Már lehet kapni a 24 karátos iPhone 6-ot

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben elkészítik az aktuális iPhone és iPad „aranyos” változatát. Nem úgy aranyos, hogy cuki, hanem tényleg aranyból készítik a hátlapot és a gombokat. Idén sem tettek másként. Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus soha nem látott értékesítéseket produkált, sokaknak nem jutott, akik vásárolni szerettek volna. Az a jó hírünk, hogy nem kell sorba állnod ahhoz, hogy új telefonod legyen! Viszont sok pénzzel kell rendelkezned. Nagyon sokkal.

gold6

A Cult of Mac interjút készített az Angliában élő Amjad Alival, akinek Gold & Co. nevű cége alakítja át az új telefonokat arany borításúvá. Egyébként ők készítik a dubai Burj Al Arab szálloda arany iPad-jeit is, amiről mi is írtunk.

Ali elmondása szerint már most várólistájuk van az exkluzív készülékre várókról. Neveket természetesen nem említhet, de közte van az Egyesült Arab Emirátusok királyi családjának több tagja, valamint zenészek és orosz oligarchák is. Az általuk készített alap „fapados” modell 5000 dollárba kerül (1.2 millió Ft), de az ár felmehet akár 130 ezer dollárig is (31.4 millió Ft)!

Vállalata nem működik együtt az Apple-lel. Ez a kaliforniai céget ismerve nem meglepő, hiszen a hivatalos bemutató előtt nem fedik fel kártyáikat. Alinak nincs kapcsolata a kínai kiegészítő-gyártókkal sem, így egy kicsit vakrepülést végez. Ráadásul ügyfelei olyanok, akik nem szokták meg a várakozást, mindent azonnal akarnak megkapni.

Az új iPhone-t ő is csak a szeptember 9-i bemutatón látta először, de a pletykákra és a kiszivárogtatásokra odafigyel. Bevallása szerint ezek alapján elég jól be lehet lőni, hogyan fog kinézni az új iPhone, így a hivatalos rajt után két nappal már árulni kezdte a 24 karátos készülékeket.

goldiphone6

Ahogy az átalakítás komoly nyereséget termelő üzletté vált, megjelentek a hamisítók is. Az ő termékeit is hamisítják, már több van belőlük a piacon, mint eredetiből.

Szóval, aki nem akar éjszakákat egy Apple Store előtt tölteni, de megvan hozzá a pénze, nyugodtan rendelhet Alitól iPhone-t. Persze vigyázzon rá, nehogy leejtse és összetörje! Bár a belső alkatrészek cseréje elenyésző a borításhoz képest. Ráadásul 4-5 év múlva műszakilag elavul a telefon, így kénytelen lesz egy újabb 24 karátos készüléket venni… 🙂

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az Aliexpress-en rendelhető a ház 60$ értékben, csak kell egy ügyes kezű valaki aki átrakosgatja a belsőségeket, és már kész is az 5000$-os telefon.

  2. Ha multimilliomos lennek sem vennek aranyozott telefont… Anno lattam egy lila szinu iPhone 4/S-t, ami tetszett nagyon, bar lehet hogy hamisitvany vot…mindenesetre szepnek tunt. Egyebkent hanyadik generacios keszulekeknel kezdtek el ezt a hagyomanyt?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!