fbpx Skip to content

Már régóta keresek egy összetettebb funkciókkal rendelkező feladatkezelő alkalmazást a gyári Emlékeztetők helyett, mivel annak funkciói és működése gyakran kevésnek bizonyulnak számomra.

launch@2x

Egy korábbi, emlékeztető alkalmazásokról szóló cikkemben már megemlítettem a Wunderlistet, azonban az akkori, iOS 6 designnal rendelkező felülete miatt el is vetettem azonnal. Most azonban megérkezett az applikáció 3.0-ás verziója új kinézettel és funkciókkal, így akadtam neki még egy esélyt.

Összességében a Wunderlist eddigi történelmében a legnagyobb frissítés, az idei 3.0-ás verzió több mint 60 javítást és egy megújult felhasználói felületet is kapott. Nézzük meg őket külön-külön, hogy mi is változott pontosan az előző verzióhoz képest.

Design

Igaz egy év késéssel, de a Wunderlist is megkapta az iOS 7-nek megfelelő megújult külsőt, azonban személy szerint én rendkívül örülök annak, hogy nem egy elcsépelt és szokásos “flat” kinézetet kapott egyszerű színátmenetekkel és árnyék nélküli gombokkal, hanem a már meglévő és megszokott designt csiszolták tovább annak érdekében, hogy még letisztultabb, átláthatóbb és használhatóbb legyen.

Photo 86 Photo 87

Új funkciók

Az új funkciók közül az alkalmazás megújult, valós idejű szinkronizációs technológiáját kell mindenképpen kiemelnünk, amely fantasztikusan működik. A gyári Emlékeztetők rendszeres használata után már-már kezdtem azt hinni, hogy a 2-4 perces szinkronizációs idő valóban normális és elfogadhatónak számít, közben pedig éreztem, hogy ennek nagyon nem így kéne működnie 2014-ben.

A Wunderlist 3.0 esetében a szinkronizációs idő olyan egy, esetleg két másodperc körül van, függetlenül attól, hogy milyen eszközöket használunk.

Az app használata esetén óriási előnyt jelent, hogy egyaránt elérhető Mac, iOS, Android, Kindle Fire, valamint Chromebook esetén is. Emellett kapunk még böngésző bővítményt is, amelynek segítéségével gyakorlatilag bármelyik böngészőből tudjuk menedzselni a listáinkat. Ha mindez nem lett volna elég, akkor jó hír, hogy hamarosan érkezik a Windows Phone és Windows 8-ra optimalizált verzió is, így valóban lefedve szinte a ma használatban lévő összes eszközt és platformot.

Továbbá az új Wunderlist sokkal kisebb méretű és fürgébb program is lett annak köszönhetően, hogy a fejlesztők még tovább egyszerűsítették és fejlesztették a funkciókat.

mac@2x

Az ingyenes Wunderlist felhasználói fiókkal legfeljebb 5 MB-os fájlokat tudunk csatolni a tennivalóinkhoz, legfeljebb 10 emberrel tudjuk megosztani egy adott listánkat, 25 alfeladatot tudunk rendelni minden egyes tennivalónkhoz, valamint 20 különböző háttérrel használhatjuk az appot. Abban az esetben, ha ezek a paraméterek esetleg kevésnek bizonyulnának a számunkra, akkor havi 4.99 dollárért az összes fent említett tulajdonságot korlátlanul használhatjuk, ami pedig a háttereket illeti, azokból kapunk még plusz 10 darabot.

Screen Shot 2014-08-02 at 18.26.33

Véleményem szerint a Wunderlist 3.0 az egyik legjobb feladatkezelő alkalmazás, amely ma megtalálható az App Store-ban. Számomra az ingyenes verzió teljes mértékben megfelelő és úgy vélem, hogy az esetek többségében ez másoknál is így lesz. Egyetlen óriási fájdalmam, hogy a jelenlegi Emlékeztetők applikációból nem tudom exportálni a már meglévő és elvégzett feladataimat a Wunderlist adatbázisába, így ha esetleg tudsz valamilyen megoldást a problémámra, akkor kérlek mindenképpen jelezd azt egy hozzászólás formájában a cikk alatt. 😉

Neked melyik a kedvenc feladatkezelő alkalmazásod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Na pont a dizájn miatt nem fogom frissíteni a Wunderlist alkalmazásomat…. a másik 6 alkalmazás mellett, melyeket ugyanezen okból nem frissítek. Nem értem miért kell elcseszni azt, ami tetszik…. a fa háttérmintázat eddig a legbarátságosabban és leghangulatosabban kinéző alkalmazássá tette számomra a Wunderlistet, erre tessék…. a divat nem mindig jó, ezt mikor értik meg a fejlesztők? OSX-en is ugyanezért nem hagyom frissülni az alkalmazást. Letojom hány új funkciót raktak bele és mennyit javítottak ki, ha egyszer nem tetszik és visszakívánom a régit……. az iOS frissítést is ugyanezért bántam meg és a manapig vágyom vissza a régi kinézetre. Legfőképp az iBooks-ot nen frissítem. A könyvespolc igenis, nézzen ki úgy, mint egy könyvespolc, ne úgy mint egy semmi…….

    Köszönöm a figyelmet!

  2. Három platformon használom évek óta és nagyon szeretem. Az új dizájn sem lett rossz, bár sok helyen félkész a felület, illetve a fordítás is hagy némi kívánnivalót maga után. Ettől függetlenül erősen ajánlott alkalmazás.

  3. @MysteryKe: az új verzióban is fa mintázatú háttér. Amúgy meg LOL.

  4. @MysteryKe:

    Te képviseled a “lemaradó” réteget, akik például még ma is Windos XP-t használnak IE 6-al, mert nem képesek alkalmazkodni ha picit ki kell szakadni a megszokott környezetből. Ez nem feltétlen rossz. Felháborodni viszont túlzás azon, hogy ezzel a felfogással a többség nem ért egyet.
    Én nem vágyom egy digitális eszközön, illetve kijelzőn fa hatásra, mert a legkevésbé sem az a készülékem kijelzője. Ugyan így a könyvek lapjai sem úgy néznek ki mit a kőtáblák :p
    Annyi szerepe volt az egésznek, hogy míg új volt, könnyebben megszokták az emberek a digitális tartalmat ebben a formában. Épp ezért ma már semmi szükség arra, hogy kagyló alakú legyen a telefon, abakuszt láss a számológép alkalmazásban vagy fapolcon legyenek az e-bookjaid…

  5. Any To To

  6. @Arcor: perkálok a telóért havonta nem kevés pénzt, ezért ugyan szeressem már használni is rajta az alkalmazásokat 🙂 miért nem csinálják meg az alkalmazásokat választható kinézetüre? Az iOS 7-be is meddig tartott volna beleépíteni ezt az opciót? 🙂 lehetne választani, hogy régi vagy új megjelenés.

  7. @dokk: akkor nen szóltam 🙂 (nem illik kinevetni másokat 🙂 )

  8. Visszatérek a Wunderlist-re, tetszik a design és az ésszerűsége. Egy dolgot hiányolok: a feleségem 3gs-ére nem lehet letölteni. Van a régi verzió letöltésére lehetőség?

  9. Nagyon jó a Wunderlist (ahogy az Any.DO és társai is), de nekem személyes tapasztalatom, hogy ha túl összetett egy ilyen jellegű app, akkor inkább nem használom. Aki szeretne egy egyszerűbb, nagyon gyorsan használható todo alkalmazást, annak ajánlom a Clear-t ( http://realmacsoftware.com/clear ).

  10. Ismer valalki egy masik todo appot, aminek van androidos verzioja es szinkronizalnak egymassal?

  11. @Antares: Van a Wunderlistnek is, de pl. az Any.DO ilyen.

  12. “azonban az akkori, iOS 6 designnal rendelkező felülete miatt el is vetettem” – akkor a natív Szifon alkalmazás miért iOS6 stílusú? 🙂 Vagy csak én egyedül használom, mindenki a szifon.com-ot nézi?

  13. @swknx: azért, mert a Szifon.com alkalmazást nem a Wunderlist fejlesztői fejlesztik. amikor megjelent az alkalmazásunk, akkor még nem volt iOS 7, illetve az iOS 7 kapcsán is sokan fanyalognak. de ami késik, nem múlik, csak sajnos nem olyan egyszerű frissíteni, mert nem annyi, hogy csak kicseréljük a grafikai elemeket.


Add a Comment