Már Mac-re is elérhető a Shazam!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre több, eredetileg iOS-re elérhető alkalmazás épül be lassan az OS X rendszerbe is. Az iTranslate után most a Shazam készítette el Mac-es alkalmazását. Azt hiszem, a Shazam senkinek sem újdonság: segítségével a rádióban vagy esetleg egy kávézóban hallható zenét ismertethetünk fel, majd ezután tetszés szerint megvásárolhatjuk azt például az iTunes-ból.

shazam_for_mac-83580441

Az app a felső menüsorba épül be és onnan tudjuk vezérelni. Indítása után 4 órán keresztül figyeli, hogy éppen milyen zenét hallgatunk. Ezt természetesen kikapcsolhatjuk, vagy be is zárhatjuk az appot. Nyilván mikor figyeli, hogy milyen zenét hallgatunk, akkor ahhoz a mikrofont használja, így többen is hangot adtak annak az aggályuknak, hogy ezzel a Shazam gyakorlatilag lehallgatja őket.

Screen Shot 2014-07-31 at 12.01.30

Természetesen bármikor kiléphetünk az appból, vagy ki is kapcsolhatjuk ezt a megfigyelést, így szerintem alaptalan bármi féle vádaskodás a Shazam ellen. Egyébként nem hülyeség a 4 órás intervallum, mivel ha egy kávézóban vagy, akkor lehet, hogy éppen nincs időd elindítani vagy figyelni a Shazamot, míg ő közben automatikusan, a háttérben “felírja”, hogy milyen szám ment. 🙂

Remek kis app, és ráadásul Mac-re is ingyenesen érhető el:

Shazam
  • Shazam
  • Méret: 8.65 MB | Verzió: 2.10
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Yosemite alatt működik, 1 hibát tapasztaltam: ha elaltatod a gépet néha úgy 10-ből 3-szor, kell neki egy off/on. Munkahelyen ment a rádió és beszélgetés is egyidőben 90%-ban felismerte a számokat.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!