fbpx Skip to content

Egyre több, eredetileg iOS-re elérhető alkalmazás épül be lassan az OS X rendszerbe is. Az iTranslate után most a Shazam készítette el Mac-es alkalmazását. Azt hiszem, a Shazam senkinek sem újdonság: segítségével a rádióban vagy esetleg egy kávézóban hallható zenét ismertethetünk fel, majd ezután tetszés szerint megvásárolhatjuk azt például az iTunes-ból.

shazam_for_mac-83580441

Az app a felső menüsorba épül be és onnan tudjuk vezérelni. Indítása után 4 órán keresztül figyeli, hogy éppen milyen zenét hallgatunk. Ezt természetesen kikapcsolhatjuk, vagy be is zárhatjuk az appot. Nyilván mikor figyeli, hogy milyen zenét hallgatunk, akkor ahhoz a mikrofont használja, így többen is hangot adtak annak az aggályuknak, hogy ezzel a Shazam gyakorlatilag lehallgatja őket.

Screen Shot 2014-07-31 at 12.01.30

Természetesen bármikor kiléphetünk az appból, vagy ki is kapcsolhatjuk ezt a megfigyelést, így szerintem alaptalan bármi féle vádaskodás a Shazam ellen. Egyébként nem hülyeség a 4 órás intervallum, mivel ha egy kávézóban vagy, akkor lehet, hogy éppen nincs időd elindítani vagy figyelni a Shazamot, míg ő közben automatikusan, a háttérben “felírja”, hogy milyen szám ment. 🙂

Remek kis app, és ráadásul Mac-re is ingyenesen érhető el:

[appstore id=”897118787″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Csak nekem nem működik egyáltalán?

  2. Elindul, megy, csak nem működik. 🙂 De az ötlet nem rossz.

  3. Hát én 6 dalt próbáltam, különböző előadóktól végig halgatva, és semmi!

  4. Nekem 1 órája szól a rádió és 0 találat. Nah, de majd orvosolják a hibát.

  5. Yosemite alatt működik, 1 hibát tapasztaltam: ha elaltatod a gépet néha úgy 10-ből 3-szor, kell neki egy off/on. Munkahelyen ment a rádió és beszélgetés is egyidőben 90%-ban felismerte a számokat.

  6. Jelentem 10.9.4 alatt kiválóan működik! Amit hall, azt keresi, és amit felismer már írja is a listába.

  7. Nalam orakon keresztul ment es SEMMI 🙁


Add a Comment