fbpx Skip to content

Az Apple letiltotta azon alkalmazások frissítését vagy újratelepítését, ahol visszatérítést igényeltünk. Korábban ugyanis ha a készülékünkön vagy az iTunes könyvtárunkban ott volt egy ilyen app, azt a készülék vagy az iTunes engedte frissíteni.

Ezt a kiskaput most zárták be. Mostantól ha valaki frissíteni vagy újratelepíteni akar, akkor az alábbi hibaüzenetet kapja:

refund

Néhanapján az App Store-ban vásárolt alkalmazásról kiderül, hogy átvágtak, mert nem azt nyújtja, amit ígért vagy rossz eszközre vásároltuk meg, például iPades appot iPhone-ra. Ilyen esetben kérhetünk az Apple-től visszatérítést, aminek módjáról korábban már írtunk. Azonban a visszatérítés továbbra is lehetővé tette, hogy használjuk az adott alkalmazást.

Tehát ennek most annyi. Ha belegondolunk, akkor megállapíthatjuk, hogy teljesen logikus lépés volt az Apple részéről letiltani a további műveleteket. Ha az ügyfél egyszer visszatérítést kapott, akkor ne használja tovább az alkalmazást. Ezt már hamarabb meg kellett volna lépniük.

Persze ha az Apple valamit megcsinál, akkor teljes munkát végez. Nem csak az iOS App Store-ban, hanem a Mac App Store-ban is bevezette a változtatást, így ottani visszatérítés esetén sem lehet frissíteni vagy újratelepíteni.

Ti már kértetek visszatérítést az App Store-ból? Ha igen, miért?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. En letoltottem egy alkalmazast ami egy napig ingyenes volt. Azokban a napokban amikor volt egy ezzel kapcsolatos hiba, ami cikkben van. Azota se tudom ujra telepiteni, gondolom azt hiszi visszaterites volt, pedig akkor ingyenese volt teve az alkalmazas, ez kicsit bosszanto.

  2. Akkor bucsut inthetek az 1passwordnak:D

  3. Ismételten megvásárolni sem tudom az érintett alkalmazást?

  4. @oldman: miért ne tudnád?

  5. És ha alkalmazáson belül vásárolok valamit és azt visszakérem (volt már ilyenre példa nálam), akkor mi lesz?

  6. @taky1974: akkor az adott IAP-tartalom szerintem mindaddig használható, míg az appot újra nem telepíted (backupban elvben megmaradhat IAP-pal együtt, de nem teszteltük). de ezen szerintem majd tuti változtat az iOS 8, és onnantól a visszavont IAP a készüléken is zárolásra kerül.

    @oldman: az biztos, hogy a visszaigényelés alá eső tartalmat mindaddig fel tudtad telepíteni, amíg az ott volt az iTunes könyvtáradban. a frissítés részét én passzolom, sosem vettem úgy appot, hogy utána annak az árát visszakértem volna, viszont elvben a készüléken meglévő app frissülhetett, de hibaüzenetet eddig legjobb tudomásom szerint nem dobott.

  7. Ez engem is érdekel!

  8. Egy kis pontosítás: Attól még használni lehet az alkalmazást csak frissíteni nem. A kettő jócskán nem ugyan az. Na meg persze letörölni sem érdemes ilyenkor :D. Amúgy ez a módszer nagyon jó azoknál az alkalmazásoknál, amiért az ember sajnálja a pénzt (nem a 0,99 meg 1,79-esekre gondolok hanem a 10€ megy 20€-osokra).


Add a Comment