fbpx Skip to content

Ma indul a focirajongók által leginkább várt esemény, a világbajnokság. A szamba országában, Brazíliában rendezik a seregszemlét, aminél talán jobb helyszínt keresve sem találhattak volna. (Most tekintsünk el attól, hogy a rendezésre költött állami dollármilliárdok jobb helyre is mehettek volna). Számtalan alkalmazásban követhetjük a történéseket, a teljesség igénye nélkül ezekből szemezgetünk.

fifa2014_logo

Talán legfontosabb, hogy az Apple az App Store-on belül külön szekciót hozott létre a világbajnokságnak Football/Soccer fever néven. A megnevezés függ attól, hogy milyen Store-ba vagy bejelentkezve.

Origo foci-vb 2014

Nézzük először egy magyar alkalmazást. Az Origo adta ki az Origo foci-vb 2014 appot. Indítás után egy csempés elrendezést kapunk (Windows Phone?), aminek első oldalán a világbajnoksággal kapcsolatos híreket olvashatjuk és képeket nézegethetünk Brazíliáról.

Origó1

A csempés elrendezésnek van egy második oldala is (!), ezt lapozással tudjuk elérni. Itt már jóval több infó van, megnézhetjük a menetrendet, a csapatokat, helyszíneket és beállíthatjuk kedvenc csapatunkat, valamint játékosunkat is.

Origó2

Egy kicsit összezavaró, hogy a csoportállás és a góllövőlista nem a Menetrendnél, hanem a Csapatok részben található. Viszont előnyös megoldásként az alkalmazás felajánlja, hogy a meccsek kezdési idejét lementse a telefon Naptár alkalmazásába, így majd figyelmeztet a kezdésre. Ezen kívül értesítéseket kaphatunk az élő közvetítésről és új hír megjelenéséről is.

Hasznos alkalmazás, ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.

[appstore id=”883561432″]

A FIFA hivatalos alkalmazása

Információszerzés szempontjából fontos app a FIFA hivatalos alkalmazása. Belépés után a hírekhez jutunk. Itt rengeteg hír közül szemezgethetünk, talán egy kicsit sok közül is.

Fifa

A felső menüsorban tudunk navigálni, megnézhetjük a csapatokat, egy csapaton belül a meccseket, játékosokat, a szövetségi kapitányt és a csapat statisztikáit. Külön menüpont van a csoportállásra, a helyszínekre, és a fantasy tippjátékra is. A programból azonnali értesítéseket kaphatunk az éppen zajló meccs eseményeiről.

Alap alkalmazás.

[appstore id=”756904853″]

Forza football

Erről az alkalmazásról korábban már írtam, akkor még Live Score Addicts néven futott. Legfontosabb tulajdonsága, hogy azonnal push üzenetet kapunk, ha valami érdekes történt a meccsen. Így például megtudhatjuk, hogy gól esett, kiállítottak valakit, csere történt, de ha lemaradtunk a meccsről, megnézhetjük a mérkőzés összefoglalóját is.

Én már évek óta használom az appot, csak ajánlani tudom, nagyon jó meccskövetésre.

[appstore id=”500138120″]

Meccsnézés iOS készüléken

TV GO by Telekom

Nagyjából egy hónapja indult a Telekom mobil alkalmazása, a TV GO. Értelemszerűen csak Telekom előfizetők vehetik igénybe az alkalmazás szolgáltatásait. A program sok mindent tud, de a mi szempontunkból most az élő meccsnézés a fontos. Ezt elvileg tudja. Elvileg, mert nekem nem sikerült élő adást néznem. De ahogy elnézem az App Store-os értékeléseket és hozzászólásokat, másnak sem. Persze a tévénézéshez komoly adatforgalmi keretre van szükség vagy marad a Wi-Fi.

Jó lenne, ha a Telekom javítana az élő adásos hibán, mert nagyot lehetne vele villantani. Hallja ezt valaki a Telekomnál?

[appstore id=”868808538″]

Telenor MyTV

A Telenor is előrukkolt egy tévés alkalmazással. Itt három programcsomag van, szerencsére a meccseket közvetítő m1 és az m2 az első, ingyenes csomagban van, így külön díj megfizetése nélkül tudunk tévézni. Persze ahogy az előzőhöz telekomos, úgy ehhez meg Telenor előfizetőnek kell lenni.

Ebben az alkalmazásban már sikerült élőben tévét nézni, így elvileg a meccsek nézésével sem lehet probléma. Itt is csak a Wi-Fi ajánlott, 3G-n vagy LTE-n hamar elfogyhat az adatkeretünk.

[appstore id=”762539313″]

Szóval, alkalmazás szerencsére van bőven, csak tudjunk választani. Hajrá magyarok? Ja, mi ki sem jutottunk… Akkor hajrá jó foci! 🙂

fifa-world-cup-brasil-20141

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Pont 1-2 hete gondoltam ra, hogy jo lenne egy olyan írás ami olyan app-okrol szól, amin online lehet sportot (leginkabb foci) nézni… Erre a telekom es telenor app tökéletes ahogy latom, viszont aki nem rendelkezik ilyennel annak eleg nehéz… Gondolom nem csak en vagyok sport függő 😀 így lehet h sok embert érdekelne egy ilyen beszámoló…

  2. Nekem most működik a telekom alakalmazása!!:) m1 és m2 tesztelve

  3. a MindigTV alkalmazassal megy eloben, jo minosegben az m1HD

  4. Nekem is működik a telekom alkalmazás!

  5. Tv go 1 perc lemaradással de tökéletesen mükszik!

  6. Nem tudom mi lehet a hiba, de nàlam a TV GO tovàbbra sem adja az élő adàst iPhone 5-ön és iPad 3-on sem.

  7. Az mtva alkalmazása szerintem pont jo arra, hogy eredményt es a meccset nézze valaki. Nekem mondjuk több nem is kell.

  8. Ha ossze van rendelve a telekom tv elofizetesed a tv go-val akkor mukodni kell az elo tv musornak is. Egyebkent meg nem fog…

  9. @Frodozsolt: Én is ezt használom, többek közt a Forma 1 miatt is, de hál istennek a VB-t is tudom ezen nézni 🙂

  10. @Tevi nekem csak idaig mukodott. :/ tegnap mikor a meccs kezdetekor elakartam inditani az elo musort, elkezdett tolteni, utana kidobott. azota is ezt a jelenseget produkalja folyamatosan. pedig a kis szakadt munkastelefonomon( xperia mini pro) tokeletesen futott, csak hat akkora kijelzon nem egy nagy elmeny

  11. En letoltottem az mtva alkalmazast (iphone 3gs) es bele sem tudok lepni…:( valaki tudna valami megoldast? Elore is koszonom!

  12. 3gs-en szerintem, ha safari-bol megnyitod a telesport.hu-t, mennifog az elo kozvetites.


Add a Comment