fbpx Skip to content

Tartva magát a két hetenkénti frissítéshez, az Apple pár perce elérhetővé tette az iOS 8 ötödik bétáját. Azok számára, akiknek már az iOS 8 beta 4 fut a készülékén, ahogy azt már megszokhattuk, OTA frissítéssel is elérhető az új rendszer. Aki eddig nem frissített a beta 4-re, az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével frissíthet a beta 4 előtti verziókról, mert azokról az OTA frissítés technikai okokból nem lehetséges, az csak közvetlenül az előző beta verzióról működik.

iOS8b5

A beta 5 várhatóan ismét több hibát javít, hiszen ez a fejlesztési folyamat velejárója. Hamarosan frissítjük a cikket az újdonságokkal, amint telepítettük a készülékeinkre az új verziót, és amint a fejlesztői központban elérhetővé válik a kiadás részleteiről szóló dokumentum beta 5-ről szóló verziója.

Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát.

Ha az Apple továbbra is tartja a kéthetes “ritmust”, akkor az iOS 8 beta 6 augusztus 18-án érkezhet. Az iOS 8 beta 5 lejárati ideje pedig október 6-án 02:00.

Újdonságok

Az iOS 8 beta 5 az alábbi újdonságokat tartalmazza a beta 4-hez képest.

Új beállítások az iCloud-fotókönyvtár kapcsán – mostantól megadhatjuk, hogy a készített képeinkből az eredetieket tárolja-e a készülék, vagy az eredetiek csak az iCloudban, a készüléken pedig arra optimalizált, és így kevesebb tárhelyet felhasználó képek legyenek:

iOS8b5_iCloud_fototar

Új iCloud ikon a Beállítások appban:

iOS8b5_iCloud_ikon

Új ikonok az iCloud beállításain belül is:

iOS8b5_iCloud_opciok

Az Egészség appon belül beállítható, hogy az orvosi azonosítónk a készülék zárolt állapotában elérhető legyen-e vagy sem:

iOS8b5_Orvosi_azonosito_tiltas

Az Egészség appban tárolt adatok mostantól exportálhatóak:

iOS8b5_Egeszseg_export

Új “SMS Relay” opció az üzenetekhez – erről jelenleg még nem sokat tudunk, magyarra sincs még lefordítva a felugró üzenet, de ez elvileg arra lesz jó, hogy a Handoff funkcióhoz hasonlóan ugyanazzal az iCloud fiókkal a Mac-en bejelentkezve az iMessage-en felül SMS-t is küldhessünk majd. Egyelőre nem találtuk meg, kikapcsolni hol lehet, illetve ez csak a készülék újraindítása után ugrott fel, rögtön a frissítést követően nem:

iOS8b5_SMS_Relay

iOS 8 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 8 beta 5 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Figyelem! Ez a cikk folyamatosan frissül!

spinning-wheel

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. Tapasztalataitok szerint mennyire veszik figyelembe a beta-felhasználók visszajelzéseit?

  2. Jameg még egy kérdés: mi a különbség a két iPhone 5s model között?

  3. @tzolesz: “mennyire veszik figyelembe a beta-felhasználók visszajelzéseit?”
    ha hibajegyet nyitottál nekik hivatalos fejlesztőként, akkor nyilván figyelembe veszik. de ezt láthatod is abból, ha válaszolnak a hibajegyedre, vagy lezárják.

    “mi a különbség a két iPhone 5s model között?”
    ezt a fejlesztői központban külön linkelt dokumentumban írják le, tehát ha belépsz, akkor ott írja is, hogy melyik modellhez melyik verzió van. az egyik az amerikai kontinensen forgalmazott modellek csoportja, a másik az európai és ázsiai, plusz talán Afrika. hogy neked melyik kell, azt a készüléked modellszáma adja meg:

    To determine the proper download for your iPhone 5s, iPhone 5c, or iPhone 5, click here. To determine the proper download for your iPad Air, iPad mini, or iPad (4th generation), click here.

  4. Egy ujdonsag, ha a keresot lehuzzuk es visszalokjuk akkor az animacio valtozott 🙂

  5. @rEdh1t: az előbb megnéztem egy még nem frissített készülékkel összehasonlítva, de nekem ugyanaz az animáció mind a beta 4, mind a beta 5 esetén.

  6. tényleg más az animáció!
    az ikonok másképp tünnek el,illetve jönnek elő…

  7. @Jadeye: Igaza van, tényleg más legalább is i5-ön.

  8. @norbiv6: maximum gyorsabb lett. én iPhone 4s / iOS 8 beta 4-et hasonlítottam össze iPhone 5s / iOS 8 beta 5-tel, de nem vettem észre különbséget.

  9. az Üzeneteken belül van egy olyan beállítás, hogy emelés hallgatáshoz, az ott volt?

  10. @Jadeye: i5-nél egy folyamatosan elhalványosodó blur effekt van a húzással egyidejűleg és folyamatosan jön le a szövegmező

  11. @Jadeye: ez az orvosi azonosító megjelenítése zárolt képernyőnél már volt beta 4-nél is

  12. Tudja valaki hogy a magyar forditas hogy keszul? Van egy magyar az apple-nel? Vagy itranslatet hasznalnak esetleg? 😉

  13. Az apple tv meg új ikonokat kapott

  14. @lvgaben: Mint az összes többi cégnél. Kiadják fordítóirodáknak, aztán vagy van valaki házon belül, aki hobbiból átnézi, hogy mekkora baromságot fordítottak, vagy kiadják a kapottat.

  15. @norbiv6: “folyamatosan elhalványosodó blur effekt”
    nekem a 4s esetén a beta 4 pontosan ugyanezt csinálta, egymás mellett néztem a kettőt, nem volt különbség.

    “az orvosi azonosító megjelenítése zárolt képernyőnél már volt beta 4-nél is”
    nem volt rá megjelenítés tiltása opció, ha kitöltötted adatokkal, minden esetben megjelent.

    @ef-dani: vagy kapnak róla dögivel hibajegyet, ha belefutunk ilyesmikbe. 😉

  16. @rEdh1t: tenyleg

  17. @Jadeye: Nekem valtozott az biztos, mert hasznalom eleg sokat s egybol feltunt azert is irtam le, de elnezest ha nem igy van.

  18. Sziasztok! segítséget szeretnék kérni. Változott valamit iOS8-ban az SMS kezelés? Az a gondom, hogy a jelenlegi iOS 7.1.1-ben, nem tudok egy üzeneten belül törölni, csak magát az egészet. iOS6.X-ben még lehetett. Vagy van erre valami trükk? Előre is köszi a válaszokat.

  19. @prepasi: hosszan nyomj egy üzenetre és ott a "More…" gombot használd! 😉

  20. @Dj Dumbledore: ah, nagyon köszi! 🙂 iOS6-ban még volt egy “szerkesztés” gomb.

  21. Fb messenger eddig beta 4-en ment. Tegnap frissítettem a messengert is,meg frissítettem beta 5-re,azóta nem megy. Melyik frissítés lehet a ludas? 😀

  22. Hatalmas ujdonsagok … 🙁

  23. @foxride: ezek csak a beta 4 és beta 5 közötti változások, ahol nem is kell túl nagy dolgokra számítani. ha az iOS 7.x verzióival hasonlítod össze, akkor nyilván sokkal szembetűnőbb a különbség.

  24. elkezdtem utánajárni kicsit a konkurenciánál és azt kell mondjam nagyon nagyot kéne most újítani almáéknak. egyszeruen mintha maradna le többihez kepest. ott a samu/htc anyi új fearuret epitett be mar a rendszerbe hogy nem egyszer csodalkozva neztem hogy barataim miket csinalnak telefonjaikkal, nekem meg maradt egy slide to unlock nos szevasz. van egy jó telefonom ami mukodik hibátlanul de sajnos ez már kevés. remélem nem fogunk csalódni septemberben mert lehet elgondolkozok majd hogy 5semet mire csreljem

  25. diario: ha neked kevés, kevés pénzért megszabadítalak ettől a problémától! 😀

  26. Egyetértek diarioval. Mostanra sokkal nagyobbak az elvárások. Bízom benne, hogy nem csak a hype miatt lesz kúl az új iPhone, valamint az iOS, hanem tényleg versenyképes termékkel jönnek ki almáék.

  27. @diario: én egy valaminek tudnék örülni igazán, az pedig a vízállóság. de azért nem vagyok hajlandó androidra váltani, a vízálló tokok meg ormótlanok sajnos. illetve a másik, hogy oké, hogy hajlítható az üveg rajta, meg szemből ütve legtöbbször eléggé ellenálló, na de oldalról eltalálva könnyen pókhálós lesz. plusz nyilván mivel az alumínium egy puha fém, így a készülékház éle is könnyen sérül. ha ezeken tudnak javítani, és mondjuk vízállóvá teszik, na az sokat dobna rajta. meg például hogy testre szabható legyen, hogy a vezérlőközpontban milyen gombok jelennek meg, ha le van zárva a készülék. illetve lenne még szoftveresen ez meg az, de ezek már apróságok.

  28. @Jadeye:
    Igen, ez az alumínium nekem is szúrja a szemem! Az én ötösöm kb fél napig volt tok nélkül és nagyon vigyázva is sikerült egy sérülést begyűjteni. Tudom, nem nagy dolog, de pár óra alatt?!?!

  29. Észrevétel:
    i4S-en a zenelejatszo hangosabb lett szerintem, legalabbis fulesen biztos 🙂

  30. Valóban más lett a Spotlight animáció. Eddig ahogy lehúztam, kicsit visszaugrott, mint a control center, most meg csak simán lecsúszik és a végén megáll. Nem ugrik a végén.

  31. hali!

    a telefon (5S), és a macbook white (2010) fent van a friss 8 beta 5.
    Az sms-ek a macbookra most már megérkeznek, de viszont nem tudok küldeni a macbook-rol sms-t.
    nektek megy a küldés?
    vagy nálam a hiba?

  32. Meg annyit, hogy nalam van csak ilyen hiba hogy se a telefonalas se az sms kuldes nem megy a ket keszulek kozott? Kozbe bejonnek az smsek gepre de nem mennek onnan ki. A tobbi handoff resze megy. WiFi, bluetooth be van kapcsolva s azon a halozaton is vannak. Valaki ebbe tud segiteni?

  33. Sztem változott az időjárás app is.
    Úgy emlèkszem nem mutatta 10 napra előre,illetve a felület is másabb lett…főleg a görgetésnél szembetűnő!

  34. @xnotimeforlovex: mutatta. a görgetésnél a beta 2-3 között változott az alsó adatok megjelenítése kissé.

  35. A continuity funkció nekem működik azaz, ha böngészek a telefonon a gépen tudok tovàbb böngészni, megjelenik a kis böngésző ikon a gépen. A telefonàlás nem működik a gép és a telefon között, viszont az SMS megérkezik a gépre. Personal hotspot funkció kisebb hibákkal működik.

  36. @mohilla: Ugyan ez a helyzet nalam is valaki tud ebbe segiteni, hogy mert nem megy mert van akinel megy 🙁

  37. @mohilla: Yosemite-n FaceTime-on be vagy jelentkezve és ott be van kapcsolva a beállítások alatt a telefonálás?

  38. Köszönöm a javaslatot. Be voltam lépve a FaceTime-ba. Miutàn ki/be lèptem megjelent a beàllitàs amit Admin javasolt ki jelöltem ès tökéletesen működik a telefonálás is két eszköz között.

  39. Amilyen jók voltak az előző beta-k energiagazdálkodási szempontból,ez pont az
    ellentéte.Eddig nagyon jól bírta az i5-öm,viszont beta5-el nagyon merül!
    Remélem a GM nem lesz ilyen…

  40. Sziasztok.
    Tapasztalt valaki olyan problémát, hogy a gps folyamatosanmegy? Hiába van beállítva hogy pl. csak a google maps használja, folyamatosan megy. Emiatt iszonyatosan gyorsan merül. Nekem nagyon max. 5 órát bír. Kénytelen voltsm visszatenni a 7-et. 🙁

  41. Kikapcsoltam mindent. Egyedül a google maps van bekapcsolva.

  42. Sziasztok.
    Ipad minim van , hallani valamit arról hogy esetleg változtatnak bluetootht csatlakozáson?
    Konkrétan van egy külső bluetooth gps vevőm ami kitűnően működik win7 és android alatt ,de a mini nem ismeri fel. Bosszant, 🙁 hogy amúgy kezelné, de a rendszer tiltja. Legalábbis ha jók a neten fellelhető infók.
    Nem szeretnék ezért jailbreakot használni

  43. @csilles: az iOS készülékek esetén a Bluetooth csak meghatározott funkciókra, így headsethez vagy az AirDrophoz van alapból. ezen felül megfelelő alkalmazás használatával más kiegészítőkkel is működhet szinkronizáció, lásd például a Jawbone UP24, vagy a Fitbit Flex okoskarkötőket. ettől függ. keress hozzá alkalmazást, ami támogatja azt a típust. ha nincs ilyen, akkor nem fog menni, mert az iOS-ben nincs alapból ehhez alkalmazás, ami használni tudná.

  44. Köszi


Add a Comment