fbpx Skip to content

Múlt héten jelent meg az iTranslate alkalmazás OS X-re, tehát mostantól a Mac-ünk menüsorán lévő ikonra nyomva is fordíthatunk, ha éppen arra van szükségünk. Az iTranslate több mint 80 nyelven képes fordítani, és akár fel is olvassa nekünk különböző nyelveken.

2-2

A Sonico Mobile által fejlesztett kis alkalmazás segítségével könnyedén, akár egy billentyűzet-kombinációval kérhetünk fordítást a Mac menüsorán. Pusztán kiválasztjuk az adott nyelveket, beírjuk a szót, és már fordítja nekünk az alkalmazás. Természetesen internet szükséges hozzá, de akár cirill betűkkel is megbirkózik, ha kimásoljuk vágólapra és beillesztjük.

Screen Shot 2014-07-14 at 21.18.31

Indításkor megadhatunk egy billentyűzetkombinációt, mellyel gyorsan is elérjük az appot, illetve automatikusan is elindulhat a rendszer indításakor.

Screen Shot 2014-07-15 at 11.06.41

Természeten nem csak szavakat, hanem hosszabb szövegeket, mondatokat is fordíthatunk vele, illetve a kis nyilak segítségével rögtön válthatunk a nyelvek között is. A hangszóróra nyomva pedig felolvassa nekünk az app a fordítást.

Összességében remek kis fordító, hasznos tagja lett nálam a menüsornak, amiről korábban már írtam nektek itt: OS X: milyen alkalmazásokat használok a menüsoron?

[appstore id=”884952790″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Révén, hogy egy is Google Translate alapokra támaszkodik, talán épkézláb(babb) letölteni Chrome-ra az egyik legalapabb kiegészítőt, ami még névre is kb pont ugyanez, de kinézetre biztosan. Instant Translate a neve és ingyenes. Ha valaki csak a menüsáv miatt ad ki érte 4.50-et, engem nem zavar egyáltalán, de a többiek próbálják ki ezt is: https://chrome.google.com/webstore/detail/instant-translate/ihmgiclibbndffejedjimfjmfoabpcke

  2. Eros tulzas h hibatlan, nekem sokszor hibas. Beirok egy angol szot, es ugyan azt az angol szot irja ki forditasnak…

  3. Magam reszerol inkabb preferalom a dictionary.app-ba telepitheto magyar-angol szotarat es harom ujjas koppintassal adja a forditast barhol a rendszerben. Nyilvan ez nem jo annak, aki nem csak angolt hasznal, mint idegen nyelvet.

  4. A chrome böngésző vacak. Inkább ez mint a chrome!

  5. ef-dani!
    Hol tudok hozza letolteni magyar-angol-t? 🙂


Add a Comment