fbpx Skip to content

Az elmúlt napokban találtam rá az Alexander Babaev és Ilya Birman által készített valuta és mértékegység-konvertáló alkalmazásra, az Ångström-re, amely a Vert és az Amount alkalmazásokhoz képest fényévekkel gyorsabb.

coverend

Én leggyakrabban a pénznemek közötti váltásra szoktam használni a külöböző konvertáló alkalmazásokat, mivel egyrészt sokkal gyorsabbak, mint a Google-ön történő keresés, masrészt internetkapcsolat nélkül is használhatóak, ami külföldön igencsak jól szokott jönni.

Valljuk be, az App Store tele van különféle mértékegység- és valutaváltó appokkal, azonban a legtöbbjük rendkívül csúnyán néz ki, valamint minden egyes alkalommal egy óriási listán kell magunkat átrágnunk, mire megtaláljuk az átváltani kívánt mértékegységet.

Az Ångström designja rendkívül letisztult az egyszerű fehér háttérnek, valamint a színes betűknek köszönhetően. Használat közben érdemes megfigyelni, ahogyan az apró animációk még inkább vezetik a tekintetünket a mértékegységek között. Mindezek összességében egy valóban kifinomult és ízléses alkalmazás érzését keltik.

screen1136x1136-84 screen1136x1136-66

Az alkalmazás elindítása után a legfeltűnőbbek a szokásos billentyűzet felett található számok, amelyek segítségével anélkül tudjuk megadni a mennyiség értékét, hogy átváltanánk a billentyűzetünket.

Miután megadtuk a mennyiséget, elkezdhetjük gépelni a mértékegység vagy valuta nevét, amelyet akár a szimbólumok ségítségével is beírhatunk. Ez minden, amit tennünk kell és rendkívül gyorsan megkapjuk a kívánt eredményt.

IMG_0787 IMG_0788

Az Ångström megtanulja a keresési eredményeinket is, ezáltal ha állandóan egy adott konvertálást végzünk az időnk nagy részében, alapértelmezetten azokat a mértékegységeket fogja felajánlani.

Ami a valutákat illeti, az alkalmazás állandóan frissíti az adatbázisát az aktuális árfolyamoknak megfelelően, de természetesen offline módban is használhatjuk az egyszer már szinkonizált adatbázist.

Fontos megjegyezni, hogy a magyar forint sajnos nem szerepel az alapértelmezett csomagban, így kénytelenek vagyunk megvásárolni a teljes, összes mértékegységet és valutát tartalmazó csomagot 1.99 dollárért.

cover

Jó hír azonban, hogy az alap alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, így ki tudjuk próbálni, mielőtt megvásároljuk hozzá a kiegészítőt abban az esetben, ha még több valutára és mértékegységre lenne szükségünk.

[appstore id=”783839219″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Kiprobaltam! Jo is meg nem is! Beirtam egy kissebb adatot 15 majd km a masik oldalon a cm t ! Es kiadta az eredmenyt 1.5×10 a6 ikont! Ez aztan az eredmeny!

  2. A valutat a kozep arfolyamon szamitja ki ! Ami reszben jo de nem mindenkinek szerintem.

  3. Min számoljon, ha nem középárfojamon! Azon számol az összes! Szerintem 2$-ért drága! Van sok ingyenes! Én pl. a számologépen szoktam meg a noti centerben vannak bent az árfolyamok! Csak engem zavar ha valaki sok felkiálltó jelet rak?(!)

  4. Árfolyam!!! (:D)

  5. Vannak emberek akik a kákában is csomot keresnek . Unalmadban tudok jobb elfoglaltsagot is ajanlani ha szeretned! Szerintem egymas segitesere vagyunk itt remelhetoen tobben mint a te fajtad. Es csak az eszrevetelem osztottan meg.


Add a Comment