fbpx Skip to content

Az iOS 8 esetén az Apple legutóbb augusztus 4-én adott ki beta verziót, így a fejlesztők elég sokáig használták az iOS 8 ötödik beta verzióját annak minden, még ki nem javított hibájával együtt. Most viszont ugyan nem említette az Apple a keynote-on, de mégis megjelent a kiadásra szánt, úgynevezett GM verzió. Ez az eddigiekkel szemben nem érhető el OTA frissítésként.

iOS8_GM

A GM tehát a véglegesnek tekinthető változat, ám a hivatalos megjelenésig hátralévő idő alatt a fejlesztők még jelenthetik természetesen a felmerülő hibákat, de azokból csak a nagyon súlyosakat szokta ilyenkor javítani az Apple. Ezért noha nem valószínű, mégis elképzelhető, hogy a hivatalos verzió eltér majd a GM-től.

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát, ellenben a GM verziók esetén már nem szokott élni az UDID-alapú korlátozás. Ettől függetlenül ha nem vagy fejlesztő, inkább várd meg a maradék pár napot a hivatalos kiadásig.

Az iOS 8 hivatalos verziója szeptember 17-én fog érkezni.

Újdonságok

Az iOS 8 GM az alábbi újdonságokat tartalmazza a beta 5-höz képest.

A Beállításokban az iCloud alatt megváltozott a menüpontok sorrendje, az iCloud Drive legfelülre került, és az Apple lecserélte az iCloud Drive, a Passbook, a Backup és a Keychain ikonjait is – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_beallitasok_b5 iCloud_beallitasok_GM

Érdekes módon az iCloud Photo Library a jelek szerint a GM-ben béta állapotúvá változott, az opció neve legalábbis ezt tükrözi – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_Photo_Library_b5 iCloud_Photo_Library_GM

A GM-ben az új postafiók hozzáadásánál szintén lecserélte az Apple az iCloud ikonját – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_fiok_b5 iCloud_fiok_GM

Mivel az iBooks már a rendszer része, így annak beállításai is új funkciókkal bővültek, és az app buildje is változott – balról a beta 5, jobbról a GM, ahol nem csak a build száma magasabb, de a menüpontok sorrendje is más, legfelül a mobilhálózat használata opcióval:

iBooks_b5 iBooks_GM

A Podcasts app is beépített app lett a beta verziók során, de a GM-ben ennek a beállításai is változtak némiképp – jobbról a beta 5, balról a GM:

Podcasts_b5 Podcasts_GM

Apró változás a beállításokban, hogy a “Hé, Siri” esetén az opció felirata Voice Activation (Hangaktiválás) helyett most már Allow “Hey Siri” lett – balról a beta 5, jobbról a GM:

Hey_Siri_b5 Hey_Siri_GM

Az Óra ikonja is megváltozott: a GM-ben ugyanis sokkal hosszabbak és vastagabbak, így jobban láthatóak lettek a mutatók – balról a beta 5, jobbról a GM:

Ora_b5 Ora_GM

Az Óra ikonja mellett a Passbook esetén is lecserélte azt az Apple, így az új verzión már a mobil fizetési rendszerük, az Apple Pay is helyet kapott – balról a beta 5, jobbról a GM:

Passbook_b5 Passbook_GM

Ezek mellett 15 új háttérképpel is gazdagodtunk, illetve pár korábbit kivett az Apple a rendszerből. Ezekről hamarosan egy újabb cikkben is beszámolunk, amint valaki kiszedi őket a rendszerből.

iOS 8 GM letöltési linkek

Az iOS 8 GM letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Ha fejlesztőként Yosemite Developer Preview 7, illetve iTunes 12 beta van a Mac-en, akkor nyilván az Xcode 6 telepítése sem akadály, viszont azzal elkerülhető, hogy az iOS 8 GM verziója ne települjön megfelelően, és a készülék recovery módba essen.

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

86 Comments

  1. Régóta vártam már az eseményre, de óriási csalódás az új ipod touch elmaradása 🙁
    Az 5g-t már rég nem venném meg, mert elavult…

  2. a keynote nekem is csalódás volt… főleg, h nézhetetlen volt (nekem), de szifon is “kiakadt” (twitter), ha jól láttam…
    – i6-ról mindent tudtunk…
    – apple watch… háááát még nem tudom mire (lesz) jó… 🙁

  3. @VIP: Az ipod touch 5 se az iphone 5-el jelent meg , az lett volna a meglepetés ha most bemutatták volna a 6-ot.

  4. ill. mégsem, ez valami régebbi 🙂

  5. @vtechun: Ezek a letöltési linkek sajnos a 7.1.2-re mutatnak…

  6. Na végre szalad fel iPhone 5S-re a GM…

  7. Megnézné valaki, hogy ios 8 GM-en a jogtár app működik e? Addig egy bètán se ment 5s-en….

  8. Én is feltettem a GM-et és végre megjavult a Synology photo appom! 🙂 az első 8-ás betanal elromlott, de most ismét joooooo!

  9. Kérem! Uraim! GM LINKEKEEET!!!!! 😀

  10. feherbt: nèzd meg lègyszi a jogtár megy-e?!

  11. @Helioport: Mihez kell jóember? i5-höz pár hsz-szel feljebb van és az enyémen fut is szépen.

  12. @szanyizoli: Nálam nem egy a Jogtár. Fehér oldal jön be.

  13. @farrvince: ? 😀 nem ilyen, normális, nem tudom ezt honnan szedted.

  14. Mi? Nekem miért jelenik akkor így meg?? :((
    Mi lehet nálam akkor? Nekem ilyen!

  15. Update:
    Helyre jött!
    Elnézést mindenért

  16. Ez az azonnali díja es irás kényszer egy újraindítás vagy rendes beállítás helyett! Tényleg néha olyan mintha droid dánok direkt keresnek azt amibe bele lehet kötni!

  17. Díja=fika

  18. Sziasztok! Felraktam de nekem nem jelenik meg a diktálás funkció az üzeneteknél se a saját hely küldése funkció! Miért lehet ez? Hangüzenetet tudok küldeni. 4S

  19. sziasztok.
    “ellenben a GM verziók esetén már nem szokott élni az UDID-alapú korlátozás”
    ez igaz? probalta valaki?
    koszonom

  20. @bery83: nekem fel ment regisztrált UDID nélkül.

  21. @cotag: köszönöm!

  22. Nekem elvileg regisztrálva lett az UDID, és eddig a iOS8 bétával működött is a telefon, de most hogy megpróbáltam a iOS8 GM-et feltenni megállt a ” csatlakoztassam a géphez illetve az iTunes-hoz” képernyőnél 🙁 az iTunest (Yosemite) pedig amikor el akarom indítani, azonnal kilép a program és csak úgy hajlandó elindulni, ha nincs csatlakoztatva az iPhone a gépemhez! :((

    Valakinek van valami ötlete? (már próbáltam újraindítani a telefont, nem sikerült!)

    Előre is köszönöm a segítséget!

  23. @TamasKemeny:

    Nekem is ugyan ez volt a helyzet!
    A megoldás a Tinyumrella volt. Vedd kis recovery módból a telefont!

  24. @TamasKemeny:

    Nekem is ez volt a helyzet! A megoldás a Tinyumbrella jelentette. Vedd ki a telefont recovery módból!
    ne aggódj menni fog!
    Nem lesz rajta semmi adatvesztésed.

  25. iGO működőképes vagy crashel még itt is?

  26. Sziasztok,

    regisztrált UDID nélküli 4S-en műxik már valakinek? 🙂

  27. Sziasztok!
    Nekem nincs regisztrálva az UDID, meg eddig semmi ilyenbe nem folytam bele, de olvasgattam már a témában, nagyjából képben is vagyok, csak egy kis megerősítést kérnék a biztonság kedvéért.
    Tehát a fent található linkekről letöltöm azt a zipet, ami tartalmazza az A1457 modelszámot, bemásolom az adott mappába, ahova az itunes egyébként is letölti a hivatalos frissítéseket és mentés után tudom frissíteni az IOS 8 GM verzióra? Vagyis gondolom dfu módba rakva visszaállítással felteszem (legalább is minden hivatalost így teszek fel, nem szeretem az OTA-t), majd aztán visszaállítom az előzőleg készített mentés adatait, mint minden frissítés után. Majd gondolom hasonló módszerrel egy hét múlva fel tudom tenni a végleges IOS 8-at…?!
    Köszi a segítséget! 🙂

  28. @adriandajka: ha nem vagy fejlesztő, nem fogod tudni letölteni a cikkben szereplő linkekről – a GM ugyanis a fejlesztőknek van. egy külön letöltött IPSW-t windows esetén a shift lenyomása mellett, OS X-en pedig az alt/option lenyomása mellett kattintva a frissítés keresése gombra be tudsz tallózni, nem kell semmit másolgatni sehová. (bemásolva az iTunes egyébként sem tenné fel, mert hivatalosan még nem elérhető)

  29. @Jadeye: Köszönöm a segítséget! 🙂 Igen, úgy értettem, hogy itt, a kommentekben található linkről tölteném le, a hivataloshoz tudom, hogy regisztrálni kell.

  30. Sajnos nekem se a minire se az 5S-re nem megy fel a GM beragad recovery-be, Tinyumbrella kiszedi, de ugye update nem történik. iTunes 12 hibákat dob kifagy mikor recoveryben van a telefon.
    OSX 10.10 alatt.
    Van ötletetek mitől? Valakinek felment?

  31. @Otom: ne Yosemite és ne iTunes 12 alatt próbáld. ott az éjjel megjelent iTunes 11.4, azzal mennie kell. mind a Yosemite, mind az iTunes 12 még előzetes verzió.

  32. Mavericks + legújabb iTunes kombinációval simán felment updateként. Nincs regisztrálva a telefon, működik minden.

  33. Ha valakinek nem megy Yosemite alatt a frissítés, akkor tegye fel a Xcode 6-ot, és futtassa.

  34. Továbbá, ha valaki felrakta a TinyUmbrellát, hogy kiüsse recoveryből, akkor utána szedje ki a hosts fájlból a bejegyzést, különben az életben nem fog frissíteni.

  35. @Attila Emi M Nagy: Nekem működik csak az a problémám van amit fentebb említek. Egyébként simán elbírja a telefon. Bátran felrakhatod! 🙂

  36. Valaki próbálja már ki lègyszi, hogy a jogtár app megy e IOS8 GM-en!!

  37. @fuji001: az oké de yosemite alól igy hogy tegyem fel? mindig kifagy az itunes és az iphoen recoveryben lesz.

  38. Sziasztok!
    Ezen az oldalon új vagyok és abban kérném a segítségeteket, hogy…
    Van-e itt valaki, aki tesztelte, teszteli az iOS 8 betakat 4S-en, hogy mik a tapasztalatai? Érdemes-e az iOS 8-at 4S-re telepíteni? Nem fogja-e lelassítani, vagy az akkut nem fogja-e gyorsabban lemeríteni?
    Előre is köszönöm a segítséget.

  39. @makimano: olvasd el az összes eddigi, az iOS 8 beta verzióiról szóló cikkünket és azok hozzászólásait, és abból le tudod szűrni a lényeget.

  40. @Jadeye: Ok, köszi.

  41. Most akkor h tisztán lássuk kell UDID vagy nem? 😀

  42. Sziasztok! Nekem siman felment udid reg nelkul 5s-re. Ami nagyon bosszant, hogy csak lte kapcsolo van, 3g nincs es folyamatosan megy. Ezzel lehet valamit kezdeni szerintetek vagy esetleg frissitesben lesz valtozas? nem hallottatok valami infot errol? Koszonom

  43. Valaki próbálja már ki lègyszi, hogy a jogtár app megy e IOS8 GM-en!! PLS

  44. @crispect: ha LTE kapcsoló van, nincs 3G kapcsoló, ez amióta a Telekom esetén elérhető lett az LTE-kapcsoló, azóta így van. tedd vissza DFU-ban az iOS 7-et, és kész. jailbreak nélkül jelenleg nincs erre opció.

  45. Koszonom szepen az infot! Eleg erdekes. Vodas vagyok amugy, de ennel sem megy. Na mindegy, vissza a 7!

    @szanyizoli: Nalam nem megy a jogtar app, belep es csak egy feher hatter van!

  46. Letöltöttem az IPSW fájlt, de az írja a melléklete, hogy
    “once restored, go here to activate: http://www.ios-now.com/
    🙁
    próbálta valaki nem regelt telefonon?

  47. @szanyizoli: Nekem sem megy i5on. Feher hatter…

  48. Ha fejlesztőként Yosemite Developer Preview 7, illetve iTunes 12 beta van a Mac-en, akkor nyilván az Xcode 6 telepítése sem akadály, viszont azzal elkerülhető, hogy az iOS 8 GM verziója ne települjön megfelelően, és a készülék recovery módba essen.

  49. @szanyizoli: Elindul aztán fehér háttér és semmi…
    Lehet szólni a fejlesztőknek hogy javítsák az alkalmazást. iPhone 5s.

  50. @crispect: attól, hogy van LTE-kapcsoló, még adott esetben a díjcsomagodnak is megfelelőnek kell lenni, mert van, hogy csak adott csomagok előfizetőit engedi az adott szolgáltató az LTE-re.

    @skimen: ha nem vagy fejlesztő, ne tedd fel, pláne ne tölts le mindenféle ismeretlen helyről származó IPSW-t. aktiváláshoz az Apple szervere kell, nem pedig az a link.

  51. @skimen: Azzal csak az UDID regisztrálás lehetőséget reklámozzák. Nekem ugyan be van regeleve, de itt többen megerősítették már, hogy GM-hez már nem kell…

  52. Akkumlátor üzemidő terén mik a tapasztalatok IOS7 -hez kepest?

  53. @lubianker: A diktálás funkció csak a Siri aktiválása után elérhető, ha ki van kapcsolva, akkor nem. Legalább is 5S-en így van.

    Egyébként simán felment regisztráció nélkül gondtalanul, mint bármilyen frissítés és működik is hibátlanul. 3G kapcsoló hiánya az egyedüli negatívum IOS7-hez képest, de azért van benne pozitív fejlődés is bőven. 🙂

  54. 4016-os error üzenettel eldobta a 8GM-et az iTunes. A hajamat téptem már majdnem, amikor fogtam és másik usb portba tettem a kábelt… azonnal felment szó nélkül! Pöccröffre. Üzemel szépen (iPhone 4S) 🙂

  55. Sziasztok! Nekem a kérdésem az lenne, hogy ha 17-én kijön a iOS8, felteszem a telefonra és úgy érzem, hogy iOS7 jobb volt, meddig tehetem vissza? Visszatehetem? Köszi!

  56. iGO Europa 2.5.5 fut szépen. Jogtárnál csak fehér képernyő.

  57. @ibizefrenki: az Apple általában percek, vagy órák alatt lezárja az iOS 8-ra képes eszközök esetén az iOS 7 aláírását. ezt nem lehet előre tudni, de az biztos, hogy ha meg akarod gondolni magad, akkor inkább ne frissíts. az iOS nem a downgrade-re van kitalálva.

  58. Valakinek működnek a widgetek iOS 8-on. Mármint amiket a korábbi bétákba mutattak, mint pl az időjárás “széthúzása” meg hasonlók.

  59. Sziasztok, teljesen tapasztalatlan vagyok ebben a temaban. Nincs fejlesztoi regisztraciom. Fel tudom tenni a gm-et? Van ra mod?

  60. @Huszi74: 17-én itt a hivatalos verzió, amihez semmi körülményeskedés nem kell majd, ellenben ha időközben még javítanak rajta valamit, akkor már rögtön a javított verziót kapod meg. ezt a pár napot már érdemesebb kivárni. egyébként meg letöltöd az IPSW-t, és betallózva frissíted.

  61. @RafaTzara: Én sem látok widgeteket egyelôre. Most még nagyjából annyit tud a notification center, mint azelőtt.

    Volna pár kérdésem, ha valakinek volna tapasztalata:
    – Lock screenen végre ki lehet lőni az értesítést a nem fogadott hívásról. Majd a telefont feloldva, a telefon ikonon ugyanúgy jelzi a kis szám a nemfogadott hívást. Másnál is?
    – Gmail app nem küld hangjelzést új emailről.
    – Mastercard Mobile indulásnál a notifiaction aktiválását kéri, pedig aktiválva van és nem is megy tovább.
    – A photo közül tényleg kiszedték a camera rollt, ami egyben tartalmazta az összes ellőtt fotót? Most egy recent photos van ott. Ha az összes fotót látni akarom, akkor mehetek át a momentsbe és ott szét van darabolva az egész napra felosztva.
    – wifi to cellular switch funkció még mindig nincs? Amikor automatán váltana cellular adatforgalomra, ha a wifi jel még ugyan megvan, csak már olyan gyenge, hogy semmi nem jön át rajta. MIntha egyszer egy béta tartalmazott volna ilyet.

  62. @Jadeye: KöszönLetöltöttem az IPSW-t, feltettem. Fel is ment, de utána az alma jelnél megállt az egész. Most épp visszaállítok..

  63. Azt írja, hogy az iphone nem állítható vissza. Ismeretlen hiba lépett fel. (17). Tud valaki segíteni?

  64. Sziasztok!

    Valakinek nincs ötlete arra, hogy lehetne az akuális névnapokat kitenni akár zárt képernyőre is?
    Régen asszem az 5-ös és 6-os IOS-nél ha össze szinkronizáltam outlokkal a telót,ahova fel voltak szinkronizálva a névnapok akkor simán megjelenítette

    Előre is thx!

  65. @cotag: Gmail app már küld hangjelzést és Mastcard appot sikerült nagy nehezen újraregisztrálni.

  66. Valami csoda folytán sikerült visszaállítani a telefonom. Valaki meg tudná írni, hogy hol hibáztam? [email protected]. Előre is köszönöm. 🙂

  67. Jaydeye, tudnál nekem egy letöltési linket mondani ahonnan a TinyUmbrella leszedhető imac-re? Nem tudom recovery módból kiszedni a telefont. Köszönöm

  68. Hello, próbáltam felrakni a shift + visszaállítás gombbal, ellenőrízte is a fájlt, aztán kiírta, hogy “az iphone flekészítése visszállításra”, ez ment vagy 10 percig, viszont a telefonon nem láttam semmire se utaló jelet, simán maradt bekapcsolva. Valakinek ötlet?

  69. Közben megy, lehet usb para volt

  70. Tegnap recoveryben ragadtam frissites utan es helyre kellett allitani a rendszert. (A1457 5s) Ma ujra probalkoztam, de frissites elott kikapcsoltam az iphone keresese funkciot. Siman felment es gyonyoruen fut. Javaslom mindenkinek akinek recoceryben ragadt a keszulek, hogy probalja igy.

  71. Hali!
    Van valami infó, hogy a Handoff-ot melyik készülékek kapják meg?
    iPhone 4S-em és iPad Mini-m van, mindkettőn iOS 8 GM.
    A Mini-n ott van a Beállítások>Általános-ban a menüje, de a 4S-en nincs.
    Videón láttam, hogy korábbi 4S bétában benne volt.
    Van valami ötlet?
    Köszi!

  72. @ZsDaniel: Sikerült megcsinálni, az a menü még mindig nincs meg, de a FaceTime két külön címen volt, most ugyanazon van és működik a hívás átküldés 😀

  73. Mekkora helyet foglal az ios 8? Többet mint az ios 7?

  74. Feltettem én is i5-re, kicsit sokáig tartott, de gond nélkül felment. Viszont érezhetően gyorsabban merül a készülék… még napok múltán is.
    Konkrétabban: tegnap egész éjszaka töltőn volt, reggel húztam le. Most fél 12 van, és 81%-on áll az aksi. Írtam kb. 2 imessage-t, és nagyjából ugyanennyit whatsapp-on. Ez így elég béna.

  75. @Jadeye: Köszönöm! Megnéztem, 5 perc lezárt idő után ugyanannyit módosult a standby és a usage is! Kikapcsoltam 1-2 background refresh-t (de nem az egészet), ill. letiltottam 1-2 GPS használatot, és mostani teszt szerint 6 perc lock után usage +2 perc, standby +6 perc. Talán most jobb lesz, de nem tudom mi okozz(hatt)a, mert többmindent kilőttem.


Add a Comment