Ilyen az “iPhone 6” klón működés közben (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten írtunk arról, hogy noha az iPhone 6 még meg sem jelent, de Kínába már megérkezett a korábban megjelent koncepciókra épülő iPhone 6 klón! Erről most videót is készített a 86digi.com.

110

A készülék természetesen nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, sőt a rajta lévő szoftver sem az iOS. Mondjuk szerintem ez nem lepett meg senkit, külsőre ugyan hasonlít a koncepcióhoz, de a videóban majd láthatjuk, hogy az anyag és az egész készülék megmunkálása katasztrófa, az alsó csavarok egyike még ki is lóg…

Nézzétek meg a videót:

A szemfülesebbeknek feltűnhet a Beállítások appban görgetős résznél a sok eltérés a valódi készülékekkel és az iOS 7-tel szemben, például a készülék állítólagos modellszáma (MD297ZP), amire rákeresve kiderül, hogy az a Hong Kongban értékesített fekete, 16GB-os iPhone 5-ök modellszáma. De ez csak az egyik arcátlan lódítás, a másik durva ferdítés például a baseband résznél a “Modem Firmware” helyetti “Decoder firmware”. Persze az alkalmazások esetén is látható, hogy azok legtöbbször köszönőviszonyban sincsenek a valódi iOS-szel.

Mindez csak akkor probléma igazán, amikor olyan valaki kezébe kerül a készülék, aki nem igazán ismeri az iPhone-t, mert vele el lehet hitetni, hogy egy ilyen klón az egy valódi iPhone, és így abban a tudatban veszi meg, hogy jó üzletet csinált. Maximum azoknak lehet ez jó, akik csak villogni akarnak egy olcsó klónnal, közben pontosan tudva azt, hogy ez csak egy utánzat.

(Az ilyen klónokat itthon legtöbbször interneten, apróhirdetési oldalakon keresztül, vagy adott esetben az utcán, egyszeri, “nagyon kell a pénz” jellegű leszólítós módszerrel adják el jóval áron felül az értékesítőik, azokat eredeti készüléknek beállítva, sokszor még vásárlást igazoló számla másolatával együtt is – így mi óva intenénk mindenkit attól, hogy ismeretlentől vásároljon, pláne gyanúsan az iPhone-ok esetén jellemző ár alatt.)

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Attól függetlenül, hogy gagyi-e vagy sem, szerintem szép munka. Nem is értem, hogy ahhoz, hogy a leghiszékenyebbeket átverjék, miért szükséges ennyire “profin” megcsinálni az operációs rendszert.

  2. Nem nevezném profi munkának. Jójó, hasonlítanak. Mint egy körte meg egy alma. Az igaz, hogy mindkettő telefon, de úgy kábe ennyi, a kinézet nem számít, kicsit belenézve a működésből egyből lejön, hogy ez nem az. Persze aki nem látott még ilyet, az nem fogja tudni, de vélhetően őt nem is érdeklik az iPhoneok, mert akkor már a kezébe vett volna egyet. Legalább a Media Marktban. Szóval bráfó gudzsab :D

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!