Új tipp került a Tippek appba az iOS 8 béta esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iOS 8 negyedik béta változatában jelentette meg a Tips (Tippek) nevű alkalmazást. Az app bemutatja a rendszer főbb újdonságait, hasznos tippeket adva a felhasználóknak.

iOS8b4_Tippek iOS8_tippek_vege

Így többek között megtudhattuk, hogyan lehet gyorsan válaszolni az értesítésekre, hogyan küldhetünk hangos üzenetet vagy elsajátíthattuk a levelek kezelésének új módját is. Az Apple a saját honlapján külön aloldalakat is létrehozott a tippeknek: van külön iPhone-naliPaddel és iPod touch-csal foglalkozó aloldal is.

Tips Apple oldal

Az iOS 8 ötödik bétájával együtt ugyan némileg frissült ez az alkalmazás is, de akkor az abban elérhető tippek nem változtak. Most is mindössze egyetlen egy új tippet adtak a listához, egyfajta gyorstárcsázást – megosztották, hogyan lehet a Névjegyzékben szereplő bizonyos kontaktokat (Kedvenceket és az Előzményeket) villámgyorsan elérni: dupla Home gomb nyomásra megjelenik az alkalmazásváltó képernyő, ahol a felső sávban elég rányomni az illető fényképére, és már lehet is hívást indítani vagy üzenetet írni.

iOS8_Tippek_gyorshivas

Az iOS 8 várható szeptemberi hivatalos megjelenését követően az Apple minden héten ad majd egy új tippet. Érdemes lesz rendszeresen visszanézni, mert még gyakorlott felhasználók is megtudhatnak új dolgokat.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a magyar fordítás miatt egyes tippek csak később lesznek elérhetőek, ha magyarra állítva használjuk a készülékünket. Így jelenleg a fenti, a kontaktok gyors elérését bemutató tipp sem jelenik meg a magyarra állított készülékeken.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Igaz, iOS8 tippek vannak itt, de valaki segítsen ki egy iOS7 tippel, ha lehet. Miért nem tudok a kontaktokban csoportokat létrehozni? Mit állítottam be rosszul, vagy mit nem állítottam be eleve?! Úgy érzem igencsak szétnéztem a beállításokban, de sehol sem sikerült ezen módosítanom.

  2. @jv0521: nem volt új béta. a szolgáltatóknak való külön verzió az nem a fejlesztőknek való, így az klasszikus értelemben véve nem béta. az egy speciális, csak a szolgáltatóknak készült build. különítsük el a kettőt egymástól. a szolgáltatóknak az Apple bármikor adhat speciális buildet, még akkor is, ha az adott iOS-verzióból egyébként nincs béta. de ez teljesen más.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!