Elérhető az iOS 8 GM

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 8 esetén az Apple legutóbb augusztus 4-én adott ki beta verziót, így a fejlesztők elég sokáig használták az iOS 8 ötödik beta verzióját annak minden, még ki nem javított hibájával együtt. Most viszont ugyan nem említette az Apple a keynote-on, de mégis megjelent a kiadásra szánt, úgynevezett GM verzió. Ez az eddigiekkel szemben nem érhető el OTA frissítésként.

iOS8_GM

A GM tehát a véglegesnek tekinthető változat, ám a hivatalos megjelenésig hátralévő idő alatt a fejlesztők még jelenthetik természetesen a felmerülő hibákat, de azokból csak a nagyon súlyosakat szokta ilyenkor javítani az Apple. Ezért noha nem valószínű, mégis elképzelhető, hogy a hivatalos verzió eltér majd a GM-től.

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát, ellenben a GM verziók esetén már nem szokott élni az UDID-alapú korlátozás. Ettől függetlenül ha nem vagy fejlesztő, inkább várd meg a maradék pár napot a hivatalos kiadásig.

Az iOS 8 hivatalos verziója szeptember 17-én fog érkezni.

Újdonságok

Az iOS 8 GM az alábbi újdonságokat tartalmazza a beta 5-höz képest.

A Beállításokban az iCloud alatt megváltozott a menüpontok sorrendje, az iCloud Drive legfelülre került, és az Apple lecserélte az iCloud Drive, a Passbook, a Backup és a Keychain ikonjait is – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_beallitasok_b5 iCloud_beallitasok_GM

Érdekes módon az iCloud Photo Library a jelek szerint a GM-ben béta állapotúvá változott, az opció neve legalábbis ezt tükrözi – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_Photo_Library_b5 iCloud_Photo_Library_GM

A GM-ben az új postafiók hozzáadásánál szintén lecserélte az Apple az iCloud ikonját – balról a beta 5, jobbról a GM:

iCloud_fiok_b5 iCloud_fiok_GM

Mivel az iBooks már a rendszer része, így annak beállításai is új funkciókkal bővültek, és az app buildje is változott – balról a beta 5, jobbról a GM, ahol nem csak a build száma magasabb, de a menüpontok sorrendje is más, legfelül a mobilhálózat használata opcióval:

iBooks_b5 iBooks_GM

A Podcasts app is beépített app lett a beta verziók során, de a GM-ben ennek a beállításai is változtak némiképp – jobbról a beta 5, balról a GM:

Podcasts_b5 Podcasts_GM

Apró változás a beállításokban, hogy a “Hé, Siri” esetén az opció felirata Voice Activation (Hangaktiválás) helyett most már Allow “Hey Siri” lett – balról a beta 5, jobbról a GM:

Hey_Siri_b5 Hey_Siri_GM

Az Óra ikonja is megváltozott: a GM-ben ugyanis sokkal hosszabbak és vastagabbak, így jobban láthatóak lettek a mutatók – balról a beta 5, jobbról a GM:

Ora_b5 Ora_GM

Az Óra ikonja mellett a Passbook esetén is lecserélte azt az Apple, így az új verzión már a mobil fizetési rendszerük, az Apple Pay is helyet kapott – balról a beta 5, jobbról a GM:

Passbook_b5 Passbook_GM

Ezek mellett 15 új háttérképpel is gazdagodtunk, illetve pár korábbit kivett az Apple a rendszerből. Ezekről hamarosan egy újabb cikkben is beszámolunk, amint valaki kiszedi őket a rendszerből.

iOS 8 GM letöltési linkek

Az iOS 8 GM letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Ha fejlesztőként Yosemite Developer Preview 7, illetve iTunes 12 beta van a Mac-en, akkor nyilván az Xcode 6 telepítése sem akadály, viszont azzal elkerülhető, hogy az iOS 8 GM verziója ne települjön megfelelően, és a készülék recovery módba essen.

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül!

spinning-wheel

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Régóta vártam már az eseményre, de óriási csalódás az új ipod touch elmaradása 🙁
  Az 5g-t már rég nem venném meg, mert elavult…

 2. a keynote nekem is csalódás volt… főleg, h nézhetetlen volt (nekem), de szifon is “kiakadt” (twitter), ha jól láttam…
  – i6-ról mindent tudtunk…
  – apple watch… háááát még nem tudom mire (lesz) jó… 🙁

 3. Ez az azonnali díja es irás kényszer egy újraindítás vagy rendes beállítás helyett! Tényleg néha olyan mintha droid dánok direkt keresnek azt amibe bele lehet kötni!

 4. Sziasztok! Felraktam de nekem nem jelenik meg a diktálás funkció az üzeneteknél se a saját hely küldése funkció! Miért lehet ez? Hangüzenetet tudok küldeni. 4S

 5. Nekem elvileg regisztrálva lett az UDID, és eddig a iOS8 bétával működött is a telefon, de most hogy megpróbáltam a iOS8 GM-et feltenni megállt a ” csatlakoztassam a géphez illetve az iTunes-hoz” képernyőnél 🙁 az iTunest (Yosemite) pedig amikor el akarom indítani, azonnal kilép a program és csak úgy hajlandó elindulni, ha nincs csatlakoztatva az iPhone a gépemhez! :((

  Valakinek van valami ötlete? (már próbáltam újraindítani a telefont, nem sikerült!)

  Előre is köszönöm a segítséget!

 6. Sziasztok!
  Nekem nincs regisztrálva az UDID, meg eddig semmi ilyenbe nem folytam bele, de olvasgattam már a témában, nagyjából képben is vagyok, csak egy kis megerősítést kérnék a biztonság kedvéért.
  Tehát a fent található linkekről letöltöm azt a zipet, ami tartalmazza az A1457 modelszámot, bemásolom az adott mappába, ahova az itunes egyébként is letölti a hivatalos frissítéseket és mentés után tudom frissíteni az IOS 8 GM verzióra? Vagyis gondolom dfu módba rakva visszaállítással felteszem (legalább is minden hivatalost így teszek fel, nem szeretem az OTA-t), majd aztán visszaállítom az előzőleg készített mentés adatait, mint minden frissítés után. Majd gondolom hasonló módszerrel egy hét múlva fel tudom tenni a végleges IOS 8-at…?!
  Köszi a segítséget! 🙂

 7. @adriandajka: ha nem vagy fejlesztő, nem fogod tudni letölteni a cikkben szereplő linkekről – a GM ugyanis a fejlesztőknek van. egy külön letöltött IPSW-t windows esetén a shift lenyomása mellett, OS X-en pedig az alt/option lenyomása mellett kattintva a frissítés keresése gombra be tudsz tallózni, nem kell semmit másolgatni sehová. (bemásolva az iTunes egyébként sem tenné fel, mert hivatalosan még nem elérhető)

 8. Sajnos nekem se a minire se az 5S-re nem megy fel a GM beragad recovery-be, Tinyumbrella kiszedi, de ugye update nem történik. iTunes 12 hibákat dob kifagy mikor recoveryben van a telefon.
  OSX 10.10 alatt.
  Van ötletetek mitől? Valakinek felment?

 9. Továbbá, ha valaki felrakta a TinyUmbrellát, hogy kiüsse recoveryből, akkor utána szedje ki a hosts fájlból a bejegyzést, különben az életben nem fog frissíteni.

 10. Sziasztok!
  Ezen az oldalon új vagyok és abban kérném a segítségeteket, hogy…
  Van-e itt valaki, aki tesztelte, teszteli az iOS 8 betakat 4S-en, hogy mik a tapasztalatai? Érdemes-e az iOS 8-at 4S-re telepíteni? Nem fogja-e lelassítani, vagy az akkut nem fogja-e gyorsabban lemeríteni?
  Előre is köszönöm a segítséget.

 11. Sziasztok! Nekem siman felment udid reg nelkul 5s-re. Ami nagyon bosszant, hogy csak lte kapcsolo van, 3g nincs es folyamatosan megy. Ezzel lehet valamit kezdeni szerintetek vagy esetleg frissitesben lesz valtozas? nem hallottatok valami infot errol? Koszonom

 12. @crispect: ha LTE kapcsoló van, nincs 3G kapcsoló, ez amióta a Telekom esetén elérhető lett az LTE-kapcsoló, azóta így van. tedd vissza DFU-ban az iOS 7-et, és kész. jailbreak nélkül jelenleg nincs erre opció.

 13. Koszonom szepen az infot! Eleg erdekes. Vodas vagyok amugy, de ennel sem megy. Na mindegy, vissza a 7!

  @szanyizoli: Nalam nem megy a jogtar app, belep es csak egy feher hatter van!

 14. Ha fejlesztőként Yosemite Developer Preview 7, illetve iTunes 12 beta van a Mac-en, akkor nyilván az Xcode 6 telepítése sem akadály, viszont azzal elkerülhető, hogy az iOS 8 GM verziója ne települjön megfelelően, és a készülék recovery módba essen.

 15. @crispect: attól, hogy van LTE-kapcsoló, még adott esetben a díjcsomagodnak is megfelelőnek kell lenni, mert van, hogy csak adott csomagok előfizetőit engedi az adott szolgáltató az LTE-re.

  @skimen: ha nem vagy fejlesztő, ne tedd fel, pláne ne tölts le mindenféle ismeretlen helyről származó IPSW-t. aktiváláshoz az Apple szervere kell, nem pedig az a link.

 16. @skimen: Azzal csak az UDID regisztrálás lehetőséget reklámozzák. Nekem ugyan be van regeleve, de itt többen megerősítették már, hogy GM-hez már nem kell…

 17. @lubianker: A diktálás funkció csak a Siri aktiválása után elérhető, ha ki van kapcsolva, akkor nem. Legalább is 5S-en így van.

  Egyébként simán felment regisztráció nélkül gondtalanul, mint bármilyen frissítés és működik is hibátlanul. 3G kapcsoló hiánya az egyedüli negatívum IOS7-hez képest, de azért van benne pozitív fejlődés is bőven. 🙂

 18. 4016-os error üzenettel eldobta a 8GM-et az iTunes. A hajamat téptem már majdnem, amikor fogtam és másik usb portba tettem a kábelt… azonnal felment szó nélkül! Pöccröffre. Üzemel szépen (iPhone 4S) 🙂

 19. Sziasztok! Nekem a kérdésem az lenne, hogy ha 17-én kijön a iOS8, felteszem a telefonra és úgy érzem, hogy iOS7 jobb volt, meddig tehetem vissza? Visszatehetem? Köszi!

 20. @ibizefrenki: az Apple általában percek, vagy órák alatt lezárja az iOS 8-ra képes eszközök esetén az iOS 7 aláírását. ezt nem lehet előre tudni, de az biztos, hogy ha meg akarod gondolni magad, akkor inkább ne frissíts. az iOS nem a downgrade-re van kitalálva.

 21. @Huszi74: 17-én itt a hivatalos verzió, amihez semmi körülményeskedés nem kell majd, ellenben ha időközben még javítanak rajta valamit, akkor már rögtön a javított verziót kapod meg. ezt a pár napot már érdemesebb kivárni. egyébként meg letöltöd az IPSW-t, és betallózva frissíted.

 22. @RafaTzara: Én sem látok widgeteket egyelôre. Most még nagyjából annyit tud a notification center, mint azelőtt.

  Volna pár kérdésem, ha valakinek volna tapasztalata:
  – Lock screenen végre ki lehet lőni az értesítést a nem fogadott hívásról. Majd a telefont feloldva, a telefon ikonon ugyanúgy jelzi a kis szám a nemfogadott hívást. Másnál is?
  – Gmail app nem küld hangjelzést új emailről.
  – Mastercard Mobile indulásnál a notifiaction aktiválását kéri, pedig aktiválva van és nem is megy tovább.
  – A photo közül tényleg kiszedték a camera rollt, ami egyben tartalmazta az összes ellőtt fotót? Most egy recent photos van ott. Ha az összes fotót látni akarom, akkor mehetek át a momentsbe és ott szét van darabolva az egész napra felosztva.
  – wifi to cellular switch funkció még mindig nincs? Amikor automatán váltana cellular adatforgalomra, ha a wifi jel még ugyan megvan, csak már olyan gyenge, hogy semmi nem jön át rajta. MIntha egyszer egy béta tartalmazott volna ilyet.

 23. Sziasztok!

  Valakinek nincs ötlete arra, hogy lehetne az akuális névnapokat kitenni akár zárt képernyőre is?
  Régen asszem az 5-ös és 6-os IOS-nél ha össze szinkronizáltam outlokkal a telót,ahova fel voltak szinkronizálva a névnapok akkor simán megjelenítette

  Előre is thx!

 24. Hello, próbáltam felrakni a shift + visszaállítás gombbal, ellenőrízte is a fájlt, aztán kiírta, hogy “az iphone flekészítése visszállításra”, ez ment vagy 10 percig, viszont a telefonon nem láttam semmire se utaló jelet, simán maradt bekapcsolva. Valakinek ötlet?

 25. Tegnap recoveryben ragadtam frissites utan es helyre kellett allitani a rendszert. (A1457 5s) Ma ujra probalkoztam, de frissites elott kikapcsoltam az iphone keresese funkciot. Siman felment es gyonyoruen fut. Javaslom mindenkinek akinek recoceryben ragadt a keszulek, hogy probalja igy.

 26. Hali!
  Van valami infó, hogy a Handoff-ot melyik készülékek kapják meg?
  iPhone 4S-em és iPad Mini-m van, mindkettőn iOS 8 GM.
  A Mini-n ott van a Beállítások>Általános-ban a menüje, de a 4S-en nincs.
  Videón láttam, hogy korábbi 4S bétában benne volt.
  Van valami ötlet?
  Köszi!

 27. Feltettem én is i5-re, kicsit sokáig tartott, de gond nélkül felment. Viszont érezhetően gyorsabban merül a készülék… még napok múltán is.
  Konkrétabban: tegnap egész éjszaka töltőn volt, reggel húztam le. Most fél 12 van, és 81%-on áll az aksi. Írtam kb. 2 imessage-t, és nagyjából ugyanennyit whatsapp-on. Ez így elég béna.

 28. @Jadeye: Köszönöm! Megnéztem, 5 perc lezárt idő után ugyanannyit módosult a standby és a usage is! Kikapcsoltam 1-2 background refresh-t (de nem az egészet), ill. letiltottam 1-2 GPS használatot, és mostani teszt szerint 6 perc lock után usage +2 perc, standby +6 perc. Talán most jobb lesz, de nem tudom mi okozz(hatt)a, mert többmindent kilőttem.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!