fbpx Skip to content

Az Apple híresen jó reklámokat készít. A Mac 1984-es bemutatása, a „Here’s to the Crazy Ones” PR-klipp és az utóbbi idők felhasználó-centrikus termékreklámjai mind-mind a szakma gyöngyszemei, ezt még az Apple ellenségei is elismerik. Összehasonlításképpen elég megnézni a konkurencia reklámjait…

crazy-ones-poster-xl-642x428

Az 1997-től 2002-ig futó „Here’s to the Crazy Ones” filmből két változat is készült, az egyiken maga Steve Jobs mondja alá a szöveget. Azonban Jobs nem akarta ennek elkészültét. Miért?

Jobs 2011-es haláláig mindenki csak a Richard Dreyfuss-féle változatot ismerte. Azonban akkor kikerült a YouTube-ra a Jobs alámondásával készült, kétszer hosszabb verzió.

Az elkészítésben közreműködő Ken Segall kreatív igazgató emlékezett vissza azokra az időkre:

„Steve, neked kellene alámondanod, mert ha hiszel a szövegben, akkor miért használjunk színészt, aki csak úgy tesz, mintha hinne benne? Kemény nyomás alatt tartottuk Steve-et, hogy ő olvassa fel a szöveget, de ellenállt. Úgy gondolta, hogy rossz ötlet, mivel akkor mindenki arról beszélne, hogy ő mekkora egocentrikus, és nem figyelnének a reklám valódi üzenetére. Annyira szerette a szavakat, azt akarta, hogy az emberek meghallják a mondanivalóját.

Végül beleegyezett, hogy rögzítsük a felvételt, amelyre az Apple nagy előadótermében, az auditóriumban került sor. Sötét volt, a színpadon állt egy magányos mikrofon. Steve elég utálatos hangulatban volt. Késett, azt mondta, hogy eléggé elfoglalt, nincs ideje erre és különben sem tetszik neki az ötlet, de egyszer felmondja és utána lelép. Felolvasta. A YouTube-on halála után vált népszerűvé a klipp.”

Itt megnézhetitek a két filmet. Jómagam úgy gondolom, hogy Jobs alámondásával sokkal hitelesebb az üzenet. Érződik benne a szenvedély, az, hogy hisz abban, amit mond. Dreyfuss sem rossz, de azért más, mint Jobs.

Ti mit gondoltok?

Ez a Steve által felmondott szövegű, és hosszabb:

Ez pedig a hivatalosan is sugárzott, Dreyfuss által felmondott változat:

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Régi?

  2. A Steve Jobs verzió jobb.

  3. Nem is tudtam,hogy ilyen kellemes " radios" hangja volt


Add a Comment