Hamarosan jöhet a Mac mini és az iMac frissítése is

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple a héten frissítette retinás MacBook Pro termékvonalát, amiről mi is többször írtunk, először mint pletyka, majd mint megvalósulás, illetve legutóbb mint tapasztalat. Úgy látszik, Cupertinóban kedvet kaptak a frissítéshez, mert a hírek szerint frissül a Mac mini és az iMac is.

iMac

Az Intel 2015-re tolta el a Broadwell processzorok megjelenését, de mivel addig is domborítani kell valamit, piacra dobták a Haswell processzorok gyorsabb változatát. Az Apple elkezdte frissíteni gépeit, először a zászlóshajó retinás MacBook Pro modellek kapták meg az új processzorokat: 200 MHz-cel lettek gyorsabbak és nagyobb lett az alapmemória is. A cég tovább folytatja számítógépeinek frissítését, bár a kommunikációját nem egészen úgy képzelték, ahogy megvalósult.

A Windows telepítésre szolgáló BootCamp támogatási oldalon felsorolják, milyen hardverkörnyezetre van szükség a telepítésre. Ide felkerültek a 2014 közepi Mac mini és iMac modellek is, mint kompatibilis eszközök. A cikk írásakor a képeken látható módon még fent van az információ.

macmini-mid2014

imac27-mid20141

Arról nincs információnk, hogy a frissítés mit tartalmazhat, de jelentős változásra ne számítson senki. A Mac minire egyébként is ráfért már a frissítés, utoljára 2012 októberében jött ki új modell. Az iMac valamivel frissebb, tavaly szeptemberben jelent meg belőle a legutóbbi verzió.

Szóval aki ilyen modelleket akar venni, még várjon egy kicsit: egyrészt azért, mert gyorsabb gépeket kaphat, másrészt pedig azért, mert a retina MacBook Pro modellekhez hasonlóan elképzelhető, hogy az új típusok megjelenése után a régiek akciós árat kaphatnak. :)

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @areon: Szerintem ők is… bővíthetetlen RAM-al, egyedi csatlakozós SSD-vel :)
    Bár ha 600 dollárért kihozzák úgy, hogy 8GB RAM, 128GB PCIe SSD, HT-t tudó 2,5GHz i5-s proci Iris-szel, 2 TB port, 1 HDMI, 4 USB3, akkor veszek. De gyanítom ez már anyagárban sincs meg 600 dollár :D

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!