, annak jó hír, hogy a helyszínen lehet majd az Apple közvetítését is követni.

Mint mindig, az App!free most is ingyenes lesz, a belépéshez mindössze egy regisztrációra van szükség.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. A link helytelen…

  2. Azért a cím választás itt elég szerencsétlen lett 😀
    A swift kód ugyanis a bankok közötti nemzetközi azonosító, amit átutalásoknál használnak. Én swift kódolás vagy programozásnak írtam volna, mert elsőre félrevezetett, amíg nem olvastam el a cikket, hogy mit kereshet itt egy ilyen téma 😀


Add a Comment